Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Gondas ktel"Ο Νίκος Γκόντας ήταν και θα είναι ο Δήμαρχος όλων των Γιαννιωτών. Είναι ο Δήμαρχος που άφησε πλούσιο έργο. Η απουσία του όλα τα χρόνια από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών, είχε σαν αποτέλεσμα να μην παραχθεί έργο στη πόλη και να υπάρχει έτσι μεγάλο έλλειμμα. Όμως και στην αξιωματική αντιπολίτευση ως επικεφαλής, άσκησε τα καθήκοντα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και αντιμετώπισε διαχρονικά τους πολίτες με σεβασμό. Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» ανοίγει το δρόμο για συναινέσεις και οφείλουν όλες οι παρατάξεις να συνεργαστούν επ ωφελεία των πολιτών".
Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Γκόντα ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων κ, Γρηγόρης Γκίκας.
«Με το Γρηγόρη Γκίκα συμπορευτήκαμε για πολλά χρόνια μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και δώσαμε δείγματα δουλειάς. Χρειάστηκε να συγκρουστούμε σκληρά με διάφορες αντιδραστικές δυνάμεις για να γίνει η μεταφορά των εγκαταστάσεων του υπεραστικού ΚΥΕΛ στη σημερινή τους θέση και μέσα από αυτούς τους αγώνες ήλθε η δικαίωση και έτσι σήμερα υπάρχει ένας χώρος σύγχρονος από τον οποίο εξυπηρετούνται τόσο οι μέτοχοι και οι εργαζόμενοι όσο και οι επιβάτες.
Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή τη συμπόρευση τον Γ. Γκίκα και ελπίζω να συναντηθούν οι δρόμοι μας στο μέλλον σε κοινούς αγώνες. Οφείλουμε ωστόσο να συμβάλλουμε όλοι στη συναίνεση για να ζήσουν καλύτερα τα παιδιά μας» ήταν η απάντηση του Νίκου Γκόντα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΧΕΔΙΑ
Το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων (ΣΧΕΔΙΑ) επισκέφθηκε χθές το πρωϊ ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ν. Γκόντας με υποψήφιους συμβουλούς της παράταξής του. Ο κ. Γκόντας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του φορέα κ. Στέφανο Τζιμογιάννη για την πολυσχιδή και πολύτιμη προσφορά από τα χρόνια της δημιουργίας μέχρι σήμερα. Μετά την ενημέρωση που έκανε ο κ. Τζιμογιάννης αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχαν με το Ν. Γκόντα στο Δήμο χαρακτηρίζοντάς τον δημιουργικό και ευγενικό.
«Ζήσαμε οχτώ χρόνια δημιουργικά σε πολλούς τομείς στο Δήμο και τότε επιτελέστηκε σημαντικό έργο» είπε χαρακτηριστικά.
«Παρακολουθούμε από κοντά εδώ και πολλά χρόνια το έργο της ΣΧΕΔΙΑΣ και είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων όλοι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Χρέος όλων μας να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια έτσι ώστε το έργο σας να γίνει ακόμη πιο δημιουργικό και αποτελεσματικό. Το κάναμε ως Δημοτική Αρχή και θα το επαναλάβουμε και στο μέλλον», σημείωσε ο κ. Γκόντας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΜΒΩΤΙΣ
Λίγο αργότερα ο Ν. Γκόντας συναντήθηκε με εκπροσώπους του σωματείου «ΠΑΜΒΩΤΙΣ» οι οποίοι εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες ΚΑΦΕ – ΜΠΑΡ & ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ». Στη συζήτηση που έγινε, έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους κυρίως με τη χρήση δημοτικών χώρων χαρακτηρίζοντας το κόστος ενοικίασης πολύ υψηλό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΕΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΔΡΑ
Τις περιοχές Νέας Ζωής και Μέλανδρα επισκέφθηκε ο Νίκος Γκόντας και συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. « Ούτε μία παρέμβαση δεν έχει γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια». «Η Ν. Ζωή είναι εεκεί που την άφησες εσύ το 2010. Εσύ έφτιαξες την Ίωνος Δραγούμη και επί ημερών σου έγιναν έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στη περιοχή μας», είπαν οι κάτοικοι και ζήτησαν από τον κ. Γκόντα επιδείξει ενδιαφέρον για την ανέγερση Ιερού Ναού στην περιοχή καθώς και σχολείων.
Από την πλευρά του ο κ. Γκόντας υπενθύμισε ότι είχε μελετηθεί και είχε χωροθετηθεί η ανέγερση Ιερού Ναού κάτι που τελικά ξεχάστηκε. « Το θέμα ανέγερση Ιερού Ναού και σχολείο στη Ν. Ζωή θα μας απασχολήσει ως επόμενη Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε τους κατοίκους ο κ. Γκόντας και υποσχέθηκε να μεριμνήσει την επαναλειτουργία του παραρτήματος δημοτικού ωδείου.
Τις επισκέψεις σ όλες τις δημοτικές κοινότητες έκλεισε ο κ. Γκόντας με επίσκεψη στον πρώην Δήμο Περάματος.

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών
Το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών (ΙΒΕ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας και για μια ακόμη φορά επικεντρώθηκε στη δράση του ιδρύματος για πάνω από σαράντα χρόνια λειτουργίας του. Ο κ. Γκόντας βαθύς γνώστης του «Βορειοηπειρωτικού ζητήματος», συνεχάρη όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια εργάζονταν για το ΙΒΕ και σαν στόχο έχουν κυρίως την διάσωση εθνολογικού, λαογραφικού και ιστορικού, πολιτιστικού υλικού της Βορείου Ηπείρου, που αποτελεί το μεγάλο αναπόσπαστο κομμάτι την ενιαίας Ηπείρου, το οποίο για λόγους «σκοπιμότητας» έμεινε «εκτός» Ηπείρου μετά τους Βαλκανικούς πολέμους 1912-1913. Μετά την επίσκεψη του και αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση πολλών κειμηλίων, βιβλία, χάρτες, λιθογραφίες, φωτογραφίες, χειρόγραφα κλπ εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίηση από το έργο όλων όσων διακόνησαν πραγματικά όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην πόλη μας. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον πρώην πρόεδρο Ξενοφώντα Κουντούρη, τον οποίο χαρακτήρισε μέγα στυλοβάτη, όχι μόνο του ΙΒΕ, αλλά και του Βορειοηπειρωτισμού. «Μια ανάσα από την πόλη μας είναι τα σύνορα που κόβουν την Ήπειρο στα δύο. Για μας η Βόρειος Ήπειρος είναι γνήσιο Ελληνικό κομμάτι γης, ιστορίας, πολιτισμού η οποία όμως έχει ποτιστεί με αίμα και δάκρυα. Γη Ελληνική η Β. Ήπειρος και σαν τέτοια να την νοιαζόμαστε πρέπει και να μην την λησμονάμε ποτέ. Εκεί σε αυτά τα άγια χώματα δόθηκαν αγώνες για την λευτεριά της και της πατρίδας μας, χωρίς να επιτευχθεί το ποθούμενο που δεν ήταν άλλο από το να αποκατασταθεί η τάξη» τόνισε ο κ. Γκόντας..

Επίσκεψη στα νοσοκομεία
Το νοσοκομείο Χατζηκώστα και το ΠΠΓΝΙ ήταν ο σημερινός σταθμός επίσκεψης που πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας. Ο κ. Γκόντας μαζί με τους υποψήφιους συμβούλους επισκέφθηκε τις κλινικές των δύο νοσοκομείων και ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτικό και διοικητικό δυναμικό για τη λειτουργία τους, η οποία γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως οι ίδιοι κατέγραψαν. Ενημέρωση είχε ο κ. Γκόντας και από τους δύο διοικητές των νοσοκομείων, οι οποίοι και εκείνοι με τη σειρά τους περιέγραψαν την κατάσταση στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια το ίδιο κλιμάκιο επισκέφθηκε τον ναυτικό όμιλο.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr