stoTapsi

A+ A A-
Ο κ. Νίκος Καττής ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη
kaxrimanis 2«Είναι ο επίλογος μια άθλιας επίθεσης με στόχο την πολιτική και προσωπική μου εξόντωση», γράφει σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στον «Ηπειρωτικό Αγώνα», το Σάββατο 30 Μαΐου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, σχετικώς με το ανακριβές πόθεν έσχες και τα εισοδήματα που δε δήλωσε, για να εκνευρίζει και τον πιο καλοπροαίρετο.

Δεν είναι, λέει, 1,5 εκατομμύριο αλλά μόνο περί τις 838.000ευρώ και προέρχονται, όπως γράφει, από δάνειο 650.000 ευρώ για ένα κτίριο επί της οδού Τοσίτσα  που δεν προχώρησε και τα επέστρεψε αργότερα στην τράπεζα, αλλά επιμένει ότι από... παράλειψη δε δηλώθηκαν!

Τα υπόλοιπα, λέει, προέρχονται από τις συντάξεις των γονιών του και της πεθεράς του, ενώ 7.770 δολάρια τα είχε καταθέσει σε κοινό λογαριασμό που δε γνώριζε (όπως και τους άλλους), ο νονός του γιού του που ζει στην Αμερική!!!

Έτσι κάπως έγιναν τα πράγματα για τον κ. Καχριμάνη και δεν εμφανίζονται όλα αυτά στα πόθεν έσχες του κατά τα έτη 2010, 2011, 2012, ενώ διευκρινίζει ότι έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις που καταρρίπτουν στο σύνολό τους όλες τις κατηγορίες.

Μα, αν είναι έτσι, τότε για ποιο λόγο τον καθίζουν στο εδώλιο η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ο εισαγγελέας και το δικαστικό συμβούλιο; Τι σόι παράλειψη είναι αυτή να μη δηλώνει 900.000 ευρώ; Εκείνος δε γνώριζε την υποχρέωση, ούτε όμως ο λογιστής του; Και καλά για το δάνειο, ούτε για τα υπόλοιπα γνώριζε; Και πώς του έδωσαν το δάνειο χωρίς να αρχίσουν εργασίες;

Δεν είναι όμως τα μόνα που δε γνώριζε ή ξέχασε. Διότι, δεν είχε γνώση στο πόθεν έσχες για εισοδήματα που απέκτησε από επαγγελματική δραστηριότητα όταν ήταν νομάρχης, ενώ απαγορευόταν να την ασκεί.

Ξέχασε επίσης να δηλώσει ότι κατέχει 100 μετοχές ανώνυμης εταιρείας (χιονοδρομικά κέντρα Μετσόβου), όπως πάλι από αβλεψία είχε μισογκρεμίσει το διατηρητέο κτίριο που αγόρασε επί της οδού Τοτίτσα και μετά το έκανε παραδοσιακό.

Αυτά μαζί και πολλά άλλα πρέπει να εξετάσουν η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, η δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ αλλά να ξεκαθαρίσει και τούτο: για την επένδυση στο κτίριο επί της οδού Τοσίτσα είχε ενταχθεί η εταιρεία «Ε. Κασσάρου - Μ. Καχριμάνη», σύζυγος και κόρη δηλαδή, σε αναπτυξιακό νόμο με προϋπολογισμό 1.853.855 ευρώ.

Η γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας, της οποίας είναι πρόεδρος, ενέκρινε (υπό την προεδρία σε εκείνη τη συνεδρίαση της κ. Τατιάνας Καλογιάννη), την επένδυση με επιχορήγηση περίπου 800.000 ευρώ για  να έχει ισχύ η παροιμία «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει», ο Αλέκος εν προκειμένω.

Εισέπραξε την επιχορήγηση ή μέρος της; Και αφού δεν προχώρησε, όπως λέει η επένδυση, επέστρεψε και με ποια διαδικασία τα χρήματα;

Αυτά σε ό,τι αφορά τον ξεχασιάρη κ. Καχριμάνη και εμείς θέλουμε να τον πιστέψουμε. Είμαστε όμως κακοπροαίρετοι και λασπολόγοι κατά τον κολλητό του, κ. Νίκο Καττή, που μας επιτέθηκε κάνοντάς μας και μαθήματα δεοντολογίας.

Λέμε λοιπόν στον εφαψία της εξουσίας Καχριμάνη, κ. Νίκο Καττή, και σε όποιον άλλον ότι δεν τα χρειαζόμαστε. Μπορούσε να πει την άποψή του χωρίς να βρίζει. Προς το παρόν του υπενθυμίζουμε ένα όνομα: Γιώργος Χρόνης, που πλέον ατενίζει από τους ουρανούς τον όψιμο κήνσορα ηθικής κ. Καττή. Τον θυμάται; Μήπως η μνήμη του λειτουργεί επιλεκτικά για το τι είχε συμβεί και ποια εμπλοκή είχε ως εφοριακός ο υποστηρικτής του Καχριμάνη, τον οποίο και προφανώς έχει λόγους να υμνεί αφού τον είχε χρίσει μέχρι και υπασπιστή του;

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr