stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
katoikoi dolianaΗ αντίδραση των κατοίκων των Δολιανών στην χτεσινή νέα αποστολή 200 αλλοδαπών, ήταν αναμενόμενη, αφού ήδη φιλοξενούνται εκεί άλλοι 200.
Η κυβέρνηση έπρεπε να το περιμένει, να ήξερε ότι αν εξαντλήσει τις ανοχές και αντοχές των τοπικών κοινωνιών, θα υπάρξει πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο.
Πολύ σωστά λοιπόν ο Δήμος Πωγωνίου προειδοποιεί ότι δεν ανεχτεί άλλους αιφνιδιασμούς, στηρίζει τους πρόσφυγες, αλλά θα προστατεύσει πάση θυσία τους κατοίκους της περιοχής.
Από πολλούς θεωρείται βέβαιο ότι και στην περίπτωση του Κατσικά, αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αλλοδαπών, θα υπάρξουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, αλλά και αντιδράσεις από πλευράς τους για τις κακές συνθήκες διαβίωσής τους.
Ο χειρισμός όμως του όλου θέματος από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μουζάλα και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θυμίζει... κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Μήπως έχει κηρυχθεί ολόκληρη η χώρα σε τέτοια, οπότε δικαιολογεί τον ετσιθελισμό, την έλλειψη ενημέρωσης, τον αιφνιδιασμό;
Το λέμε διότι μόνο σε τέτοια περίπτωση και... πολιτικής επιστράτευσης, θα δικαιολογούνταν παρόμοια σπουδή και επιλογή χώρων που θυμίζει... επίταξη (και σε τέτοια περίπτωση πρέπει να υπάρχει σχέδιο και εδώ δεν υπάρχει τίποτε!)
Βεβαίως, έτσι που εξελίσσονται τα πράγματα δεν αποκλείεται να δούμε αυτό το σενάριο να γίνεται πράξη, αν και ατύπως ισχύει..

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version