Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
* "Άκυρο" στον Δήμο και την ΔΕΥΑΙ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
* 192 αποφάσεις κρίθηκαν παράνομες! Χάθηκε δυο φορές η προθεσμία πρόσληψης προσωπικού
* 200 απευθείας αναθέσεις του Δήμου στον εισαγγελέα!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
mpegasΑυτός δεν είναι Δήμος, αλλά... βιομηχανία παραγωγής σκανδάλων! Για τον Δήμο Ιωαννιτών ο λόγος, όπου η παρανομία και επίρριψη ευθυνών στο μακρινό παρελθόν, αποτελούν καθημερινή πρακτική μιας κακής Δημοτικής Αρχής.
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, ακυρώθηκαν ως παράνομες 192 αποφάσεις του Δήμου που αφορούσαν την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, ύστερα από δικές μας καταγγελίες!
Τέτοια πρεμούρα για λήψη αποφάσεων, όπως - όπως, δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά της Αυτοδιοίκησης, όπως και η σωρεία ευθείας αναθέσεων (πάνω από διακόσιες ) που έχουν σταλεί στην Εισαγγελική Αρχή, μαζί με παράνομες αποφάσεις μισθοδοτήσεων, ενώ βρίσκονται σε διαδικασία έκπτωσης από το αξίωμά τους δύο δημοτικοί σύμβουλοι!
Εν τω μεταξύ, έχουν αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη και δυστυχώς σε αυτό επιδίδεται μετά μανίας και ο δήμαρχος κ. Θωμάς Μπέγκας!
Απολογούμενος στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα χάλια τους, είπε μεταξύ άλλων χονδροειδών ανακριβειών, ότι η... δυσλειτουργία οφείλεται στην άρνηση του Υπουργείου Εσωτερικών να εγκρίνει την πρόσληψη νομικού συμβούλου στη ΔΕΥΑΙ!
Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης, αποφάσισε πριν από ένα και πλέον χρόνο την πρόσληψη προσωπικού, αλλά για το 2017 η προθεσμία υποβολής του αιτήματος έληγε στις 31 Ιανουαρίου και οι διοίκηση το έκανε τον... Σεπτέμβριο, οπότε και κρίθηκε εκπρόθεσμο, όπως και για το τρέχον έτος που μάλλον το... ξέχασε, όπως δεν θυμάται ότι χρησιμοποιεί συγκεκριμένους δικηγόρους για την ΔΕΥΑΙ, οπότε υπάρχει νομική υποστήριξη.
Κατά τα άλλα, για τις λακκούβες στους δρόμους φταίει ο κ. Γκόντας (!) και για τις ενστάσεις των πολιτών για την "νέα" πλατεία, ευθύνεται η... κακή φωτογραφία του αρχιτεκτονικού σχεδίου που δόθηκε στη δημοσιότητα!
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr