Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: 2019
Την οργανώνει κάποιος κ. Γιάτσος
Gatsios HliasΓράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (από τον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Προφητικό αποδείχθηκε το ρεπορτάζ του "Τύπου Ηπείρου" για τις προθέσεις του κ. Ηλία Γιάτσου, προέδρου της ΕΕΤΑΑ. Ήρθε πάλι στα Γιάννινα και προήδρευσε λέει σύσκεψης στο γραφείο του δημάρχου κ. Ελισάφ, όπου ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ιδρυθεί γραφείο της εταιρίας για τη στήριξη των Δήμων της Ηπείρου!
Να όμως το ρεπορτάζ στις 4/1/20...

Αν η επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στα πέριξ του Μετσόβου είχε προαναγγελθεί, εκείνη της αιφνίδιας περιοδείας του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στα Γιάννινα και στο Πωγώνι Χριστουγεννιάτικα, δημιουργεί ερωτηματικά.

Θα μπορούσε βεβαίως να θεωρηθεί ότι ήταν απόδοση οφειλόμενης τιμής και προσοχής σε μιά παραμελημένη περιοχή και στήριξη του ηθικού των στρατιωτών σε ακριτικά φυλάκια.
Ίσως, αν δεν ήταν μαζί του ο άγνωστος τοις πάσι κ. Ηλίας Γιάτσος, ο οποίος εμφανίστηκε στο στερέωμα λίγο μετά τις εκλογές.
Κατάγεται από τη Ζίτσα, δικηγόρος Αθηνών, που διορίστηκε Πρόεδρος της (άνευ σοβαρού αντικειμένου) Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Gatsios Theodorikakos 2019Το όνομά του ήταν άγνωστο μέχρι τον διορισμό του στην ΕΕΤΑΑ, οπότε και έτσι στο "ξεκάρφωτο" (;) άρχισαν να τον αναφέρουν κάποια τοπικά ΜΜΕ και site, ως να επρόκειτο για κάποια πολύ γνωστή πολιτική προσωπικότητα.
Ο χωρίς κανένα ειδικό πολιτικό βάρος κ. Γιάτσος, λοιπόν, στην περιοδεία του υπουργού Εσωτερικών, ήταν συνεχώς μαζί του και θα λέγαμε πως έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να καταστήσει "ηχηρή" την παρουσία του, τόσο που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος άσχετος... ποιός συνόδευε ποιόν!

Ήταν σαν ο κ. Θεοδωρικάκος να "έδειχνε", να πρόβαλε (εν αγνοία του υποθέτουμε), για να μην πούμε ότι... συνόδευε (επίσης χωρίς να το έχει κατά νου) τον κ. Γιάτσο, που φωτογραφίζονταν συνεχώς και παντού μαζί του, ενώ ήταν και εκείνος που επικοινωνούσε με τα ΜΜΕ για τις μετακινήσεις του υπουργού, με επιρροή δήθεν στους δημοσιογραφικούς κύκλους.
Από ό,τι μάθαμε πρόκειται για έναν απίστευτα φιλόδοξο νέο, πάντοτε σε κρατικές θέσεις, που μάλλον θέλει να πολιτευθεί στα Γιάννινα, έχοντας υπόψη του και το παράδειγμα του κ. Αμυρά, που ήρθε λίγο πριν τις εκλογές και εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει πλευρίσει τη βουλευτή κ. Κεφάλα, τον δήμαρχο Ζίτσας κ. Πλιάκο, τον διοικητή του "Χατζηκώστα" κ. Δερδεμέζη, για να λειτουργήσουν ως ομάδα, στην ουσία όμως για να τους χρησιμοποιήσει να ανοίξει διαύλους στα Γιάννινα...
Πάντοτε κατά τις ίδιες πληροφορίες, η "ομάδα" φιλοδοξεί να αναπτύξει δραστηριότητα, προσβλέποντας στην μετά- Καχριμάνη εποχή (Πλιάκος), μετά- Τασούλα και μετά- Καλογιάννη οι άλλοι δύο, με την κα. Κεφάλα να φαίνεται να συμμετέχει άγνωστο για ποιό λόγο, ίσως πεισθείσα υπό του κ. Γιάτσου, που αναζητεί ερείσματα στην τοπική κοινωνία, κάνοντας χρήση του ονόματος του κ. Θεοδωρικάκου, του οποίου λέγεται ότι υπήρξε συνεργάτης.

Πάντως παραμένει άγνωστο αν η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων της ΝΔ και προπαντός ο Πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Τζαρούχης είναι ενήμεροι της δραστηριότητας και των στόχων της ομάδας, όπως κι αν συναινεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, που... συνόδευε τον κ.Γιάτσο!

Διότι όπως φαίνεται ίσως να άνοιξε η όρεξη για "Βουλευτιλίκι" και του κ. Γιάτσου, που θυμήθηκε τώρα την καταγωγή του και να δείτε που στο εξής θα τον βλέπουμε εδώ συχνά- πυκνά, κάνοντας και χρήση της νεοαποκτηθείσης ιδιότητας του Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης...
Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr