stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
xrysoxoidisΘΑ αρκούσαν μόνο αυτές οι λίγες λέξεις για να περιγράψουν την κατάσταση: "Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταλάβουν ποιό είναι το... πρόβλημα"! Θα μπορούσε να αφορά ο,τιδήποτε συμβαίνει παντού στον κόσμο, αλλά αναφερόμαστε στη χώρα μας που βρίσκεται στη δίνη του κυκλώνα, που ακούει στο όνομα "λαθρομετανάστες" ή παράνομοι μετανάστες ή... παράτυποι, όπως επιμένουν οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως "προοδευτικοί"!

ΕΧΟΥΜΕ ασχοληθεί πολλές φορές με το ζέον θέμα, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται και προειδοποιούσαμε για τις επιπτώσεις. Δυστυχώς κάθε φορά, ορισμένοι μας έλεγαν ότι υπερβάλλουμε κι άλλοι αλογίστως μας μέμφονταν για "ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική". Ήταν όμως ορατά τα σημάδια της επερχόμενης θύελλας, που θα έπληττε την Ελλάδα και τους ήδη εξουθενωμένους από την κρίση πολίτες της.

ΤΩΡΑ; Πριν από τρεις ημέρες ο... πολλά βαρύς υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, προέβη στη δημόσια παραδοχή ότι "πλέον το πρόβλημα, κυρίως στα νησιά, είναι έξω και πέρα από κάθε έλεγχο", ενημερώνοντας τους Ευρωπαίους εταίρους μας! Ναι, και; Το αίτημα να "επωμισθούν" κι εκείνοι το βάρος ενός αριθμού αλλοδαπών, δε βρήκε ευήκοα ώτα. Αντιθέτως αποφάσισαν να "στεγανοποιήσουν" ακόμη καλύτερα τα σύνορά τους !

ΤΟΣΗ... "αλληλεγγύη" δεν αντέχεται πια! Το ζήτημα όμως δεν είναι τι κάνουν τα άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά εμείς. Οι οποίοι βλέπουμε ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδο και συνεχίζουμε - οι ηγέτες μας δηλαδή - να παριστάνουμε τη στρουθοκάμηλο. Και αντί να σφραγίσουμε κι εμείς τα σύνορά μας όπως κάνουν όλοι, διαχέουμε το πρόβλημα σε όλη την Επικράτεια, μοιράζοντας εδώ κι εκεί τους αλλοδαπούς, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και μάλιστα μεγιστοποιώντας τις συνέπειες!

ΑΥΤΕΣ βεβαίως θα καταστούν σαφέστερες σε λίγο καιρό, αλλά τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπισθούν ή εν πάση περιπτώσει πολύ δυσκολότερο. Φυσικά πιο δυσχερής έως ανέφικτη θα είναι η ενσωμάτωση στην κοινωνία μας των αλλοδαπών και η αφομοίωσή τους. Η σύγκρουση των δύο "κόσμων" θα είναι αναπόφευκτη και σφοδρή. Αρκεί να ληφθεί υπ όψη τούτο το απλοϊκό: οι Ρομά ζουν στη χώρα εδώ και αιώνες και ακόμη δεν επιτεύχθηκε αυτή η περίφημη ενσωμάτωση - αφομοίωση τους! Πως θα γίνει με τα εκατομμύρια των αλλοδαπών;

ΚΑΙ ενώ όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα είναι γνωστά στην κυβέρνηση, σε όλο το πολιτικό προσωπικό, δε φαίνεται να αντιδρούν αναλόγως της σοβαρότητας της κατάστασης. Άλλοι επιδίδονται σε αφορισμούς, άλλοι (του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ) μας καλούν να μην... κάνουμε χρήση χοιρινών και αλκοόλ και μας βλέπουν οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες και... προκαλούνται (!) κι άλλοι εν γένει Αριστεριστές, επιμένουν στην πολιτική των "ανοιχτών συνόρων", μάλλον δε της κατάργησής τους κι όσοι θέλουν να έρχονται!

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως κι άλλο, μέγα θέμα. Οι περίφημες Μ.Κ.Ο! Οι οποίες συμπεριφέρονται ως το κράτος μας να τους ανήκει, ως τσιφλικούχοι! Αποφασίζουν ερήμην όλων και διατάσσουν! Χειρίζονται ανεξέλεγκτα άγνωστο πόσα χρήματα, μεταφέρουν αλλοδαπούς όπου και όποτε θέλουν! Συμμετέχουν σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους των Αρχών και των φορέων, επιβάλλοντας τις απόψεις τους, όποιες κι αν είναι αυτές, ακόμη και βλακώδεις! Δυστυχώς όμως δεν αποφασίζει κανείς να τις στείλει στον αγύριστο, κάτι που πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση!

ΤΕΤΟΙΑ φαινόμενα παρατηρούνται και στην Ήπειρο. Μόλις προ διημέρου ο δήμαρχος της Κόνιτσας κ. Εξάρχου, κατήγγειλε τις ΜΚΟ ότι μεταφέρουν στην ακριτική περιοχή αλλοδαπούς, ερήμην της Δημοτικής Αρχής, κάνοντας συμφωνίες με ξενοδόχους! Το ίδιο φυσικά γίνεται στα Γιάννινα και σε άλλες πόλεις, για να αυξάνεται επικίνδυνα ο αριθμός των αλλοδαπών που θα πρέπει να βρίσκεται στην περιφέρεια. Που όμως δεν αντέχει άλλους, ούτε τις αυθαιρεσίες των ΜΚΟ και της κυβέρνησης, που μάλλον... "έχασε την μπάλα" σε αυτό το θέμα!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr