Logo
Εκτύπωση
Κατηγορία: Απρίλιος 2013
Είναι αδιόρθωτοι εκεί στο δήμο Ιωαννιτών...

dimarxeio oanninonΔεν βάζουν μυαλό με τίποτε ούτε από το ''άδειασμα'' των ταμείων του δήμου, ούτε από τις οργίλες αντιδράσεις των πολιτών. ''Μπήκαν ψύλλοι στ αυτιά μας'' από ένα σχόλιο του Αλέκου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα ''Ανεξάρτητος'' για μια παρ' ολίγον απευθείας ανάθεση για σύνταξη τεχνικών μελετών προϋπολογισμού 1,5 εκατ. Ευρώ (σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΕΥΑΙ).
Το ψάξαμε λίγο και να το θέμα

που θα εξελίσσονταν σε σκάνδαλο- που όμως έτσι και αλλιώς είναι.

 

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 22 Απριλίου που συνεχίστηκε και την επομένη, το πρώτο θέμα με εισηγητή τον δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο αναφερόταν το εντελώς ''ακίνδυνο'' και ''αθώο'' θεματάκι ως εξής:
«Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και Δήμου Ιωαννιτών για τις μελέτες: α) Αποχέτευση Αμφιθέας, συνοικισμού Αγίας Μαρίνας Κρύας και υπολοίπου Κρύας, β) Μελέτη δικτύου αποχέτευσης Δ.Δ. Κουτσελιού – Λογγάδων – Βασιλικής – Καστρίτσας – Δροσοχωρίου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων (Δ.Ε.Υ.Α.Ι.)»

Εισηγητής τελικώς ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων) από την παράταξη  του κ. Φίλιου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Θεμελής που πρότεινε μεταξύ άλλων ότι η σύνταξη μελετών πρέπει να ανατεθεί στον τεχνικό σύμβουλο της πρώην ΤΕΔΚ και νυν ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) επειδή εκείνος είχε κάνει τις προμελέτες και όλη την προετοιμασία των τεχνικών μελετών που αφορούσαν έργα ύδρευσης στους πρώην δήμους Περάματος και Παμβώτιδος .
Κατά τη συζήτηση προέκυψε ότι είχε λήξη η συνεργασία του τεχνικού συμβούλου με την ΠΕΔ από τις 31/12/2012 και αυτή η σύνταξη μελετών αφορούσε ποσά 900.οοο και 600.000 ευρώ αντιστοίχως!!!


Δηλαδή θα γίνονταν απευθείας ανάθεση έργου 1,5 εκατ. Ευρώ (!) που αποτράπηκε την τελευταία στιγμή ύστερα  από αντιδράσεις στελεχών της δημοτικής αρχής , όπως του αντιδημάρχου έργων κ. Βασ. Μασσαλά και άλλων για να αποφασιστεί εν τέλει η προκήρυξη διαγωνισμού...


Η ''φάμπρικα'' που εντέχνως είχε προετοιμαστεί, όπως όλα δείχνουν, για να δοθεί σε συγκεκριμένη εταιρεία 1,5 εκ. Ευρώ, δεν μπορεί παρά να βάζει σε σκέψεις οποιονδήποτε πολίτη που δικαιούται να υποθέσει πολλά και καθόλου κολακευτικά για τη δημοτική αρχή ή έστω για ορισμένα στελέχη της.


ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr