Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Rizopoulos 3Στις 8 Σεπτεμβρίου οι Ορίζοντες Ηπείρου, με ανακοίνωσή τους, καλούσαν την Περιφερειακή Αρχή να κινηθεί άμεσα και με συγκεκριμένο τρόπο, όχι αόριστα για την επιδότηση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήταν η τελευταία από τις πολλές προτάσεις που παρουσιάσαμε επί συγκεκριμένου όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Εάν είχε γίνει αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν η πρόταση για τον ειδικό λογαριασμό του κορωνοϊού όλες οι παθογένειες που προκύπτουν θα καλύπτονταν από εκεί.
Όπως επισημάναμε τότε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είχε ήδη υιοθετήσει την εμπεριστατωμένη και πλήρως υλοποιήσιμη, όπως αποδεικνύεται πλέον, πρότασή μας.
Από τότε και ενώ στην Ήπειρο απλώς είναι Σεπτέμβριος την ίδια πρόταση υιοθέτησαν και ανακοίνωσαν ότι θα υλοποιήσουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 13 Σεπτεμβρίου και οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων στις 23 Σεπτεμβρίου.
Στην Ήπειρο πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν όλοι ότι ο... γιαλός δεν είναι στραβός. Στραβά αρμενίζει ο Περιφερειάρχης. Εδώ και μήνες επισημαίνουμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει τα πάντα. Κάποιοι δεν ακούν ή παριστάνουν ότι δεν ακούν μόνο και μόνο γιατί τα λέμε εμείς.
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, αποδεικνύεται περίτρανα ότι η Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν γνωρίζει τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της και τους τρόπους χρήσης τους αλλά και ότι έχει χάσει κάθε επαφή με όσα συμβαίνουν γύρω μας.
Είναι προφανές ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ δεν του τηλεφώνησε χθες πριν διατυπώσει την πρότασή της για δημιουργία μόνιμου μηχανισμού απ’ ευθείας επιδοτήσεων στην Ευρωζώνη. Ίσως γιατί θεώρησε ότι θα χάσει τον χρόνο της...
Επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο την υπομονή των Ηπειρωτών να εξαντλείται σε ατέρμονη αλληλογραφία, από την πλευρά των Οριζόντων Ηπείρου ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει να συμμετάσχουμε σε κανένα έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο για να συζητήσουμε τις αρνήσεις του Περιφερειάρχη.
Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο στηρίζουμε μόνο στην περίπτωση που θα μας διαμηνύσει από πριν ότι η εισήγησή του θα είναι θετική.
Αρκετό χρόνο χάσαμε. Και επειδή ο χειμώνας που έρχεται θα είναι πάρα πολύ σκληρός εάν δεν μπορείτε κύριε Περιφερειάρχα, παρακαλώ παραιτηθείτε.
ΥΓ. Αδικούν τα μέλη τους οι πρόεδροι των επιμελητηρίων Θεσπρωτίας, Πρεβέζης και Άρτας.. Αντί να σιωπούν θα έπρεπε να φτάνουν μέχρι και να… κατασκηνώσουν έξω από την περιφέρεια για το καλό των μελών τους.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr