stoTapsi

Άδειες με αδιαφάνεια, που έχουν λήξει, "καπετάνιοι" εμπειρικοί, τρύπια πλοιάρια!
Ρεπορτάζ του Κώστα Καλτσή, δημοσιεύτηκε στον "Τύπο της Ηπείρου".
Karabaki limniΣτα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων, στην Παμβώτιδα, εκτός από την Κυρά - Φροσύνη παλιότερα, πνίγονται καθημερινά η αξιοπιστία των αποφάσεων της Περιφέρειας και του Κράτους και βγαίνει στη βρώμικη επιφάνεια η σκανδαλώδης λειτουργία των πλοιαρίων, ενώ συχνά γίνεται λόγος για περίεργες δοσοληψίες - αναπόδεικτα βεβαίως έως τώρα.
Άκρη, όπως μπορεί να τη φαντάζεστε, δεν πρόκειται να βρεθεί. Άλλωστε το θέμα έχει σχέση με την πολυπλοκότητα των νόμων αφ ενός (πολύ καλό άλλοθι για να μην καταλαβαίνουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει)

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
pappas kalimenosΜια από τις μεγαλύτερες δίκες ίσως στην Ελλάδα για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, θα γίνει σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στο κακουργιοδικείο Ιωαννίνων, με έξι κατηγορούμενους, που θα έχει πανελλήνιο ενδιαφέρον και ενώ σπείρες αρχαιοκαπήλων συνεχίζουν να "γδύνουν" εκκλησίες και μοναστήρια.
Ο "Τύπος της Ηπείρου" στο φύλλο του Σαββάτου φωτίζει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία αναμένεται να απασχολήσει επί πολύ τη Δικαιοσύνη.
Από το 2009 παρατηρήθηκε έξαρση των κλοπών ιερών κειμηλίων στην Ήπειρο και ύστερα από πολύχρονη ανακριτική διαδικασία, στο εδώλιο θα καθίσουν ένας γνωστός αρχιμανδρίτης

Δείτε πως κοροϊδεύει τους κτηνοτρόφους, όλο τον κόσμο και εσάς μαζί
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
kaxrimanis 2Είναι να γελάς και να κλαίς με την πρεμούρα του επαγγελματία πολιτικού - περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξ. Καχριμάνη, να δείξει πόσο πολύ δήθεν νοιάζεται για τους κτηνοτρόφους και το... τυρί - ενώ αποδεικνύεται ότι τον ενδιαφέρει κυρίως η οικογένειά του, οι φίλοι του και ψηφοσυλλογή, για τη διατήρηση της "καρέκλας".
Την επομένη της ορκομωσίας της κυβέρνησης, τηλεφώνησε - όπως ανακοίνωσε- στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, για να τον ενημερώσει (!) για το γάλα και μετά από δύο ημέρες - σύμφωνα με δική του ανακοίνωση πάλι - του τηλεφώνησε ο υπουργός, ύστερα από... προτροπή του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη!

Ο Χριστόφορος Κωσταράς το αγόρασε για να το σώσει και δε βρίσκει άκρη!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
oikia zappaΔεν είναι μόνο το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα που διεκδικείται από εταιρία για εκμετάλλευση, αλλά και σπίτια της οικογένειας Ζάππα στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου, που κινδυνεύουν με αφανισμό! Η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους, των κατά καιρούς διοικήσεων, βουλευτών και Ηπειρωτικών παραγόντων είναι εγκληματική και εξοργιστική.
Μπροστά σε αυτή την αθλιότητα, ένας Έλληνας πατριώτης από το Δολό Πωγωνίου, αγανακτισμένος αποφάσισε να αγωνισθεί για να σώσει τουλάχιστον το σπίτι του ευεργέτη Κωνσταντίνου Ζάππα, εξαδέλφου του Ευαγγέλου Ζάππα.
Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Χριστόφορο Κωσταρά, γνωστό ως Φόρη, που έφτιαξε στο χωριό του το Δολό πρότυπους ξενώνες, που έδωσαν ζωή σε όλη την περιοχή.

Αφορμή ο ορισμός Γεν. Διευθυντή και Νομικού Συμβούλου...
Παράνομη η απευθείας ανάθεση σε εταιρία του Δημ. Δημητρίου
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
deyaiΣυνεχίζεται η σφοδρή αντιπάθεση γιά τη ΔΕΥΑΙ, μεταξύ της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και της υπό τον κ. Μωϋσή Ελισάφ "Νέας Εποχής".
Ο ορισμός γενικού διευθυντή και η πρόσληψη νομικού συμβούλου, που αποπειράθηκε να αποφασίσει η διοίκηση της καταχρεωμένης δημοτικής επιχείρησης, ήταν η αφορμή για την εμπόλεμη κατάσταση των κ.κ. Ελισάφ και Μπέγκα.

Στόχος ο "έλεγχος"

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version