stoTapsi

A+ A A-

Του ΚΩΣΤΑ Δ. ΚΑΛΤΣΗ (Πρωινός Λόγος 30/09/2023)

kaxriΘΕΛΑΜΕ να γράψουμε μερικές σκέψεις μας για τον νεοεκλεγέντα gay Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ.Στέφανο Κασσελάκη, που (με τον σύντροφό του και το σκυλάκι τους) ως ουρανοκατέβατος «αλεξιπτωτιστής» και εντελώς άσχετος με ο,τιδήποτε Ελληνικό, εκπόρθησε σε τρεις εβδομάδες το Αριστερό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ευτελίζοντας την πολιτική και γελοιοποιώντας μια κοινωνία σε αφασία. Άλλη φορά, όμως, για να καταδείξουμε πόσο χειραγωγίσιμοι είμαστε οι Έλληνες, που θεοποιήσαμε έναν τύπο που ήρθε από την Αμερική, χωρίς να τον γνωρίζει κανείς! Τώρα όμως προέχει η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου, για την ανάδειξη εκείνων που θα διοικήσουν τους Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι πηγή όλων των δεινών στους  Δήμους της Ηπείρου είναι η Περιφέρεια και ας βρίζουν όσο θέλουν οι (σε διατεταγμένη υπηρεσία) κατ επάγγελμα υμνωδοί του ...«δοξασμένο νάναι το όνομά του» κ.Αλ. Καχριμάνη και οι εφαψίες της εξουσίας (του), που φιλοδοξούν να τύχουν της εύνοιάς του- που ειρήσθω εν παρόδω εκδηλώνεται με γενναιοδωρία. Και το πιστεύουμε διότι εκείνος δίδαξε, ανήγαγε σε επιστήμη τη διαπλοκή και την πολιτική διαφθορά, την ανήθικη διαχείριση της εξουσίας. Εκείνος έδωσε με επιμονή το παράδειγμα για τον ετσιθελισμό, τις παράνομες απευθείας αναθέσεις, που συν τοις άλλοις συνιστούν και μέγιστη ζημιά του δημοσίου συμφέροντος και συντηρούν ένα πελατειακό σύστημα, που στηρίζει τον κ.Καχριμάνη, την αμφισβητούμενη νομιμότητα της κατασκευής έργων και των διαγωνισμών.

ΕΚΕΙΝΟΝ, λοιπόν, μιμούνται! Εκείνον, από τον οποίο εξαρτώνται για χρηματοδότηση των Δήμων και ένταξη σε προγράμματα και που σχεδόν υποχρεωτικά συντάσσονται με τις επιλογές του, με μιά Αποκεντρωμένη Διοίκηση αδύναμη ή που δε θέλει να ασκήσει τα εκ του νόμου προβλεπόμενα. Έτσι, χωρίς κανένα ενδοιασμό, συμπεριφέρεται ως «τσιφλικούχος», κοτζαμπάσης του παλιού καιρού, ως αγροίκος με καμιά συναίσθηση περί αγωγής και σεβασμού προς το αξίωμά του και  τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους οποίους όμως εναγκαλίζεται οσάκις κρίνει ότι αυτό εξυπηρετεί τους στόχους του. Αυτός είναι λοιπόν ο κατ εξοχήν υπεύθυνος, ο ηθικός αυτουργός, για τη διαφθορά στους Δήμους, των οποίων οι ηγούμενοι αν του εναντιωθούν, θα βρεθούν στην «απομόνωση».

ΠΡΩΤΙΣΤΟ μέλημα συνεπώς η αλλαγή ηγεσίας στην Περιφέρεια. Το λέμε χωρίς προσχήματα και με βάση όσα καθημερινώς αποκαλύπτονται, για το πως διοικεί τόσα χρόνια ο κ.Καχριμάνης. Πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα, με επιμονή τέτοια ως να το επιδιώκει. Διότι μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει και με την ανοχή των κυβερνήσεων που στο πρόσωπό του έβλεπαν και βλέπουν τον ιδανικό άνθρωπο για να συνεργαστούν, διεφθαρμένες και οι ίδιες ή τουλάχιστον όσοι έχουν αναλάβει τις διαβουλεύσεις μαζί του. Είναι τόσα πολλά αυτά που διέπραξε και αν η Δικαιοσύνη μπορούσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πράξει το καθήκον της, ο Περιφερειάρχης στην καλύτερη περίπτωση θα είχε πάει στο σπίτι του, να κουμαντάρει την τεράστια περιουσία του και τον πλούτο που απέκτησε.

ΑΚΟΥΜΕ συνεχώς από τον ίδιο, στελέχη του και μέλη του χρυσοπληρωμένου «πελατειακού συστήματος» που έφτιαξε, ότι είναι ο καλύτερος Περιφερειάρχης! Μα δε γνωρίσαμε και άλλον! Να ολοκληρώσει το έργο του, λένε. Τι είναι αυτό που δεν ...πρόλαβε να κάνει οκτώ χρόνια ως Νομάρχης και δεκατρία χρόνια ως Περιφερειάρχης, για να χρειάζεται κι άλλη μιά θητεία; Άλλαξε την Ήπειρο, ακούμε! Φυσικά. Για αυτό και η Κομισιόν την κατατάσσει πρώτη στη διαφθορά και στην υπανάπτυξη! Το σίγουρο πάντως είναι ότι εκείνος άλλαξε. Από ένας υποαπασχολούμενος ηλεκτρολόγος- μηχανολόγος, σε λίγα  χρόνια αφ ότου εξελέγη, έγινε με την οικογένειά του κάτοχος μιάς τεράστιας αλυσίδας επιχειρήσεων. Ασφαλώς πρόκειται για φαινόμενο, που πρέπει να αποτελέσει «πιλότο» για κάθε πολίτη τούτου του τόπου που δυστυχεί. 

ΒΕΒΑΙΩΣ, καμιά σημασία δεν έχει αν οι πολίτες πένονται, φτάνει να ευημερούν όσοι τους διοικούν! Είναι μάλλον η κυρίαρχη άποψη στην εποχή μας. Και το λέμε μετά λόγου γνώσεως, δεδομένου ότι και κανένας εκ των ασκούντων τη διοίκηση των Δήμων δε βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εκείνη των «υπηκόων». Πολλοί δεν είχαν στον ήλιο μοίρα όταν μπήκαν στο «παιχνίδι» και σε λίγο βρέθηκαν να συμπεριφέρονται ως ευτυχείς ανόητοι νεοπλουτίσαντες. Τι, σας ακούγεται βαρύ; Κι όμως είναι η θλιβερή πραγματικότητα, την οποία ασφαλώς και ζείτε, τη γνωρίζετε καλά. Όλα τα άλλα είναι υποκρισίες.

ΑΛΛΑΓΗ λοιπόν πάση θυσία. Ανατροπή εδώ και τώρα του φαύλου καθεστώτος Καχριμάνη και των εξαπτερύγων του. Η ψήφος μας είναι ικανή να επιτύχει να ξημερώσει μιά άλλη ημέρα για την Ήπειρο. Αρκετά με τη μίζερη παραδοχή κάποιων ‘...«τι να κάνουμε, δεν υπάρχει καλύτερος»! Όντως δεν υπάρχει· στις μηχανορραφίες, στη φαυλότητα, στη διαπλοκή, στην εξαγορά συνειδήσεων, στην εκδικητικότητα, στο να θεωρεί την Ήπειρο «προσωπική του υπόθεση», κάτι σαν τους γεμάτους παρανομίες οικογενειακούς στάβλους του. Να ψηφίσουμε με τη σκέψη στα παιδιά, που τα καταδικάζει να ακολουθήσουν τις διδαχές του στο πως να γίνουν κολαούζοι του (και όποιου σαν κι αυτόν) για να βρουνε μιά περιστασιακή δουλειά. Απαλλαγή λοιπόν τώρα από τον συμπεριφερόμενο ως τοπάρχη και για να αποκατασταθεί η νομιμότητα στη διοίκηση, στις υπηρεσίες τις οποίες διέλυσε με τις παρεμβάσεις του.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr