Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2018
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Maximos γαιδούριαΠασχαλινές ημέρες, αλλά μας προκαλεί ο... "αθεόφοβος" μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, που βρίζει τους πιστούς στην Αγ. Μαρίνα και που μεταβλήθηκε σε επιχειρηματία χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Ηπείρου (για αυτό και στηρίζει τον Καχριμάνη), ακολουθώντας και τα... εμπορικά αχνάρια του προκατόχου του Θεόκλητου Σετάκη.
Ενοχλήθηκε ο Μάξιμος από κάποιο θόρυβο στην εκκλησία και άρχισε να φωνάζει "είστε γαϊδούρια" (!) για να μην μπορεί να καταλάβει το εκκλησίασμα τι τον έπιασε τον μητροπολίτη και άρχισε τον... "εξάψαλμο". ( φωτ.)

Ο μητροπολίτης μας, όμως, είναι κι ένας επιχειρηματίας που ρισκάρει, αλλά κάνει περίπου... "μνημόσυνο με ξένα κόλυβα" και θα δείτε στη συνέχεια γιατί το λέμε.
Έβαλε πάνω από 1.500 γίδια στα κτήματα της Βελλάς και προχώρησε στη σύσταση Μονοπρόσωπης Ανώνυμης Εταιρίας της Μητρόπολης Ιωαννίνων!

Αυτή η εταιρία χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια, διά της υπογραφής Καχριμάνη με 189.000 ευρώ, για την αξιοποίηση και εμπορία των προϊόντων της παραγωγής των γιδιών, που εν τω μεταξύ πολλά θρυλούνται για Αλβανούς ανασφάλιστους τσοπάνους.

Maximos programma 3Ο Μητροπολίτης, ως καλός έμπορος, προχώρησε και σε έρευνα αγοράς (φωτ.) μέσω του Πανεπιστημίου Αιγαίου, την οποία πλήρωσε πάλι η Περιφέρεια Ηπείρου, στην οποία μάλιστα λάβαμε κι εμείς μέρος, έχοντας και στοιχεία για αυτό.

Το θέμα της ήταν, ποιά μπορεί να είναι η τύχη στην αγορά της παραγωγής, επεξεργασίας και τυποποίησης του κατσικίσιου γάλακτος και τυριού.
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι γιά το σκοπό που χρηματοδοτήθηκε η εταιρία του Μητροπολίτη, χρηματοδοτήθηκαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ένα Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας!

Στην αρχή του ρεπορτάζ σας είπαμε για τον Θεόκλητο. Ο "συγχωρεμένος", ως μητροπολίτης Ιωαννίνων, είχε φτιάξει μια εταιρία με κάποιον γεωπόνο ονόματι Μανίκα, για την εμπορική εκμετάλλευση της περιουσίας της Βελλάς, τα έσοδα της οποίας πρέπει να διατίθενται αποκλειστικώς για τη συντήρησης της και τη λειτουργία της σχολής.

Από τις αποκαλύψεις μας του ασκήθηκε δίωξη για την παράνομη δραστηριότητα και την παράνομο σφετερισμό της περιουσίας της Βελλάς, αλλά με την παρέμβαση "θεών και δαιμόνων", απαλλάχτηκε λόγω... έλλειψης δόλου!

Maximos programma 1Ο μητροπολίτης Μάξιμος, λοιπόν, το πάει φυρί- φυρί να γελοιοποιηθεί, αλλά προς το παρόν εξηγείται η σχέση του με τον Καχριμάνη και η αποστροφή του προς όσους... ενοχλούν τον Αλέκο!

Γεννώνται δε και πολλά ερωτηματικά για την επιχειρηματική δράση του μητροπολίτη και την εμπλοκή της Μητρόπολης Ιωαννίνων σε εμπορικούς ανταγωνισμούς και τη σκοπιμότητας τους, μέσω της περιουσίας της Βελλάς, η οποία υπόκειται σε ένα ειδικού σκοπού νομικό καθεστώς.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr