stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 28/10/23)

perifereia hpeirou«ΘΕΛΟΥΜΕ να αγιάσουμε, αλλά δεν μας αφήνουν οι διαβόλοι». Εκεί που σκεπτόμαστε   να πάψουμε να ασχολούμαστε με τα «κατορθώματα» του Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη γιατι βαρεθήκαμε, καταφτάνει ένα δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με πολλά ευκόλως εννοούμενα και υπονοούμενα.

Θέμα του η παραπομπή του Περιφερειάρχη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, λόγω των αναθέσεων νομικών υποθέσεων σε δικηγόρο των Αθηνών. Ο κ.Καχριμάνης έλεγε ότι …δεν έχει νόημα η σύγκλησή του, ότι οι νομικές υποθέσεις έτσι με απευθείας ανάθεση γίνονται,

ότι περίπου είναι άκυρη η παραπομπή διότι ο Συντονιστής έπρεπε να είχε προτείνει και την ποινή κι ότι «πιέστηκε» να τον παραπέμψει!

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ, αλλά ο κ.Καχριμάνης είπε ψέμματα, είτε από άγνοια, είτε επειδή έτσι του είπε η δικηγόρος και για τη δημιουργία εντυπώσεων, ύστερα από επερώτηση του κ.Γιώργου Ζάψα- εκτός κι αν ήθελε να προκαταλάβει την απόφαση ή να … στείλει κάποιο μήνυμα! Απέφυγαν όλοι να δουν την ουσία και να σχολιάσουν την ανακοίνωση. Το θέμα όμως είναι πολύ απλό: 1) Δεν παραπέμφθηκε επειδή έκανε απευθείας αναθέσεις συη δικηγόρο, αλλά για τον παράνομο τρόπο που τις έκανε παραπλανώντας την Οικονομική Επιτροπή και δεδομένου ότι η Περιφέρεια έχει μόνιμο δικηγόρο και οργανωμένη νομική υπηρεσία. 2) Ο Συντονιστής με την παραπομπή δεν προτείνει και ποινή, γιατί δεν μπορεί να γνωρίζει αν το Πειθαρχικό Συμβούλιο κρίνει ένοχο τον Περιφερειάρχη. Το κάνει αφού αποφανθεί αυτό περί της ενοχής του.

ΣΤΗΝ προκειμένη περίπτωση, το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν κλήθηκε να αποφασίσει για την υπόθεση, καίτοι πέρασε πάνω από ενάμιση χρόνος από την παραπομπή! Η ευθύνη ανήκει στον Πρόεδρο των Εφετών Ιωαννίνων, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Άγνωστο για ποιό λόγο απέφυγε να το πράξει και απαντώντας την 1η Σεπτεμβρίου σε αίτημα της κ.Ελένης Καραπάνου- Λίγκα (Τύπος Ηπείρου), που είχε κάνει την καταγγελία, δήλωσε εγγράφως ότι … η συνεδρίαση θα γίνει εντός του 2023! Δηλαδή, σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται δυό χρόνια αφ ότου έγινε η καταγγελία, τέλειωσαν οι εκλογές, επανεξελέγη ο κ.Καχριμάνης και τώρα μπορεί να συνεδριάσει το Πειθαρχικό και να τον απαλλάξει, όπως ήδη προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης με το δελτίο Τύπου!!!

ΔΕΝ μας εκπλήσσει αυτή η τακτική. Θυμάστε που γράφαμε stotapsi.gr για τα «πακέτα» απευθείας αναθέσεων στον κ.Στέργιο Κασσάρο, κουνιάδο του Περιφερειάρχη; Είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας αγωγή και μήνυση εναντίον μας- παρ ότι τα «βέλη» στρέφονταν κατά του Περιφερειάρχη κι όχι εναντίον του. Στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων δικαιωθήκαμε και στην απόφαση επισημαίνονταν ότι ανακύπτει θέμα νομιμότητας  για τον τρόπο των αναθέσεων και πως εγείρεται και θέμα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος. Το Εφετείο, στο οποίο προσέφυγε ο κ.Κασσάρος (τον οποίο ούτε καν γνωρίζουμε),  έκανε δεκτή την έφεσή του. Γράφαμε την αλήθεια, σημειώνει η δικαστής αλλά ο …«δριμύς τρόπος γραφής έβλαψε την υπόληψη και την επαγγελματική φήμη του κ.Κασσάρου» και για να αποκατασταθεί πρέπει να του δώσουμε 10.000 ευρώ!!! 

ΔΙΚΑΙΩΣ πανηγυρίζει ο Περιφερειάρχης, αλλά  πρόκειται για απόφαση έκτρωμα. Διότι δείχνει ως να επιβάλλεται η προστασία του κ.Καχριμάνη. Η Εφέτης δεν έλαβε καν υπόψη της ότι ο νόμος (σύγκρουση συμφερόντων) λέει ότι όχι μόνο απαγορεύεται η συμμετοχή στη λήψη απόφασης αν πρόκειται για συγγενή (συμμετείχε ο κ.Καχριμάνης), αλλά και η υπογραφή του στις «διατακτικές» πληρωμής- κι εκείνος τις υπέγραφε! Και δείτε το τραγικότερο όλων: η δικαστής είχε την υπόθεση από τον Μάρτιο που συζητήθηκε και την υπέγραψε- δημοσίευσε το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, με τα δικαστήρια κλειστά!!! Τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές δηλαδή και ο κ.Καχριμάνης πρωί- πρωί της Παρασκευής, με ανάρτησή του στο fb, μιλούσε για την τιμωρία των συκοφαντών! Απορία: γιατί η δικαστής πχ δεν δημοσιοποιούσε την απόφαση την επομένη των εκλογών ή ένα μήνα νωρίτερα;

ΣΙΓΑ την απορία θα μας πείτε και δίκιο θα έχετε. Όμως, είναι κι άλλο που μας προκάλεσε. Η απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στο οποίο προσέφυγε η Περιφέρεια Ηπείρου, που δικαιώνει την θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, η οποία διαχειρίζεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων και στην οποία πρέπει να καταβληθούν 2,5 εκατ (3,3 εκατ. στην ουσία), όπως είχε αποφασίσει και το Διαιτητικό Δικαστήριο. Από το καλοκαίρι που εκδόθηκε η απόφαση, η Περιφέρεια σιωπούσε! Λίγο νωρίτερα όμως έστελνε επιστολές στον «Πρωινό Λόγο» και μας μέμφονταν που της καταλογίζαμε ευθύνες, ενώ η δικηγόρος έστελνε εξώδικα βρίζοντάς μας και εν τέλει κατέθεσε αγωγή, αφιερώνοντας μεγάλο μέρος της σε αυτή την υπόθεση που εκείνη χειρίζεται! 

ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ότι δυστυχώς είχαμε δίκιο! Δεν επιχαίρουμε, διότι αυτά τα χρήματα είτε τα πληρώσει η Περιφέρεια, είτε το Δημόσιο ή ο Φορέας Διαχείρισης Απορριμμάτων, από την τσέπη των πολιτών θα βγούν! Και για αυτό το θέμα πάλι εψεύσθη ασυστόλως ο κ.Καχριμάνης, παραπλανώντας τους Ηπειρώτες. Αλλά, η αλαζονεία (και) της επανεκλογής, το 55%, νομίζει ότι του δίνει το δικαίωμα να λέει και να κάνει ό,τι θέλει! Ότι η λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί «πλυντήριο», κάτι ας πούμε σαν την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, που κατά τις γραφές  … «θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Επιπροσθέτως, οι εναγκαλισμοί με τον πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη και οι σαχλοί χαριεντισμοί, του δημιούργησαν την αίσθηση της παντοδυναμίας και της απόλυτης ασυλίας! Οπως νομίζει, αλλά θα υπενθυμίσουμε αυτό που είπε ο ίδιος στον κ.Μητσοτάκη, ότι …κατά λάθος μπήκε στον πολιτική το 1982 για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο στο Δήμο Μετσόβου! Ε λοιπόν, αυτό το λάθος το πληρώνει η Ήπειρος ακριβά!

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr