Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Plateia Pargis 2019Αυτή η ιστορία με την δήθεν "ανάπλαση" της πλατείας Πάργης πριν από λίγο καιρό και τώρα του πάρκου της Αίγλης τώρα (φωτ) στα Γιάννινα, εξελίσσεται σε σκάνδαλο.  Ακολουθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή την ίδια τακτική: Λιγοστεύει κατά το 1/3 τον χώρο της πλατείας και του πάρκου - πρασίνου και δίνεται για χρήση σε καφετέριες!
Έτσι έγινε στην πλατεία Πάργης (όπου άλλη καφετέρια έκλεισε και χώρο μπροστά στην εκκλησία με τζαμαρίες γιά να μη φυσάει!) και επαναλαμβάνεται στο μικρό πάρκο στην αρχή της οδού Ναπ. Ζέρβα!
Ξερίζωσαν δένδρα, κατέστρεψαν φυτά και πράσινο και πλακοστρώνουν το 1/3 του πάρκου! Ακριβώς απέναντι βρίσκεται γνωστό μπάρ-καφετέρια, όπου είναι τακτικοί θαμώνες στελέχη της Δημοτικής Αρχής και όχι μόνο.


Aigli 2Λέγεται μετ' επιτάσεως ότι για το λόγο αυτό γίνεται η "ανάπλαση", για να βγάλει τραπέζια και να λειτουργεί και κατά τους θερινούς μήνες!
Για ποιό λόγο, όμως, υπερψήφισε την πρόταση αυτή ο εκπρόσωπος της "Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" κ. Σπ. Κωνσταντόπουλος, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όταν μάλιστα δεν συμφωνεί ο κ. Γκόντας;
Το κακό είναι ότι και οι πεζόδρομοι έχουν καταληφθεί από τραπεζοκαθίσματα με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής και την ανοχή παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για να ζούμε εποχές... δικτατορίας των καφετεριών, για λόγους ψηφοθηρικούς.

Aigli 1Αξίζει δε να σημειωθεί ότι έχει ψηφιστεί και μια... "κανονιστική απόφαση", με την οποία μόνο σε αυτές τις δύο περιπτώσεις (πλατ.Πάργης και στο παρκάκι της Αίγλης) μπορούν να γίνουν τέτοιες "αναπλάσεις" για χρήση από καφετέριες.
Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελικώς δεν θα παραχωρηθεί κι αυτός ο χώρος για επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά δυστυχώς έτσι θα γίνει...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr