stoTapsi

venizelosΟ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος (που θα μιλήσει στα Γιάννινα την Κυριακή) με τη συνέντευξή του στο MEGA, την Τετάρτη, αποκήρυξε τον κ. Γ. Παπανδρέου, το «παλιό» ΠΑΣΟΚ του οποίου είναι γέννημα και θρέμα, αλλά και αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για ότι συνέβη και οδηγήθηκε η χώρα ως εδώ. Ήταν λάθος, είπε, το … «λεφτά υπάρχουν», ελλιπές το πρώτο μνημόνιο, χάθηκε χρόνος, τόνισε, για τη λήψη μέτρων και ότι διαφωνούσε με την ένταξη της Ελλάδας στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!!! Μα τι λέει ο άνθρωπος…. Εκείνος είχε συμφωνήσει με όλα ακόμα και με το δημοψήφισμα αρχικά, εκείνος χειροκροτούσε όρθιος τον κ. Γ. Παπανδρέου, εκείνος ήταν ο εμπνευστής και συγγραφέας του μνημονίου, εκείνος πήρε –μετά τον καταστροφικό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου- τα πιο επώδυνα και ανάλγητα μέτρα σε βάρος του λαού. Και τώρα παριστάνει την αθώα περιστερά, το «γεράκι»;

Αντιδράσεις όμως και σε Άρτα-Θεσπρωτία, όπου στην πρώτη περίπτωση ο κ. Παπαδημητρίου που θεωρούνταν σίγουρα υποψήφιος καταγγέλλει παρασκηνιακές ενέργειες σε βάρος του, ενώ στη δεύτερη ο πρώην νομάρχης και υποψήφιος δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Βασίλης Γιόγιακας αφήνει να εννοηθεί ότι «κόπηκε» ύστερα από απαίτηση του κ. Αντώνη Μπέζα. Για τον πρώην βουλευτή και υφυπουργό (τον κ. Μπέζα) λένε ότι δεν ήθελε να συμμετέχει ούτε η κ. Ελένη Πάντου, που όμως η υποψηφιότητά της ήταν επιθυμία του κ. Σαμαρά.

Στο ψηφοδέλτιο των Ιωαννίνων ορίσθηκαν εκτός από τους δύο βουλευτές κ.κ. Σταύρο Καλογιάννη και Κώστα Τασιούλα, οι: Άννα Ασημακοπούλου, Γιούλα Μητροκώστα, Φίλιππος Σιάκας, Βας. Τσαλιαμάνης και Κώστας Χαραλαμπόπουλος.

Το …πετσόκομα τόσο του κ. Παντελή Κολόκα, όσο και του κ. Στέλιου Λεύκοβιτς, αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς αφού θεωρούνταν ως σίγουροι υποψήφιοι και μέχρι λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, οι άνθρωποι τηλεφωνούσαν σε πολίτες για στήριξη!

Λέγεται μετ’ επιτάσεως ότι οι κάπως άγαρμπες … «χειρουργικές επεμβάσεις» έγιναν από τους βουλευτές ή βουλευτή με επιρροή στην «κορυφή» της ΝΔ, έτσι ώστε να έχει στις εκλογές όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα. Γι’ αυτό, λένε, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο η κ. Γιούλα Μητροκώστα και ο κ. Κώστας Χαραλαμπόπουλος και εκτός οι κ.κ. Κολόκας-Λεύκοβιτς, ίσως και ο κ. Εμμανουηλίδης και μέσα ο κ. Τσαλιαμάνης. Αυτά βεβαίως δεν είναι απολύτως ελεγμένα οπότε μένουν στη σφαίρα των εικασιών ή και ακριτομυθιών.

AntonisSamarasΓκρίνια προκάλεσε η ανακοίνωση των ονομάτων που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Ήπειρο, με πιο έντονο το φαινόμενο στα Γιάννινα. Γι’ αυτό και την Παρασκευή πριν την ομιλία του στις 7 μ.μ. στην Άρτα, ο κ. Αντώνης Σαμαράς ήλθε στα Γιάννινα για να συναντήσει στελέχη του κόμματος, της αυτοδιοίκησης και φορέων.

Αυτός είναι ο επίσημος ανακοινωθείς λόγος, αλλά πίσω απ’ αυτόν κρύβεται η ανησυχία του για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν …φυγόκεντρες τάσεις κυρίως προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του κ. Παν. Καμμένου.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version