Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Αρχική Σελίδα
Mpegas 3Την συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων και ειδικά του δήμου Ιωαννιτών, που είναι ο μεγαλύτερος της Ηπείρου, με τον ΦΟΔΣΑ προκειμένου η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων να περάσει στην επόμενη μέρα, προς όφελος των πολιτών και του περιβάλλοντος, ζήτησε κατά τη διάρκεια της εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτησης ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα και την τροπολογία που ξεκαθαρίζει το ζήτημα της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων ο κ. Μπέγκας, τόνισε πως πρέπει επιτέλους να πέσουν οι τόνοι και με ευθύνη όλων να περάσουμε στη νέα φάση με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών και την ποιότητα ζωής των δημοτών.
«Γνωρίζουμε όλοι πως το μεταβατικό στάδιο που έχουμε μπροστά μας δεν θα είναι εύκολο. Ειδικά από τη στιγμή που στο διάστημα που προηγήθηκε έχουν δημιουργηθεί νέα δεδομένα, όπως αυτό του προστίμου των 3,5 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την τροπολογία ο ΦΟΔΣΑ είναι καθολικός ανάδοχος όλων των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων που είχε μέχρι τώρα η Περιφέρεια, οπότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα που απαιτούν ειδική διαχείριση. Η παράταξή μας, δηλώνει παρούσα για να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση, όπως έκανε πάντα άλλωστε στο ζήτημα της σύγχρονης και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Η Ανεξαρτησίας
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», ζήτησε εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για την αθέτηση της δέσμευσης που είχε αναλάβει εντός του δημοτικού συμβουλίου για την επιλογή, μετά από συνεννόηση με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, επιστημονικής ομάδας που θα αξιολογούσε τα αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής της πεζοδρόμησης της οδού Ανεξαρτησίας.
«Είχατε δεσμευτεί πως πριν την οποιαδήποτε εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν θα υπήρχε μια συνάντηση εκπροσώπων όλων των παρατάξεων προκειμένου να επιλεγεί η επιστημονική ομάδα η οποία θα αξιολογούσε τα μέτρα αυτά και θα παρουσίαζε τα αποτελέσματα. Αντ’ αυτού ξεκινήσατε ήδη την πιλοτική εφαρμογή της πεζοδρόμησης και αναρωτιέμαι ποιος θα την αξιολογήσει», σημείωσε ο κ. Μπέγκας.

Για τα ΚΔΑΠ
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της παράταξης αναφέρθηκε στον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου που απασχολούνται στα ΚΔΑΠ του δήμου, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τη δημοτική αρχή να προσανατολίζεται στο κλείσιμο ορισμένων εξ’ αυτών.
«Ήδη τα ΚΔΑΠ από 8 έχουν γίνει 6 και μαθαίνουμε ότι σκέφτεστε να τα μειώσετε ακόμα περισσότερο. Θέση της παράταξής μας είναι πως όλες οι δραστηριότητες αρμοδιότητας του Πνευματικού Κέντρου του δήμου σχετίζονται με την παιδεία και τον πολιτισμό. Ειδικά για αυτές που έχουν να κάνουν με τα παιδιά οφείλουμε να επιδεικνύουμε ιδιαίτερη ευαισθησία . Σας καλούμε να εξαντλήσετε κάθε δυνατότητα προκείμενου να μην κλείσει κανένα ΚΔΑΠ και να διασφαλιστούν τόσο οι θέσεις εργασίας όσο και η ικανοποίηση των αναγκών των εργαζόμενων γονέων», κατέληξε ο κ. Μπέγκας.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr