Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
rizopoulos programma 1Ομολογία… «mea culpa» στην αρνητική εξέλιξη γύρω από το θέμα της χρηματοδότησης του έργου της κατάληξης της Ιόνιας Οδού μέχρι τα σύνορα, ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή, ο επικεφαλής της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος, στη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Αρχικά ο κ. Ριζόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τη διαφοροποίηση της διάθεσης της Περιφερειακής Αρχής, από τα 30 εκατ. ευρώ αρχικά στα 50 εκατ. ευρώ προχθές, ως συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου για τη χρηματοδότηση του έργου.
Κατά τη συζήτηση του θέματος για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2020, ο κ. Ριζόπουλος «επιτέθηκε» στην Περιφερειακή Αρχή και προσωπικά στον Περιφερειάρχη για την κακή διαπραγματευτική τακτική στο θέμα του οδικού έργου Γιάννενα – Κακαβιά, ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 2000. «Όταν προεκλογικά τα τάζατε, τι είχατε στο μυαλό σας;» ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος και προκάλεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να παραδεχτεί τα λάθη της.

Το Πάρκο Τεχνολογίας

Όσον αφορά την πρώτη τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2020, η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου» υποστήριξε μόνο την πρόταση για την έναρξη του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, με την εγγραφή 2 εκατ. ευρώ στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας για το 2020.

Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» απέστειλε ως γνωστόν, επιστολές τόσο στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη όσο και στους συναρμόδιους Υπουργούς, ζητώντας το προσωπικό τους ενδιαφέρον για να προχωρήσει μια εγκατάσταση που θα φιλοξενήσει τις μονάδες τεχνολογίας αιχμής, οι οποίες βρίσκονται ή σχεδιάζουν να εγκατασταθούν στα Γιάννενα.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr