stoTapsi

A+ A A-

Άρθρα

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 13/4/24)

KAXRIMANIS TAXIAOΕΧΟΥΜΕ την αίσθηση ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ξεχαστούν οι καταστροφολογικές δηλώσεις- καταγγελίες του Περιφερειάρχη κ.Αλ. Καχριμάνη στην Περιφερειακή Επιτροπή, ότι μιά σήραγγα της Εγνατίας οδού κινδυνεύει με κατάρρευση και πως ο δρόμος γενικώς είναι επικίνδυνος! Πως το διαπίστωσε και πότε; Ότι προέβη αργότερα σε μιά γελοία ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να ανασκευάσει, δε θα πει ότι «έκλεισε το θέμα», όπως συνηθίζει να λέει. «Συνήθεις υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης σε μιά ιδιωτική συζήτηση», τόνιζε, επιρρίπτοντας στη συνέχεια με θράσος τις ευθύνες στους δημοσιογράφους,

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 06/04/24)

led dromosΤΟ έγραφε ο Τζώρτζ Όργουελ πριν από δεκαετίες και όλοι έλεγαν πως αυτά είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας: «στην εποχή μας το να λες την αλήθεια θεωρείται πράξη επαναστατική»! Είχε δίκιο. Διαχρονική διαπίστωση! Για αυτό ίσως στη δική μας εποχή η αλήθεια είναι δυσεύρετη. Δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης αποφεύγουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, άλλοτε για ευνόητους λόγους και συχνότερα για ακατανόητους. Μάλλον σήμερα το να λες την αλήθεια θεωρείται … εξτρεμισμός!

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 23/3/24)

cliffΤΑ έκανε «θάλασσα» η κυβέρνηση, που πάει από το κακό στο χειρότερο και ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο.  Οπότε θα καταπιαστούμε πάλι σήμερα με την Ήπειρο που χειρότερα δε γίνεται! «Η Ηπειρος κάθε χρόνο και πιο κάτω»,  ήταν ο τίτλος του πρωτοσέλιδου του «Πρωϊνού Λόγου» την Τετάρτη, με στοιχεία έρευνας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Αμ δε! Πιό κάτω δεν έχει, έπιασε πάτο εδώ και χρόνια κι εκεί έμεινε! Δεν μπορεί να ξεκολλήσει και να πάρει μιά ανάσα. Το λένε και οι αριθμοί, που είναι αδιάψευστοι.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 30/03/24)

Kaxrimanis MaximosΕΧΟΥΜΕ μπλέξει, όλοι μας. Με ανθρώπους που θεωρούνται ηγήτορες, σε εισαγωγικά και χωρίς- όπως θέλετε- αλλά που θέλουν να μας επιβάλλουν νέους κανόνες, αναλόγους των δικών τους μέτρων και αξιών. Ως να είμαστε υποτακτικοί τους, πληβείοι όλοι εμείς ο «λαός», όπως μας αποκαλούν, άρχοντες- εξουσιαστές εκείνοι που ενοχλούνται να τους ασκείται κριτική και να λογοδοτούν. Αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, αλλά εκδηλώνεται κατά τον χειρότερο τρόπο εδώ στα Γιάννινα, στην Ήπειρο.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 16/03/24)

aegeanΕΙΧΕ πει ο πρωθυπουργός όταν είχε έλθει στα Γιάννινα στις 20 Οκτωβρίου, αλλά και νωρίτερα στις 3 Απριλίου του 2023 εν όψει των εκλογών, ότι «… η Ηπειρος θα απογειωθεί». Αμ δε! Διότι ημέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι …«προσγειώνεται» ανωμάλως. Ήταν που ήταν στον πάτο, μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο τέλμα. Πάρτε ως παράδειγμα την αεροπορική σύνδεση της Ηπείρου, η οποία όσο πάει και καθίσταται χειρότερη. Τόσα χρόνια αγώνες να εκσυγχρονιστεί το αεροδρόμιο,

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr