stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
Noulikas 2003Σκάνδαλα επί σκανδάλων στον Δήμο Μετσόβου από παλιά, ακόμη και επί της δημαρχίας του νυν Περιφερειάρχη κ. Αλέξ. Καχριμάνη, που δεν δέχεται... μύγα στο σπαθί του!
Ανατρέχουμε λίγο στο παρελθόν, που μας το θύμισε ένα ένταλμα πληρωμής 54.436 ευρώ του Δήμου Μετσόβου προς την εταιρία "Υιοί Ν. Νουλίκα Ο.Ε", στις 25/10/16, με έδρα την Βέροια και αφορούσε την προμήθεια χιονοστρωτήρα γιά το χιονοδρομικό κέντρο ,που ανήκει σε Α.Ε.
Πρόκειται για την ίδια εταιρία, (αφού έχει τον ίδιο Α.Φ.Μ), αλλά τότε ονομάζονταν "Ν. Νουλίκας και Σία ΟΕ", που στις 14/1/2003 με επιστολή της υπενθύμιζε στον Δήμο Μετσόβου ότι της οφείλει 2 2.783.385 δραχμές, ήτοι 66.862,47 ευρώ από διάφορες αγορές και εργασίες.
Μέχρι εδώ ας πούμε όλα καλά. "Στραβώνει" όμως εκεί, όπως θα δείτε στην επιστολή, που μεταξύ των άλλων ζητά και 4.400.000 δραχμές από... "φόρο υπερτιμολόγησης ΤS"(τελεφερίκ)!
Το θέμα το είχαμε κάνει πρωτοσέλιδο στην "Έρευνα" στις 7/2/2005 και έγινε χαμός, με τον και τότε δήμαρχο κ. Κ.Τζαφέα να απειλεί θεούς και δαίμονες και τον Νομάρχη πλέον κ. Αλέξ. Καχριμάνη (που επί δημαρχίας του έγινε η αγορά), να διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν υπάρχει οφειλή, δεν υπάρχει τέτοια επιστολή!
Noulikas 2016Ελεγε ψέμματα! Η επιστολή υπάρχει, αλλά καμιά Αρχή και φορολογική δεν ήλεγξε τι ακριβώς συνέβη και ειδικότερα:
Γιατί έγινε υπερτιμολόγηση; Πόσα χρήματα αφορούσε, για να υπάρχει φόρος επί αυτής ύψους 4,4 εκατ. δραχμές; Γιατί εκδόθηκε εικονικό τιμολόγιο; Για να καλυφθεί κάτι άλλο ή κάποιος έφαγε τα χρήματα! Αν αυτός δεν ήταν ο κ. Καχριμάνης (που δεν το πιστεύουμε), ποιος ή ποιοι τα τσέπωσαν;
Εύλογα ερωτηματικά που και σήμερα χρήζουν απάντησης, με παράλληλη διερεύνηση αν και στις τωρινές συναλλαγές του Δήμου Μετσόβου με την εταιρία Νουλίκας, γίνονται υπερτιμολογήσεις.
Τέλος, πάντοτε τίθεται θέμα νομιμότητας χρηματοδότησης μιας Ανώνυμης Εταιρίας από την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Μετσόβου...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr