stoTapsi

* Εδώ και ένα χρόνο αντί αυτόφωρης διαδικασίας πηγαινοφέρνει δικογραφία- σκάνδαλο...
* Η τακτική του αποθρασύνει τους παρανόμους...
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
DikaiosiniΈνα χρόνο μετά από αποκαλυπτικά ρεπορτάζ στον «ΤΥΠΟ ΗΠΕΙΡΟΥ» και εδώ stotapsi.gr, για θέματα για τα οποία λογικά θα έπρεπε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, αυτά σέρνονται στα εισαγγελικά γραφεία, από «Μέγαρο σε Μέγαρο», από όροφο σε όροφο, για να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμη η προκαταρκτική διερεύνησή τους, ενώ τρία από αυτά- εντελώς διαφορετικά- εξακολουθούν να αποτελούν... μία δικογραφία!
Δείτε γιατί εξοργιζόμαστε και αναγκαζόμαστε να αμφιβάλλουμε για την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, παραθέτοντας αδιαμφισβήτητα στοιχεία.
Αυτά που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες είναι τα δήθεν... «πρόχειρα καταλύματα» - στάβλοι αγελάδων του κ.Γεωργίου Καχριμάνη, γιού του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξ.Καχριμάνη, στη θέση «Πολιτσιώρα» Μετσόβου.
Πρόκειται για ΜΟΝΙΜΗ κατασκευή με σίδερα και μπετόν, με κατάληψη έκτασης του Δημοσίου και του Δήμου, σε προστατευόμενη περιοχή.

Με ύδρευση χωρίς άδεια από δημόσια πηγή και κατασκευάστηκε (υπό την επίβλεψη του Περιφερειάρχη) με άδεια για «πρόχειρο κατάλυμα» (όπως αυτό των μετακινούμενων κτηνοτρόφων) που υπέγραψε το 2016 η τότε αντιπεριφερειάρχης κ.Τατιάνα Καλογιάννη.
Χρόνο με το χρόνο επεκτείνεται το «κατάλυμα», έγινε παρανόμως και ασφαλτοστρωμένος δρόμος, με ΟΛΕΣ τις Αρχές να ...«σφυρίζουν κλέφτικα», όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Για το θέμα έχουμε γράψει εδώ stotapsi αρκετές φορές, αλλά λεπτομερώς και εκτενώς με ρεπορτάζ στον «ΤΥΠΟ ΗΠΕΙΡΟΥ» στο φύλλο 14-15 Δεκεμβρίου 2019.
Το επισημαίνουμε διότι τότε η εκδότρια της εφημερίδας κ.Ελένη Καραπάνου κατέθεσε το φύλλο στην Εισαγγελία Εφετών, μαζί δε και άλλα δύο φύλλα που αφορούσαν το σκάνδαλο με τα πλοιάρια της λίμνης και την απόφαση του πρώην διοικητή του «Χατζηκώστα» κ.Καρβούνη και του ΔΣ να καταστρέψουν αρχεία με στοιχεία ασθενών και του λογιστηρίου.

Stavloi kaxrrimanoiΑυτά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων για τη διερεύνησή τους και την απόδοση ευθυνών, αν διαπιστωθούν αδικήματα.
Ο εισαγγελέας κ.Σμυρνής, αυτή η νομική διάνοια, ανέθεσε στον πταισματοδίκη την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά άγνωστο για ποιό λόγο τις τρεις υποθέσεις που περιγράψαμε, τις συμπεριέλαβε σε μία ενιαία δικογραφία!
Πρωτοφανές φυσικά στα δικαστικά χρονικά και για αυτό σκανδαλώδες.
Κληθήκαμε να καταθέσουμε ως οι συντάκτες των ρεπορτάζ, αλλά μας επετράπη μόνο για τις δύο, μένοντας σε εκκρεμότητα το θέμα των παράνομων «στάβλων».

Ζητήσαμε με την κ.Καραπάνου από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ.Σμυρνή τον διαχωρισμό των θεμάτων, εκφράζοντες ταυτοχρόνως την απορία μας για το ...«πακετάρισμα» τριών διαφορετικών υποθέσεων σε μία και η αντίδρασή του ήταν μάλλον ειρωνική- και το είχαμε γράψει στην εφημερίδα.
Αυτά τον Ιανουάριο του 2020, μέχρι που πριν από λίγες ημέρες αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης κάλεσε την εκδότρια και τον υπογράφοντα να καταθέσουν σχετικώς με τους «στάβλους Καχριμάνη», ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα, δηλαδή σχεδόν ένα χρόνο παρά ένα μήνα μετά από τη δημοσίευση και τη σχετική αναφορά!!!

Και ξέρετε ποιό είναι το πλέον ενδιαφέρον; Η δικογραφία παραμένει ενιαία, συμπεριλαμβάνοντας και τις τρεις υποθέσεις- σκάνδαλα: Στάβλους, πλοιάρια, φάκελοι «Χατζηκώστα»!
Όλα αχταρμάς, για να μη βγει ποτέ άκρη για καμιά υπόθεση, διότι έτσι ...γούσταρε ο κ.Εισαγγελέας (και όποιος τη «χρεώθηκε») σε πείσμα της αντίδρασής μας ή γιατί βαρέθηκε να κάνει σωστά τη δουλειά του, για να μην του αποδώσουμε άλλα κίνητρα που ούτε καν διανοούμαστε.
Αντιλαμβάνεστε βεβαίως ότι όσα αφορούν το σκάνδαλο των άχρηστων πλοιαρίων της λίμνης, τις εταιρίες- φαντάσματα, τη διαβλητή διαδικασία χορήγησης αδειών κλπ, όπως και τα στοιχεία του»Χατζκώστα» βάλτωσαν.

Η άποψή μας είναι να μπουν όλα στο αρχείο της Εισαγγελίας για να μην ταλαιπωρείται ούτε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ούτε πταισματοδίκες και αστυνομικοί, ούτε εμείς και βεβαίως ούτε όσοι εμπλέκονται ως παρανομούντες.
Να τους αφήσουν να συνεχίσουν να χλευάζουν, να «φτύνουν» την κοινωνία, όλους μας κυρίως δε τους νόμους, αφού έτσι κι αλλιώς όπως φαίνεται είναι υπεράνω παντός νόμου και παντός Εισαγγελέως ...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version