stoTapsi

A+ A A-
Πάλι ψέματα είπε!

''Μια φορά ψεύτης , για πάντα ψεύτης'' λέει ο λαός μας και αυτό έχει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του δημάρχου Ιωαννιτών κ. Φιλ. Φίλιου, ο οποίος έχει ιδιαίτερες επιδόσεις στη διαστροφή της πραγματικότητας.

Στα πλαίσια αυτού του... πρωταθλητισμού, ο κ. Φίλιος δήλωσε τη Δευτέρα (14/4/13) ότι η αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου έδωσε την άδεια που απαιτούνταν για την κοπή καλαμιών και τη δημιουργία πίστας θαλασσίου σκί! Έτσι, συμπλήρωσε, αποδεικνύεται ότι νομίμως ο δήμος είχε προχωρήσει στις εργασίες και είχε δίκιο που επέμενε!!!

Αμ δε που έχει δίκιο. Η άδεια δόθηκε τώρα, με καθυστέρηση τριών μηνών και μόνο για ΚΟΠΗ καλαμιών και όχι για ΕΚΡΙΖΩΣΗ τους με ταυτόχρονη ''εκβάθυνση'' του πυθμένα της λίμνης.

 

Ψεύτης με ...πατέντα! Διότι, όταν ανακινήθηκε το θέμα είπε το αμίμητο...''εκπαιδεύονται οι χειριστές στο καινούργιο μηχάνημα''!

Μετά παραδέχτηκε ότι...κόβονται καλάμια και καθαρίζεται η λίμνη προς την Αμφιθέα, αργότερα ότι κόβονται καλάμια για να γίνει πίστα σκι (πρόεδρος του συλλόγου θαλασσίου σκι είναι η σύζυγός του κ. Κατερίνα Χαρίση)και πως δεν χρειάζεται καμιά άδεια!...

Εκεί παρενέβη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που είπε ότι απαιτείται άδεια και είναι παράνομες οι εργασίες, .όπως το ίδιο είπε εγγράφως και ο αρμόδιος επίτροπος περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Και τώρα ο κ. Φίλιος λέει με απίστευτη θρασύτητα ότι όλα καλώς και νομίμως γίνονταν μετά την άδεια που δόθηκε.

Ποιά άδεια όμως: Αυτή δεν λέει ούτε για εκρίζωση καλαμιών ούτε για κατασκευή πίστας σκι παρά μόνο ότι χορηγείται: Για τη βελτίωση των τόπων αναπαραγωγής υδρόβιων ειδών και την ξεκούραση κάποιων ειδών παπιών το χειμώνα. Η διεύθυνση υδάτων σημειώνει συγκεκριμένα: '' Η κατασκευή του προτεινόμενου έργου( κοπή καλαμιών) με την υλοποίησή του θα βελτιώσει τη διαχείριση εκτάσεων καλαμιώνων στη λίμνη που σύμφωνα με το έγγραφο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης αποτελεί σημαντική δράση για τη βελτίωση των τόπων αναπαραγωγής και τροφοληψίας υδρόβιων ειδών σε συνδυασμό με την παροχή εκτάσεων γλυκού νερού ιδιαίτερα σημαντικών για ξεκούραση κυρίως κάποιων ειδών παπιών τον χειμώνα καθώς και των εκατοντάδων γλάρων. Επίσης η δημιουργία ''ντεπό'' γλυκών νερών θα πρέπει να συνδυάζεται με ετερογένεια μικρών ενδιαιτημάτων με έντονο μωσαϊκό στη λοιπή έκταση καλαμιώνα''.

Και οι εισαγγελείς τι κάνουν;

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr