Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Μίλησε για ΔΕΥΑΙ, λαϊκές αγορές και παιδικές χαρές
gkontas nikos anakoinosi 2018Για αδιαφορία και ανικανότητα κατήγγειλε για μια ακόμη φορά την Δημοτική Αρχή και την ΔΕΥΑΙ ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, και που έχει να κάνει με την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο αναβάλλει την έκδοση οριστικής πράξης για έγκριση του σχεδίου σύμβασης, για την κατασκευή έργου αποχέτευσης, διότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ δεν πληροί τον φάκελο και δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτόν ουσιώδη για την έκβαση του ελέγχου στοιχεία. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, είναι η καθυστέρηση των έργων κατασκευής δικτύου αποχέτευσης καθαρισμού του Δήμου Ιωαννιτών ύψους 24.180.000.
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά απεμπολούνται συμφέροντα της πόλης και από αδιαφορία και ανικανότητα από την ΔΕΥΑΙ και την Δημοτική Αρχή. Κινδυνεύει να τιναχτεί όλο το έργο στον αέρα. Ένα έργο που επί ημερών μας είχε προετοιμαστεί και που μέχρι σήμερα καρκινοβατεί» είπε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Γκόντας.
Αναφερόμενος σε άλλα ζητήματα, επέμεινε στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας από έναν Δήμο που σέβεται τον εαυτό του. «Ο Δήμος δεν έχει ούτε τα περιθώρια ούτε την πολυτέλεια να αφήνει ευκαιρίες να πηγαίνουνε χαμένες».
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στην λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων, ο κ. Γκόντας, χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε ως απαράδεκτη, διότι είναι ανύπαρκτες υποδομές. «Ούτε τα στοιχειώδη δεν καλύπτονται εκ μέρους του Δήμου. Κάτι ανάλογο γίνεται και στην κεντρική αγορά της Αγ. Μαρίνας με αποτέλεσμα παραγωγοί, έμποροι και πολίτες να διαμαρτύρονται συνεχώς, χωρίς όμως οι αρμόδιοι να τους λαμβάνουν υπ’ όψιν τους. Εμείς συμμεριζόμαστε αυτό το μέτρο και το στηρίζουμε αλλά είμαστε ενάντια σε κάθε υποβάθμιση».
Δύο άλλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Γκόντας, ήταν η κατάσταση που επικρατεί στις παιδικές χαρές του Δήμου, οι οποίες μόνο τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν δεν εξυπηρετούν. Επίσης έκανε ειδική αναφορά στα αδέσποτα σκυλιά για τα οποία καμία μέριμνα δεν έχει ληφθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να γίνονται πολλές φορές επικίνδυνα για τους πολίτες. «Επί ημερών μας δημιουργήθηκε το καταφύγιο, το οποίο εγκαταλείφθηκε και υπολειτουργεί τα τελευταία χρόνια».
Ο κ. Γκόντας για μια ακόμη φορά κατήγγειλε την διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για τον τρόπο που χειρίζεται την υπόθεση μείωσης 15% στην ύδρευση για όσους εμπρόθεσμα εξοφλούν τους λογαριασμούς του. «Αυτή την πρόταση την στηρίζαμε και εξακολουθούμε να την στηρίζουμε, όχι όμως ανορθόδοξα και παράνομα, όπως το επιχειρεί η σημερινή διοίκηση. Το πρόσφατο ‘’Εντέλλεσθαι’’ της διοίκησης προς τους υπαλλήλους είναι παράνομο και επισύρει τιμωρίες και βάζει πολύ κόσμο σε περιπέτειες, κάτι στο οποίο δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουμε. Εξακολουθούν να κάνουν ασκήσεις επί χάρτου και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο» κατέληξε ο κ. Γκόντας. Τέλος ανακοίνωσε πως η παράταξη δεν προτίθεται να προβεί στο άνοιγμα εκλογικού κέντρου και αντί αυτού πρόθεση του είναι να διαθέσει χρηματικό ποσό στα συσσίτια απόρων και στην Ιερά Μονή Δουραχάνης.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr