stoTapsi

Εξαγοράζουν την ανοχή των δημάρχων για να γίνει η Ηπειρος νέα Μόρια!
Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ
prosfiges 2020ΥΠΟΥΡΓΟΙ πάνε κι έρχονται αυτό τον καιρό στην Ήπειρο. Στόχος τους να πείσουν κυρίως τους δημάρχους να μην αντιδράσουν στη δημιουργία νέων "δομών φιλοξενίας" λαθρομεταναστών, εξαγοράζοντας την ανοχή και τη συγκατάθεσή τους,... αντί πινακίου φακής, αδιαφορώντας για την άποψη των τοπικών κοινωνιών!

ΣΥΜΦΩΝΑ με όσα έγιναν γνωστά στο Δήμο Ιωαννιτών θα δοθούν 175.950 ευρώ, στο Δήμο Ζηρού 97.800 και στο Δήμο Πωγωνίου 21.750 ευρώ, που τα συνοδεύουν αρκετές υποσχέσεις και για περισσότερα, αλλά και για πιό πολλούς αλλοδαπούς στην Ήπειρο, όπου ήδη έχουν φέρει πάνω από 4.000, από 38 χώρες της υφηλίου!

ΤΟ θέμα, γενικότερα, προσλαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις με την κυβέρνηση να οδηγείται σε ανοιχτή σύγκρουση με τους πολίτες ανά την Ελλάδα, κυρίως δε στα νησιά όπου η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου, για να επιλέγεται η... επίταξη χώρων για τη δημιουργία hot spot, χωρίς να λαμβάνεται υπ όψη η γνώμη των κατοίκων, που έχουν καταστραφεί.

ΣΑΦΩΣ και αντιλαμβανόμαστε ότι και των λαθρομεταναστών η ζωή δεν είναι εύκολη στα "κέντρα υποδοχής", αλλά δε φταίνε οι γηγενείς που κι αυτοί ζουν το δικό τους γολγοθά εδώ και μια δεκαετία. Η ευθύνη ανήκει στις κυβερνήσεις που επιπόλαια χειρίστηκαν αυτό το ακανθώδες θέμα και που σε τελική ανάλυση δε φρόντισαν να προστατεύσουν τα σύνορά μας. Που έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια και με ψηφοθηρική διάθεση αντιμετώπισαν ένα εθνικής σημασίας ζήτημα, όπως και τούτη η κυβέρνηση της ΝΔ.

ΚΑΙ τώρα; Ζητά με αναιδή θα λέγαμε τρόπο να κατανοήσουμε το πρόβλημα! Αυτό που προκλήθηκε και από τη δική της αβελτηρία. Όπως κάνει και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξ. Καχριμάνης, ο οποίος μέχρι πρότινος ζητούσε να τηρηθεί η αναλογία του 1% των αλλοδαπών σε σχέση με τον τοπικό πληθυσμό , ενώ τώρα υπερθεματίζει του ερχομού στην Ήπειρο κι άλλων! "Δεν είμαστε μικρόψυχοι... αφού η πατρίδα το χρειάζεται, να γίνουν και νέες δομές" δήλωσε με στόμφο!

ΘΑ διαφωνήσουμε τον κ. Καχριμάνη στο ότι... "το χρειάζεται η πατρίδα"! Η Ελλάδα δεν κάλεσε κανέναν να έλθει για να χρειάζεται τη βοήθειά μας! Ούτε η συμμετοχή μας σε τέτοια... πανστρατιά θα συνεισφέρει το ελάχιστο στην... ανάπτυξη και την προοπτική. Η πατρίδα δε χρειάζεται τους λαθρομετανάστες, που απολαμβάνουν προνομίων που οι Έλληνες ούτε στα όνειρά τους δε βλέπουν!

ΝΑ αφήσει τις γνωστές του μεγαλοστομίες ο κ.Καχριμάνης και 1) να πει αν θα εισηγηθεί να εγκατασταθούν και στο Μέτσοβο αλλοδαποί και 2) να συνειδητοποιήσει ότι η Πατρίδα άλλα χρειάζεται: Κυβέρνηση αποφασισμένη να την υπερασπισθεί, ηρεμία, αναπτυξιακά προγράμματα, δουλειές για τους ανέργους. Αυτά και πολλά άλλα δεν έχουν καμιά σχέση με τις εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που δεν αρκούνται σε όσα τους παρέχονται από το υστέρημα των Ελλήνων, αλλά συμπεριφέρονται ως κυρίαρχοι και οι Έλληνες να τους οφείλουν πολλά περισσότερα!

ΑΝ ο Περιφερειάρχης, οι δήμαρχοι, οι επικεφαλής των παρατάξεων και όποιοι άλλοι, βλέπουν τη συμφορά (διότι περί αυτής πρόκειται) ως ευκαιρία να αποσπάσουν από την κυβέρνηση τα λεγόμενα... "αντισταθμιστικά οφέλη", περισσότερα χρήματα δηλαδή, να συνεχίσουν να οργιάζουν οι ΜΚΟ και πολλοί άλλοι που θησαυρίζουν, είναι άλλη υπόθεση που δεν έχει καμιά σχέση με το... "τι χρειάζεται η πατρίδα", η οποία παραδόθηκε σε ξένα συμφέροντα και στις ΜΚΟ, που δρουν ως κράτος εν κράτει, όπως και οι αλλοδαποί που έχουν το θράσος να θέλουν να προσαρμόσουν οι Έλληνες τον τρόποι ζωής τους στο δικό τους!

ΤΥΠΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 15-16/2/2020

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version