stoTapsi

A+ A A-
Την οργανώνει κάποιος κ. Γιάτσος
Gatsios HliasΓράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (από τον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Προφητικό αποδείχθηκε το ρεπορτάζ του "Τύπου Ηπείρου" για τις προθέσεις του κ. Ηλία Γιάτσου, προέδρου της ΕΕΤΑΑ. Ήρθε πάλι στα Γιάννινα και προήδρευσε λέει σύσκεψης στο γραφείο του δημάρχου κ. Ελισάφ, όπου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ιδρυθεί γραφείο της εταιρίας για τη στήριξη των Δήμων της Ηπείρου!
Να όμως το ρεπορτάζ στις 4/1/20...

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (από τον ΤΥΠΟ ΗΠΕΙΡΟΥ)
* Στήνονται ανεξέλεγκτα σε έκταση του Δημοσίου
* Προστατευόμενη η περιοχή με Προεδρικό Διάταγμα
* Δεν είναι... "πρόχειρο κατάλυμα", αλλά μόνιμο
Stavlos kaxrimanisΔυστυχώς, "όποια πέτρα να σηκώσεις, τον Καχριμάνη θα βρεις από κάτω" και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι για τον τόπο, ενώ πάνε περίπατο οι διακηρύξεις περί σεβασμού της νομιμότητας και μάλιστα από εκείνον που ετάχθη να την προστατεύει!
Όπως φαίνεται έχει... παράδοση στις αυθαιρεσίες η οικογένεια Καχριμάνη εκ Μετσόβου, με τις ευλογίες του αρχηγού της φαμίλιας κ. Αλέξ. Καχριμάνη, Περιφερειάρχη της Ηπείρου, τον οποίο δεν προτίθεται καμιά Αρχή του κράτους να σταματήσει.
Τέτοια νέα κραυγαλέα περίπτωση παράνομης επιχειρηματικής δραστηριότητας,

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
pappas kalimenosΜια από τις μεγαλύτερες δίκες ίσως στην Ελλάδα για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, θα γίνει σήμερα, Τρίτη 19 Νοεμβρίου, στο κακουργιοδικείο Ιωαννίνων, με έξι κατηγορούμενους, που θα έχει πανελλήνιο ενδιαφέρον και ενώ σπείρες αρχαιοκαπήλων συνεχίζουν να "γδύνουν" εκκλησίες και μοναστήρια.
Ο "Τύπος της Ηπείρου" στο φύλλο του Σαββάτου φωτίζει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία αναμένεται να απασχολήσει επί πολύ τη Δικαιοσύνη.
Από το 2009 παρατηρήθηκε έξαρση των κλοπών ιερών κειμηλίων στην Ήπειρο και ύστερα από πολύχρονη ανακριτική διαδικασία, στο εδώλιο θα καθίσουν ένας γνωστός αρχιμανδρίτης

Άδειες με αδιαφάνεια, που έχουν λήξει, "καπετάνιοι" εμπειρικοί, τρύπια πλοιάρια!
Ρεπορτάζ του Κώστα Καλτσή, δημοσιεύτηκε στον "Τύπο της Ηπείρου".
Karabaki limniΣτα νερά της λίμνης των Ιωαννίνων, στην Παμβώτιδα, εκτός από την Κυρά - Φροσύνη παλιότερα, πνίγονται καθημερινά η αξιοπιστία των αποφάσεων της Περιφέρειας και του Κράτους και βγαίνει στη βρώμικη επιφάνεια η σκανδαλώδης λειτουργία των πλοιαρίων, ενώ συχνά γίνεται λόγος για περίεργες δοσοληψίες - αναπόδεικτα βεβαίως έως τώρα.
Άκρη, όπως μπορεί να τη φαντάζεστε, δεν πρόκειται να βρεθεί. Άλλωστε το θέμα έχει σχέση με την πολυπλοκότητα των νόμων αφ ενός (πολύ καλό άλλοθι για να μην καταλαβαίνουν οι πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει)

Ο Χριστόφορος Κωσταράς το αγόρασε για να το σώσει και δε βρίσκει άκρη!
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
oikia zappaΔεν είναι μόνο το Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα που διεκδικείται από εταιρία για εκμετάλλευση, αλλά και σπίτια της οικογένειας Ζάππα στο Λάμποβο της Βορείου Ηπείρου, που κινδυνεύουν με αφανισμό! Η αδιαφορία του Ελληνικού κράτους, των κατά καιρούς διοικήσεων, βουλευτών και Ηπειρωτικών παραγόντων είναι εγκληματική και εξοργιστική.
Μπροστά σε αυτή την αθλιότητα, ένας Έλληνας πατριώτης από το Δολό Πωγωνίου, αγανακτισμένος αποφάσισε να αγωνισθεί για να σώσει τουλάχιστον το σπίτι του ευεργέτη Κωνσταντίνου Ζάππα, εξαδέλφου του Ευαγγέλου Ζάππα.
Πρόκειται για τον επιχειρηματία κ. Χριστόφορο Κωσταρά, γνωστό ως Φόρη, που έφτιαξε στο χωριό του το Δολό πρότυπους ξενώνες, που έδωσαν ζωή σε όλη την περιοχή.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr