stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
adonis georgiadisΒΑΛΘΗΚΑΝ να μας τρελάνουν, αλλά δεν πρόκειται να το πετύχουν. Τους (αν)εγκέφαλους της κυβέρνησης εννοώ και μη θυμώσουν οι χειροκροτητές της. Υπάρχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι, με μυαλό στους κόλπους της, αλλά περισσεύουν και εκείνοι που δε μετρούν τα λόγια τους ή παριστάνουν το "λαγό", για να μετρήσουν τις αντιδράσεις και να προετοιμάσουν το έδαφος. Είναι πολλοί αυτοί που επιδίδονται μετά πάθους σε αυτό το "παιχνίδι", με το... αζημίωτο φυσικά.

ΔΕΙΤΕ τι συμβαίνει και να μας πείτε αν έχουμε άδικο. Βγαίνει ξαφνικά (τι χειρότερο έγινε δηλαδή τώρα, από ό,τι άλλες χρονιές;) η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και λέει να μη χρησιμοποιούμε τζάκι και ξυλόσομπες, διότι - πέραν της ρύπανσης του περιβάλλοντος- προκαλούν καρκίνο! Αμέσως κυβερνητικά στελέχη άρχισαν να παπαγαλίζουν την τόσο... σημαντική επιστημονική δήλωση και κάτι να ψελλίζουν για... φόρους και πρόστιμα σε όσους τα χρησιμοποιούν για να ζεστάνουν το κοκαλάκι τους!

ΟΙ πανίβλακες δεν έκαναν καμιά σκέψη για μείωση της φορολογίας του πετρελαίου, αυτής που εισπράττει το αδηφάγο κράτος μας, έτσι ώστε να είναι προσιτή η προμήθειά του από τα ακόμη δεινοπαθούντα νοικοκυριά! Δεν τους νοιάζει που υπάρχουν εκατομμύρια πολιτών που αδυνατούν να πληρώνουν τη λεγόμενη κεντρική θέρμανση με τα καλοριφέρ ή να βάλουν αιρ κοντίσιον. Στόχος τους να εισπράττει πάση θυσία το κράτος περισσότερα χρήματα, με το πρόσχημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας!

ΔΕΝ αρκούνται σε αυτό όμως. Συμφωνεί και η κυβέρνησή μας να επιβαρύνονται με φόρους στα τελωνεία έως και... 1000% επιπλέον των υπαρχόντων, τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα που εισάγονται! Τι νομίζουν άραγε; Οτι μέσα σε έξι μήνες που διοικούν, η χώρα ξεπέρασε όλα τα αδιέξοδα και οι πολίτες ζουν στην ευμάρεια; Αν ναι, είναι μακριά νυχτωμένοι! Οι περισσότεροι δυστυχούν και παλεύουν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν! Πως λοιπόν και πόσοι θα μπορέσουν να αγοράσουν καινούργια αυτοκίνητα, σύγχρονης τεχνολογίας;

ΒΕΒΑΙΩΣ και πρέπει να ζήσουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κλπ χωρών. Πρωτίστως, όμως, επιβάλλεται να ζήσουν οι Έλληνες πολίτες, να μπορούν να μετακινούνται και σιγά- σιγά να αντικαθιστούν και τα αυτοκίνητά τους, παρέχοντάς τους αυτό το ρημαδοκράτος κάποια "κίνητρα". Ποιός όμως θα πει στη θηριώδη Γερμανία ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη... "διαταγή"; Ποιός έχει το ανάστημα; Ποιός έθεσε σε προτεραιότητα το συμφέρον και τη ζωή των Ελλήνων τόσα χρόνια; Κανένας!

ΜΙΛΩΝΤΑΣ για επιβίωση, δε θα παραλείψουμε να σχολιάσουμε το ρηθέν υπό του υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ότι με διακόσια ευρώ το μήνα μπορεί κάποιος να επιβιώσει! Αν έχει αποδοθεί σωστά η δήλωσή του, λυπούμαστε που θα του πούμε... τον κακό του τον καιρό και τον ανάποδο! Ποιός μπορεί να επιβιώσει με ένα ποσό που εκείνος δίνει χατζιλίκι στα παιδιά του; Τι να πληρώσει με τα ψίχουλα; Ενοίκιο, ηλεκτρικό, νερό, φαγητό, φάρμακα; Τι; Και ποιός είναι αυτός που καταδικάζει τους Έλληνες στην εξαθλίωση, υιοθετώντας απόψεις των αθλίων δανειστών;

ΑΥΤΟΙ οι ... "τύποι" είναι σαν να ζουν σε άλλο κόσμο και συχνά συμπεριφέρονται ως εξωγήινοι. Δεν περιμέναμε όμως να ακούσουμε τέτοιες κοτσάνες από τον "πραγματιστή" κ. Γεωργιάδη και θα ρωτήσουμε: δοκίμασε να ζήσει την οικογένειά του με διακόσια ευρώ, έστω για ένα μήνα ή μόνο εκείνος; Πήγε ποτέ να αγοράσει τα απαραίτητα για τη διατροφή του για να γνωρίζει πόσο κοστίζουν; Ένοιωσε ποτέ την αγωνία από το ενδεχόμενο να μείνουν νηστικά τα παιδιά του; Σίγουρα όχι, όπως και όλοι οι βουλευτές και οι πάσης φύσης αξιωματούχοι.

ΘΑ μπορούσαμε να συνεχίσουμε την απαρίθμηση τέτοιων ηλιθιοτήτων, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Για να περιοριστεί το φαινόμενο, ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να ζήσουν όλα τα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος (διότι κι αυτός δεν έχει την εμπειρία της φτώχειας), όχι με διακόσια αλλά με πεντακόσια ή και οχτακόσια ευρώ επί δύο μήνες. Αν τα καταφέρουν να πουν και στους πολίτες τον τρόπο, παρ ότι είμαστε σίγουροι ότι θα περιέλθουν σε απόγνωση. Ίσως έτσι αποφασίσουν για κάτι καλύτερο.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version