Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος 2013

Όσοι παρακολούθησαν την τρίτη το βράδυ (9-04-13) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΙΤVμε τον Βλάση Ντόκα, εξεπλάγησαν από τις αντιδράσεις του περιφερειάρχη κ. Αλεξ. Καχριμάνη ακόμη και στις πιο απλές ερωτήσεις του δημοσιογράφου για θέματα που συζητούνται ευρέως.

Ένας Καχριμάνης απίστευτα εκνευρισμένος, απαξιωτικός προς όλους, αλαζονικός και προπετής προς όλους και όποιες άλλες απόψεις, διαφορετικές από τις δικές του. Ένας Καχριμάνης μάλλον αγνώριστος που έβλεπε όλα καλώς καμωμένα σε ό,τι αφορά τον ΧΥΤΑ, τη χωματερή Δουρούτης , όλες τις ενέργειες της αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνας Καλογιάννη βεβαίως και εκείνες του Δημ. Πανοζάχου ως περιφερειάρχη Ηπείρου επί κυβέρνησης της ΝΔ.

Το σημείο που προκάλεσε την πιο περίεργη (και ανησυχητική) απάντηση του κ. Καχριμάνη ήταν σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικώς με το τι γίνεται με τον ΧΥΤΑ Ελληνικού που υπερχειλίζει και ρυπαίνει

-''Ε, και τι έγινε;'', ήταν η θυμωμένη απάντηση του περιφερειάρχη, για να ακολουθήσει η δικαιολογημένη σχεδόν οργισμένη του παρουσιαστή.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι '' η μελέτη ήταν άρτια όπως και η κατασκευή '' υιοθετώντας προφανώς την ''καταπληκτική'' άποψη της κ. Καλογιάννη (την οποία συνεχάρη για τις επιδόσεις της – άρα και τις αναθέσεις σε ημέτερους ) ότι ..'' η υπερχείλιση οφείλονταν σε στιγμιαίο καιρικό φαινόμενο'' (!) - που όμως επαναλαμβάνεται κάθε τρείς και λίγο...

Είπε ακόμη κραυγάζοντας ότι ο κ. Πανοζάχος έφτιαξε τους ΧΥΤΑ, ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιός παρέλαβε το έργο με τα τόσα προβλήματα, ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι απόψεις ασχέτων (ενώ αυτός είναι παντογνώστης ) και ''ψευτοοικολογούντων'' ούτε και αυτές της αντιπολίτευσης, ότι απαξιεί να αναφερθεί σε ονόματα κ.λ.π.

Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι βρίσκεται λύση στο έργο της αποκατάστασης της χωματερής της Δουρούτης, με τη διάθεση των απαραίτητων χρημάτων για...συμπληρωματική μελέτη!

Απέφυγε όμως να διευκρινίσει πως αφού όλα είναι καλώς καμωμένα στους ΧΥΤΑ για ποιο λόγο θα δοθούν άγνωστο ακόμη πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για αυτόν του Ελληνικού και γιατί εγκρίθηκαν τα 170.000 ευρώ για τον ΧΥΤΑ στο Καρβουνάρι που παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα.

Έτσι, φυσικό ήταν να εκπλαγούμε από την κάλυψη που παρείχε (για άλλη μια φορά) στις εταιρείες που έκαναν τις μελέτες και εκείνες που κατασκεύασαν.

Για να μη σας κουράζουμε δείτε το σχετικό βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Σ' εμάς πάντως το ελάχιστο που προκάλεσε ήταν θλίψη...

Θλίψη, διότι πιστεύουμε πως ο κ. Καχριμάνης (τον οποίο στηρίζουμε αφ’ ότου πολιτεύτηκε με όποιες κριτικές καλοπροαίρετες ενίοτε) είναι ένας πολύ ικανός άνθρωπος , πρακτικός και γι’ αυτό αποτελεσματικός. Το γεγονός δε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει οργανωμένο αντίπαλο για τις προσεχείς εκλογές, έχοντας και τη λαϊκή επιβράβευση, θα έπρεπε να τον καθιστά πιο ήρεμο, συγκρατημένο και διαλλακτικό. Δεν χρειάζεται συνεπώς ούτε τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς , ούτε την αδιαλλαξία και τον εκνευρισμό όταν αμφισβητείται – και είναι δικαίωμα καθενός αυτό. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η ...''αλλοφροσύνη'';

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr