stoTapsi

A+ A A-
Συνυπεύθυνες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας που συγκαλύπτουν τα σκάνδαλα
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
Synetairismos AlieiasΠροσπάθησε να παραπλανήσει εμάς και την Κοινή Γνώμη ο Πρόεδρος του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας της Άρτας κ. Ανδριανός Ζυγουβέλης, ότι δήθεν δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την εφορία, όπως γράφαμε στις 9 Αυγούστου, αλλά ατύχησε!
Με θρασύτατη επιστολή του στις 12 Αυγούστου, μας... κατακεραύνωνε για την... ανακριβή πληροφορία και μάλιστα παρέσυρε Μέσα Ενημέρωσης της Άρτας, επιδιδόμενος ταυτοχρόνως σε ύβρεις εναντίον μας!
Να όμως που τελικώς δικαιωνόμαστε! Εφοριακοί τον έψαχναν και στις 18 Οκτωβρίου τον... τσάκωσαν στην ψαραγορά της Άρτας! Εκεί παρέλαβε την έκθεση της ΔΟΥ Πρέβεζας, στην οποία αναφέρεται ότι ύστερα από έλεγχο των περιόδων 2001 έως 2007, καταλογίστηκε σε βάρος του Συνεταιρισμού το ποσό των 454.028 ευρώ!
Όπως προκύπτει από την έκθεση επίδοσης, πρόκειται για παραβάσεις τήρησης βιβλίων και στοιχείων, μη απόδοσης ΦΠΑ, απόκρυψης εισοδημάτων κλπ.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλες 120.000 ευρώ που επιβλήθηκαν στο παρελθόν για παρόμοιες παραβάσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Συνεταιρισμού!
Ο έλεγχος συνεχίζεται και για τα έτη 2008- 2015, οπότε αναμένονται νέες "καμπάνες", αν κρίνουμε από όσα εντόπισε η εφορία για τα πρώτα έξι χρόνια.
Μετά ταύτα τα 37 μέλη του Αλιευτικού Συνεταιρισμού έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, πολύ δε περισσότερο όταν δεν κερδίζουν πάνω από 3.000- 4.000 ευρώ τον χρόνο.
Έτσι εχόντων των πραγμάτων, ευλόγως διερωτώνται που πήγαν τα χρήματα! Αν, σύμφωνα με την εφορία, αποκρύπτονταν εισοδήματα, δεν αποδίδονταν ΦΠΑ και αλλοιώνονταν παραστατικά - στοιχεία, τότε κάποιοι επιδίδονταν σε μεγάλο ..."φαγοπότι".
Την ευθύνη φέρει κυρίως ο (με αναίδεια συμπεριφερόμενος προς εμάς) πρόεδρος και το Δ.Σ, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή στο "πάρτι" και άλλων.
Εν τω μεταξύ πολύς λόγος γίνεται, μεταξύ κύκλων που γνωρίζουν, για το γεγονός της από πολλών ετών..."συνταξιοδότησης" του προέδρου, ο οποίος όμως ουδέποτε έπαψε να εργάζεται και αυτό αποδεικνύεται από την ενεργή παρουσία του - συμμετοχή, στα του συνεταιρισμού!
Άρα ο... "εξυπνάκιας" κορόιδεψε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές υπηρεσίες, που σημαίνει ότι - πέραν των ποινικών ευθυνών - θα αναγκαστεί να επιστρέψει τα χρήματα που παρανόμως εισέπραξε!
Όμως, για όλα αυτά δεν είναι άμοιρες ευθυνών, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, τόσο στα Γιάννινα όσο και στην Άρτα, οι οποίες είχαν εκ του νόμου υποχρέωση να ασκούν έλεγχο στα του συνεταιρισμού, τον οποίο φαίνεται ότι ποτέ δεν έκαναν ή... κάλυπταν τις παρανομίες.
Όπως και να έχει, ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός Ανέζας κινδυνεύει με διάλυση και ασφαλώς κάποιοι πρέπει να πληρώσουν γι' αυτό...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr