stoTapsi

Άρθρα

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 09/03/24)

RamaΟΣΑ συνέβησαν στην «υπόθεση Μπελέρη», με την καταδίκη και φυλάκιση του δημάρχου Χειμάρρας, ήταν αναμενόμενα και απορούμε που η κυβέρνηση εμφανίστηκε δήθεν απορημένη. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα έδωσε πάλι στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα δυνατό χαστούκι, με ταυτόχρονη εκδήλωση της απόλυτης απαξίωσης. Την ίδια ώρα, που στην ουσία τον εκλιπαρούσαν (!) να σεβαστεί το περίφημο διεθνές δίκαιο, άλλοτε τον καλόπιαναν κι άλλοτε τάχα τον προειδοποιούσαν, εκείνος συνέχιζε

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

periferia. ipeirou 2024ΟΥΤΕ αυτή τη φορά θα «μασήσουμε» τα λόγια μας. Δε χρειάζονται προσχήματα- μην τυχόν και θυμώσουν όσοι έχουν την ευθύνη- για να περιγράψουμε την πραγματικότητα, την τόσο οδυνηρή άλλωστε για την Ήπειρο. Η eurostat ήταν σαφής: η περιφέρειά μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην προτελευταία θέση από τις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, στην υπανάπτυξη και πριν ένα χρόνο και στην διαφθορά. Επί δεκαετίες λοιπόν σταθερά τελευταία η Ηπειρος στους τομείς που προαναφέραμε, πρωταθλήτρια

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 10/02/24)

diafthoraΠΕΡΥΣΙ η Κομισιόν, ύστερα από έρευνα, κατέταξε την περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ των πρώτων στη διαφθορά και στην υπανάπτυξη. Είχε δίκιο και πολλές φορές έγινε χρήση αυτού του (καθόλου τιμητικού για την περιοχή μας) ευρήματος. Ε, και; Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, ούτε όταν Ελληνικές Αρχές επεσήμαναν ότι πρωταθλητές στη διαφθορά είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι όμως αναμφισβήτητο ότι διαφθορά και υπανάπτυξη συμβαδίζουν, αφού η μιά είναι προϋπόθεση της άλλης και αυτό το βιώνουμε εδώ στην Ήπειρο.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 04/02/24)

hospitalΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να εξοργίζει τους πολίτες και να τους φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, ειδικά τους μη προνομιούχους, εκείνους που δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Μοιάζει ως να επιδιώκει την προστασία των ισχυρών και την έτι περαιτέρω περιθωριοποίηση των αδυνάμων. Αλλιώς δεν εξηγούνται πολλές αποφάσεις της, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις διακηρύξεις της, τις αρχές της ΝΔ, μέχρι και το Σύνταγμα της χώρας.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 03/02/24)

synallagiΕΚΑΝΑΝ όλοι πως δεν κατάλαβαν, ότι δεν τους αφορούσε το θέμα, ακόμη κι εκείνοι που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές του … «σπορ». Λέμε για την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), που διαμαρτύρονταν πριν από λίγες ημέρες για τις απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών από τις Περιφέρειες και τους Δήμους (Πρωϊνός Λόγος 26 Ιανουαρίου). Παλιά τακτική που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει επιδημική μορφή, για να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον με εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία πληρώνουν οι πολίτες.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version