Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Στα... βήματα του Μπέγκα και ο Σπ. Κωνσταντόπουλος, να πληρώνει από τον ΦΟΣΔΑ 681.000 για άκυρη σύμβαση και 58.000 για... δημόσιες σχέσεις σε εταιρία Αγρινίου!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Spiros KostantopoulosΤο είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τη σιωπή του προέδρου του ΦΟΣΔΑ, του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, Σπύρου Κωνσταντόπουλου, όταν στις 8 Αυγούστου γράφαμε εδώ και στον "Πρωινό Λόγο", για τη χαριστική πράξη του δημάρχου και αλλοτινού προέδρου του ΦΟΣΔΑ Θωμά Μπέγκα, προς την εταιρία "Μεσόγειος".
Θυμάστε που γράφαμε ότι ο τότε Πρόεδρος σχεδόν χάρισε περί τις 578.000 ευρώ και με τους τόκους 605.622, υπογράφοντας σύμβαση αναγνώρισης χρέους και μη κάνοντας ανακοπή σε διαταγή πληρωμής που εκδόθηκε σε βάρος του ΦΟΣΔΑ.
Ρωτούσαμε εν κατακλείδι γιατί σιωπά ο διάδοχός του Σπύρος Κωνσταντόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας", επισημαίνοντας... "εκτός κι αν συμβαίνει κάτι άλλο που μας διαφεύγει...".

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ
FOSDA 1Και πράγματι μας διέφευγε κάτι πολύ σημαντικό. Τα ίδια έκανε και ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος κι ακόμη χειρότερα! Δυστυχώς!
Οι αποφάσεις που έχουμε βρει, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας. Στις 15 Ιουλίου 2015 εισηγήθηκε ως κατεπείγον θέμα (αρ. απόφασης 16/2015) να δοθούν 681.481,41 ευρώ στην εταιρία " Κ/Ξ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΕ- ΕΡΓΑΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ- Θ.Γ ΛΩΛΟΣ - Χ. ΤΣΑΜΠΑΝΙΔΗΣ Ο.Ε", παράλληλα με την αναγνώριση του χρέους (πατήστε στο έγγραφο για μεγέθυνση)
Το χειρότερο δε είναι ότι δεν υπήρχε δικαστική απόφαση όπως ορίζει ο νόμος, που να υποχρέωνε τον φορέα να αναγνωρίσει και να πληρώσει το χρέος.

ΑΚΥΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Αυτά για εργασίες στον Χ.Υ.Τ.Α Ελληνικού από 30 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 30 Ιανουαρίου 2016, αλλά η σύμβαση που είχε υπογραφεί ήταν άκυρη, άρα μη υφιστάμενη, όπως ομολογείται στην εισήγηση του προέδρου του ΦΟΣΔΑ!

ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΚΟΠΗ
Η κοινοπραξία λοιπόν, έχοντας εξασφαλίσει την αποδοχή του χρέους, προσέφυγε στα δικαστήρια και εκδόθηκε η 163/ 20- 7 - 2015 διαταγή πληρωμής, χωρίς ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Κωνσταντόπουλος (κατά το πρότυπο του προκατόχου του Θωμά Μπέγκα) να προβεί σε ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής, καθιστώντας την έτσι τελεσίδικη, οπότε και καταβλήθηκαν στην κοινοπραξία τα χρήματα που ζήτησε!

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Από αυτή την σκανδαλώδη υπόθεση δεν θα μπορούσε ασφαλώς να λείπει η Περιφέρεια Ηπείρου, της οποίας οι Τεχνικές Υπηρεσίες πιστοποίησαν τους λογαριασμούς, αλλά διά μίας... άκυρης σύμβασης, όπως προαναφέραμε, για να δοθεί έτσι μια χροιά... νομιμότητας!

Έτσι... Μπέγκας - Κωνσταντόπουλος, θα μπορούσατε να πείτε... σημειώσατε "Χ", με τον καθένα τους να καλύπτει τον άλλον, με την εισαγγελική αρχή να έχει πλέον τον λόγο. .

...ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!
FOSDA 2Εδώ, όμως, έχουμε κι άλλα ωραία! Ο Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Σπύρος Κωνσταντόπουλος, με απόφασή του (αρ. πρωτ. 224/ 24- 8 - 2015), ανέθεσε απευθείας Υπηρεσίες Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στην Αρχόντω Κιτσαρά, με έδρα το Αγρίνιο! (πατήστε στο έγγραφο για μεγέθυνση)
Συνολικώς δόθηκαν σε δυόμιση χρόνια, μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, τμηματικώς, 57.798,73 ευρώ, για άγνωστες, έως ανύπαρκτες υπηρεσίες, με μόνη αιτιολογία στην απόφαση ότι... "ο Σύνδεσμος έχει ανάγκη στήριξης των διοικητικών υπηρεσιών, Δημοσίων Σχέσεων, Ενημέρωσης και προβολής"!

Πότε και ποιές υπηρεσίες προσέφερε η κυρία Κιτσαρά από το... Αγρίνιο; Δεν υπάρχουν στα Γιάννινα οι κατάλληλοι άνθρωποι και εταιρίες για την παροχή τέτοιων υπηρεσιών;
Πόσο επιτακτική ήταν η ανάγκη για τέτοιες υπηρεσίες; Τι ακριβώς θα προβάλλονταν;
Και αν υποτεθεί πως ήταν απαραίτητο αυτό που έγινε, γιατί δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός;

Μακάρι, αλλά δεν νομίζουμε ότι θα έχουμε απάντηση σε όσα αποκαλύπτουμε, αν κρίνουμε από τη μέχρι τώρα στάση του κ. Κωνσταντόπουλου, με τα συμπεράσματα δικά σας...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr