Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Γκρέμισε τοίχους σε πολυκατοικία, κατέλαβε κοινόχρηστο χώρο και ένωσε δύο διαμερίσματα
Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ
Kosmas VasilisΠαλεύει επί είκοσι χρόνια για να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα στην πολυκατοικία που διαμένει (Σαμουήλ 43) η κ. Γεωργία Λάμπρου και δεν το επιτυγχάνει, επειδή αντίδικός της είναι ο κ. Βασίλειος Κοσμάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Γιάννενα 2023» (Τατιάνα Καλογιάννη), πρώην αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων, επί δημαρχίας του κ. Νίκου Γκόντα.
Απλό το θέμα. Σύμφωνα με αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις από το 2001 (η τελευταία με αριθ. 221/2021- Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων) εκρίθη ότι ο κ. Βασίλειος Κοσμάς κατέλαβε, στον όροφο της πολυκατοικίας που διαμένει, κοινόχρηστο χώρο - διάδρομο.
Έτσι συνένωσε δύο διαμερίσματα σε ένα - όπως συνομολόγησε και ο ίδιος, που είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος - αρμόδιος για την Πολεοδομία!
Το δικαστήριο διατάσσει να αποδώσει σε κοινή χρήση τον αυθαιρέτως καταληφθέντα χώρο, αποκαθιστώντας τον στην προτέρα κατάσταση. Ματαίως!
Εν τω μεταξύ, με βάση τη δικαστική απόφαση, η Πολεοδομία ανακάλεσε απόφασή της για νομιμοποίηση του «εκτρώματος» (αριθ. πρωτ. απόφασης 17024/2357/27-5-2019).
Ο κ. Κοσμάς όμως αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου, διότι λέει θα υποστεί... ζημία και η πολυκατοικία θα... χάσει τη λειτουργικότητά της!
Το εξοργιστικό είναι ότι ούτε η Πολεοδομία μεριμνά για την κατεδάφιση του αυθαιρέτου κατασκευάσματος, αλλά ούτε και δικαστικοί επιμελητές δέχονται να επιβλέψουν την αποβολή του καταπατητή, όπως ορίζεται από τις δικαστικές αποφάσεις!
Προφανώς διότι ο κ. Κοσμάς έχει τη δυνατότητα ως δημοτικός σύμβουλος και επιφανής πολίτης των Ιωαννίνων να αποτρέπει την εφαρμογή τους, προσβλέποντας στην παραγραφή της υπόθεσης στο τέλος του Δεκεμβρίου!
Επειδή θα είναι εντελώς αντίθετο προς κάθε έννοια Δικαίου και στις δικαστικές αποφάσεις, να συνεχίσει να προκαλεί ο δημοτικός σύμβουλος και να χλευάζει μιά γυναίκα που επί δυό δεκαετίες μάχεται να δικαιωθεί, επιβάλλεται να παρέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας και μάλιστα να επιβλέψει ο ίδιος την κατεδάφιση της αυθαιρεσίας.
Και για να μη μένει η εντύπωση ότι... Νόμος είναι ο ετσιθελισμός των ισχυρών!

Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ, Τρίτη 23/11/21
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr