Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
elisaf moysisΣτην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ανακάλυψε την «ευφυή» πόλη και πομπωδώς ανακοίνωσε ότι το «μέλλον συμβαίνει σήμερα».
Χρειάστηκε πέντε ολόκληρα χρόνια που αποτελούν το δικό της παρελθόν για να φτάσει στο σημείο ένταξης ενός έργου στο ΕΣΠΑ και όχι στην ολοκλήρωσή του. Πρόκειται δηλαδή για μία μακέτα που θα παραδώσει με την λήξη της θητείας της.
Κομμάτι του δικού της παρελθόντος αποτελεί η πλήρης κατάρρευση του ασύρματου δικτύου και η υπολειτουργία όσων εφαρμογών ξεκίνησαν τα προηγούμενα χρόνια.
Κομμάτι από το δικό της παρελθόν αποτελεί η πανάκριβα πληρωμένη «πλατφόρμα ενημέρωσης πολιτών για τις μετακινήσεις», την οποία ουδέποτε χρησιμοποίησε η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών.
Κομμάτι από το δικό της παρελθόν αποτελούν οι ανύπαρκτες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Μια σειρά από ψηφιακά έργα όπως προβλέπονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου θα έπρεπε να βρίσκονται στο στάδιο ανάθεσης και συμβασιοποίησης στο πρώτο δίμηνο του 2019: Βοήθεια στο σπίτι με χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Εφαρμογή Τουριστικής Προβολής με χρήση beacons, E-poleodomia και για τα οποία δεν υπάρχει πληροφόρηση.
Στο στάδιο της ένταξης θα έπρεπε να βρίσκονται οι Διαγωνισμοί Καινοτομίας, το Σύστημα Παρακολούθησης Ενεργειακής Κατανάλωσης, η Παρακολούθηση Αντλιοστασίων και η Παρακολούθηση Περιβάλλοντος.
Ως εκ τούτου οι πανηγυρισμοί μετά από μία πενταετία απραξίας είναι περιττοί.
Αυτό που συνάδει απολύτως με τις λογικές του παρελθόντος που ακολουθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι η «εκτυπωτική επιχείρηση» που έχει θέσει σε λειτουργία. Πολυσέλιδες και πολυτελείς εκδόσεις απολογισμού έργου δήθεν, που στην πραγματικότητα αποτελούν προσωπική προβολή που πληρώνεται με δημόσιο χρήμα.
Αυτό συμβαίνει σήμερα!
Στο άμεσο μέλλον αυτές οι λογικές κι αυτές οι πρακτικές θα αποτελούν οριστικό παρελθόν.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr