Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Σοβαρή καταγγελία της "Αριστερής Παρέμβασης"
perifereia hpeirou«Στην ουσία έχει εφευρεθεί μια μέθοδος ώστε έργα εκατομμυρίων ευρώ να καταλήγουν με μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα της “έγκρισης” της περιφερειακής αρχής» αναφέρει στη σκληρή καταγγελία της η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση». «Στην ουσία έχει εφευρεθεί μια μέθοδος ώστε έργα εκατομμυρίων ευρώ να καταλήγουν με μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα της “έγκρισης” της περιφερειακής αρχής» αναφέρει στη σκληρή καταγγελία της η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση». 
«Βρισκόμαστε στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας μπροστά σε μια πρακτική που ακολουθείται από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που κατά την άποψή μας είναι ηθικά απαράδεκτη και προσβάλλει την νοημοσύνη μας» τονίζει. 
Και συνεχίζει «στα έργα αυτά καλούνται να λάβουν μέρος εργολήπτες "της αρεσκείας" της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι εκπτώσεις είναι πολύ, πάρα πολύ μικρότερες. Στην ουσία έχει εφευρεθεί μια μέθοδος ώστε έργα εκατομμυρίων ευρώ να καταλήγουν με μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα της “έγκρισης” της περιφερειακής αρχής».  Αναλυτικά ολόκληρη ανακοίνωση της Περιφερειακής παράταξης με τη σκληρή καταγγελία:...

ΠΩΣ ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
"Το τελευταίο τρίμηνο η παράταξή μας συμμετέχει στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας. Βρισκόμαστε στις συνεδριάσεις αυτές μπροστά σε μια πρακτική που ακολουθείται από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου που κατά την άποψή μας είναι ηθικά απαράδεκτη και προσβάλλει την νοημοσύνη μας.
Συγκεκριμένα:Δεκάδες τεχνικά έργα χαρακτηρίζονται ως «κατεπείγοντα» και ακολουθείται για την ανάθεσή τους μια συνοπτική-νομότυπη διαδικασία.
Το τελευταίο τρίμηνο χαρακτηρίστηκαν ως «κατεπείγοντα» και ακολουθήθηκε η συγκεκριμένη συνοπτική διαδικασία ανάθεσης για έργα συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ!!!!
Το παραπάνω μεταφράζεται ότι στα έργα αυτά καλούνται να λάβουν μέρος εργολήπτες «της αρεσκείας» της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι εκπτώσεις είναι πολύ, πάρα πολύ μικρότερες.
Στην ουσία έχει εφευρεθεί μια μέθοδος ώστε έργα εκατομμυρίων ευρώ να καταλήγουν με μικρές εκπτώσεις σε συγκεκριμένα άτομα της «έγκρισης» της περιφερειακής αρχής.
Παρότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι νομότυπη, βασιζόμενοι σε άρθρο της νομολογίας που ψήφισαν στη Βουλή χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αυτό για μας, όχι μόνο δεν νομιμοποιεί αυτές τις μεθόδους, αλλά ίσα-ίσα αποκαλύπτει πως τα κόμματα αυτά φωνάζουν για αξιοκρατία και δημοκρατία όταν είναι να απολύσουν εργαζόμενους και να μην κάνουν προσλήψεις.  Όταν είναι όμως για την διαχείριση του δημόσιου χρήματος, αφήνουν τις μάσκες κατά μέρος και ψηφίζουν νόμους που τους δίνουν την δυνατότητα να αυθαιρετούν και να μοιράζουν το δημόσιο χρήμα κατά το δοκούν.
Στην περίπτωση της Περιφερειακής αρχής ακόμα και αν κάποιος δεχθεί  ότι όλα αυτά τα έργα είναι κατεπείγοντα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να συντομεύσουν οι διαδικασίες – εμείς έχουμε βέβαια και γι’ αυτό σοβαρές αμφιβολίες -, ποια λογική όμως είναι αυτή που αποκλείει από την συμμετοχή στο δικαίωμα προσφοράς δεκάδες εργολήπτες και μηχανικούς;
Αντίθετα, μάλιστα, η συμμετοχή των εργοληπτών μηχανικών και η συνεργασία της Περιφέρειας με τις εργοληπτικές οργανώσεις θα βοηθούσε  στην επίτευξη καλύτερων εκπτώσεων σε όφελος του δημοσίου και σε καλύτερα έργα.
Σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής δυσπραγίας και ανεργίας για δεκάδες μηχανικούς και εργολήπτες η πρακτική αυτή της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι προκλητική, ηθικά απαράδεκτη και δεν συνάδει με τις αρχές της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας που πρέπει να διέπουν μια οργανωμένη δημοκρατική κοινωνία.
Μας γυρίζει πίσω σε εποχές αυθαιρεσίας και ρουσφετιών. Σε εποχές που έπρεπε να ζήσουν τα «δικά μας» παιδιά και οι άλλοι να πάνε «μετανάστες».
Μήπως αυτά πιστεύουν και σήμερα οι της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου;
Η παράταξή μας στο μέτρο των δυνατοτήτων της θα αντιδράσει σε αυτές τις πρακτικές, θα κρατά ενήμερες τις εργοληπτικές οργανώσεις, το ΤΕΕ καθώς και τις οργανώσεις των εργαζομένων.Είμαστε σίγουροι ότι εάν υπάρξει συντονισμένη αντίδραση πρώτα και κύρια των άμεσα ενδιαφερομένων μπορεί να αναστραφεί η τακτική αυτή της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου."
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΕΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ»
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr