Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (από τον ΤΥΠΟ ΗΠΕΙΡΟΥ)
* Στήνονται ανεξέλεγκτα σε έκταση του Δημοσίου
* Προστατευόμενη η περιοχή με Προεδρικό Διάταγμα
* Δεν είναι... "πρόχειρο κατάλυμα", αλλά μόνιμο
Stavlos kaxrimanisΔυστυχώς, "όποια πέτρα να σηκώσεις, τον Καχριμάνη θα βρεις από κάτω" και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για τον τόπο, ενώ πάνε περίπατο οι διακηρύξεις περί σεβασμού της νομιμότητας και μάλιστα από εκείνον που ετάχθη να την προστατεύει!
Όπως φαίνεται έχει... παράδοση στις αυθαιρεσίες η οικογένεια Καχριμάνη εκ Μετσόβου, με τις ευλογίες του αρχηγού της φαμίλιας κ. Αλέξ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη της Ηπείρου, τον οποίο δεν προτίθεται καμιά Αρχή του κράτους να σταματήσει.
Τέτοια νέα κραυγαλέα περίπτωση παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας, αποτελεί κι αυτή του κ. Γεωργίου Καχριμάνη, γιού του Περιφερειάρχη, που ασχολείται και με τις επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.
Αξιέπαινη και επικερδής ενασχόληση, ειδικά όταν σε αυτή επιδίδονται νέοι άνθρωποι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για σκάνδαλο, στο οποίο συνέπραξε και ο πατήρ Περιφερειάρχης, για να αναζητείται πλέον νέος... Ηρακλής, όχι να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία (θυμάστε αυτόν τον μυθικό βασιλιά), αλλά του Καχριμάνη!

Επιχείρηση και όχι... "στάβλος"

Ο κ. Γεώργιος Καχριμάνης, λοιπόν, έφτιαξε μια κτηνοτροφική εγκατάσταση στη θέση "Πολιτσιώρα" του Μετσόβου, για εκτροφή εβδομήντα αγελάδων, ελευθέρας βοσκής, με το όλο εγχείρημα πιθανώς να έχει ενταχθεί σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα- όπως συνηθίζει άλλωστε η οικογένεια, έχοντας και άφθονο νερό από μιά δημόσια πηγή !
*
Έτσι όπως το διαβάζετε, ουδέν το μεμπτόν και κρίμα, θα πείτε, σε μας τους κακοπροαίρετους που... "στοχοποιήσαμε" το παιδί, για να πλήξουμε τον πατέρα του!
Καμιά σχέση και παιρνοντάς τα με τη σειρά θα καταλάβετε.
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου, την 1η Νοεμβρίου 2016, με την υπογραφή της τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη, χορήγησε άδεια εγκατάστασης κτηνοτροφικής εγκατάστασης - πρόχειρο κατάλυμα, ( με τις εργασίες να έχουν αρχίσει από τον Σεπτέμβριο!), με την υπόμνηση ότι εκεί λειτουργούσε στο παρελθόν κτηνοτροφική μονάδα!
Αυτό το τελευταίο το ανέφερε η κ.Τατιάνα Καλογιάννη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αφού μια παρανομία του παρελθόντος ασφαλώς και δεν μπορεί νομιμοποιήσει μιά άλλη!

Υπεύθυνη δήλωση για το περιβάλλον!
ype dilosi kaxrimaniΌπως προκύπτει από την απόφαση, είχε προηγηθεί η έκδοση προσωρινής απόφασης για τις εγκαταστάσεις τον Σεπτέμβριο του 2016 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου εγκρίθηκε η "δέσμευση τήρησης των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων" από τον επενδυτή, που "δεσμεύθηκε" μόνο με μιά... υπεύθυνη δήλωση!
Αυτό θα πει ότι ότι 1) δεν υπάρχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και 2) η προστασία του περιβάλλοντος επαφίεται πλέον στην καλή θέληση του κ. Γεωργίου Καχριμάνη!
Δεν υπάρχει όμως ούτε βιολογικός καθαρισμός, που θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί και κατασκευασθεί, αλλά κι αυτό μάλλον είναι... "λεπτομέρεια" για τους Καχριμαναίους, με την οποία δεν πρέπει να ασχοληθεί κανένας.
Η έλλειψη όλων των παραπάνω "καλύφθηκαν", όπως προείπαμε, με μιά απόφαση της κ. Καλογιάννη, που αφορά "δεσμεύσεις" τήρησης περιβαλλοντικών όρων από πλευράς του υιού Καχριμάνη.
Αν τηρούνται ή όχι, είπαμε... ο Θεός και η ψυχή του! Γιατί, μήπως πρόκειται να τον ελέγξει ποτέ κάποια αρμόδια Αρχή;
Αυτό, σε σχέση με όσα ακολουθούν, είναι το λιγότερο- καίτοι δε θα έπρεπε διότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση , για την οποία κόπτεται δήθεν και ο πατήρ Καχριμάνης.
Μη σας παρασύρει ο όρος "πρόχειρο
κατάλυμα " και νομίσετε ότι πρόκειται για ένα ... στάβλο, από αυτούς που φτιάχνουν πρόχειρα οι κτηνοτρόφοι, διότι πρόκειται για μια τεράστια "σταθερή" εγκατάσταση με σίδερα και μπετόν!

Τι είναι και πως το πρόχειρο κατάλυμα

Ο νόμος ορίζει τι είναι το πρόχειρο κατάλυμα και λέει τα εξής:
proxeiro katalyma kaxrimani
Αυτό το τερατούργημα, λοιπόν, δεν είναι πρόχειρο κατάλυμα! Είναι μια αυθαίρετη κατασκευή, εν γνώσει της παρανομίας και από τον πατέρα - Περιφερειάρχη κ.Αλέξ. Καχριμάνη και μάλιστα υπό την επίβλεψη και καθοδήγησή του, όπως θα δείτε και στη σχετική φωτογραφία, που τον δείχνει να... επιθεωρεί το "έργο" και μάλιστα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο!!!

Έκταση του Δημοσίου

Οι αυθαίρετες εργασίες στον... "στάβλο" προχωρούν και ολοένα ο χώρος που καταλαμβάνουν επεκτείνεται και παρά τις τεκμηριωμένες καταγγελίες, κυρίως του Μετσοβίτη κ. Θεόδωρου Δασούλα, πρώην δημοτικού συμβούλου, ούτε το Αστυνομικό Τμήμα, ούτε η Πολεοδομία, ούτε η Εισαγγελική Αρχή ασχολήθηκαν, κάνοντας πως δε βλέπουν - δεν ακούν- δε διαβάζουν!
Κι όμως υπήρχε κι άλλος λόγος (εξακολουθεί να υφίσταται) που όφειλαν όλοι να κινητοποιηθούν. Η έκταση των 6.120 τμ (η εγκατάσταση πόσα τμ πρέπει να είναι;) ανήκει στο Δημόσιο και συνεπώς διαπράχθηκε κατάληψή του, που επισύρει πλέον των άλλων και ποινικές κυρώσεις!
Υπάρχει παραχώρηση ή μισθωτήριο; Και αν ναί, πότε, ποιός και με ποιά απόφαση τα υπέγραψε; Μπορεί οποιοσδήποτε να "χτίσει" σε έκταση του Δημοσίου χωρίς συνέπειες και να μπαίνει σε προγράμματα;

Προστατευόμενη περιοχή

Όχι μόνο αυτό, αλλά υπάγεται στις προστατευτικές διατάξεις του Προεδρικού Διατάγματος για το Ζαγόρι, που θα πει ότι είναι προστευόμενη περιοχή και οποιαδήποτε δραστηριότητα διέπεται από ειδικούς όρους!
Οι Καχριμαναίοι όμως αδιαφορούν για αυτά, εκτός κι αν επήλθε τροποποίηση του Διατάγματος, οπότε πρέπει να το διευκρινιστεί από κάποια Αρχή, όχι πάντως του... Καχριμανιστάν!
Επιμένουμε, διότι όταν οι... κοινοί θνητοί, οι "υπήκοοι" αυτού του τόπου, ταλαιπωρούνται επί μήνες, για να μην πούμε επί χρόνια, για να πάρουν την έγκριση (αν τα καταφέρουν) έστω και για μια απλή συντήρηση των σπιτιών τους σε όλο το εύρος του Ζαγορίου, ο κ. Καχριμάνης στήνει επιχείρηση σε έκταση του Δημοσίου και δη προστατευόμενη!!!
prostateuomni perioxi kaxrimanis
(Για να μη μένει δε καμιά αμφιβολία σε κανένα, μπορείτε να ρωτήσετε κτηνοτρόφους τι τραβάνε για να φτιάξουν την εγκατάστασή τους, όπως την κάνει ο υιός Καχριμάνη - κι όχι ως πρόχειρο κατάλυμα ή αν μπορούν με μια τέτοια άδεια να κάνουν ό,τι εκείνος).
Δεν αρκείται σε αυτό, αλλά φτιάχνει και δρόμο προς τον... "στάβλο" με άσφαλτο, που απαγορεύεται κατηγορηματικά σε αυτή την προστατευόμενη περιοχή!

Να τηρηθούν οι νόμοι

Αυτά και πολλά άλλα καλούνται οι Αρχές του κράτους να διερευνήσουν και να επιβάλλουν την εφαρμογή των νόμων.
Πρώτα από όλα επιβάλλεται όχι μόνο η άμεση διακοπή των εργασιών, αλλά το ξήλωμα της αυθαίρετης κατασκευής και η επιβολή κυρώσεων.
proxeiri kataskeyh kaxrimanisΑν είναι ή όχι γιός του Περιφερειάρχη της Ηπείρου, δε θα πρέπει να επηρεάσει την απόφαση για το σεβασμό στη νομιμότητα.
Δεν υπάρχουν πολίτες... δύο ταχυτήτων, πολύ δε περισσότερο κτηνοτρόφοι, για τους οποίους δήθεν αγωνίζεται ο κ. Αλέξ. Καχριμάνης.
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr