stoTapsi

A+ A A-

Άλλο και τούτο… Ο κ. Ντέμης Νικολαΐδης, πρώην ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, εξαπάτησε λέει τον κ. Αντώνη Μπέζα όταν ήταν υφυπουργός Οικονομικών κατά το έτος 2007! Η εξαπάτηση, κατά το εισαγγελικό πόρισμα (το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζουμε ακριβώς) και την παραγγελία του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών συνίστατο στο εξής: Ο κ. Νικολαΐδης υπέβαλε αίτημα προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα για να αρθεί η απαγόρευση χορήγησης φορολογικής ενημερότητας

(που είχε λόγω χρεών της ΑΕΚ προς το Δημόσιο ύψους 3.153.412,19 ευρώ) που αφορούσε το οικόπεδο στην Κηφισιά όπου χτίστηκε η βίλα του (η οποία στη συνέχεια πουλήθηκε σε Άραβα επιχειρηματία), ώστε να μεταβιβαστεί το ποσοστό που κατείχε επί του οικοπέδου στη σύζυγό του κ. Δέσποινα Βανδή.

 

Όπως τόνιζε στο ρεπορτάζ της η REALNEWS (που κάλυψε τις ευθύνες του κ. Μπέζα), ο κ. Νικολαΐδης πρότεινε να αποδεσμευτεί το οικόπεδο στην Κηφισιά και αντ’ αυτού να δεσμευτεί ακίνητό του κάπου στην Αλεξανδρούπολη, αποκρύπτοντας ότι επί του οικοπέδου του στην Κηφισιά είχε χτιστεί η βίλα του. Έτσι, ο κ. Μπέζας…. «παραπλανηθείς» υπέγραψε την υπ’ αριθμ. 1058179/11906/ΔΕ-Γ1/21-12-2007 απόφασή του και όλα μέλι – γάλα μέχρι που ο Οικονομικός Εισαγγελέας «ξεσκόνισε» την υπόθεση. Πρόκειται για σκάνδαλο και κατά την άποψή μας αυτό βρίσκεται κυρίως προς την πλευρά του κ. Μπέζα ο οποίος ούτε μικρό παιδάκι είναι ούτε αφελής για να εξαπατηθεί τόσο χονδροειδώς. Πριν υπογράψει την απόφαση, το πιο εύκολο ήταν (και το πρώτο που έπρεπε) να ζητήσει να ελεγχθεί το νόμιμο και αληθές του αιτήματος του κ. Νικολαΐδη, οπότε θα διαπίστωνε αν υπήρχε σπίτι στο οικόπεδο ή όχι. Άλλωστε, σύμφωνα με όσα επικαλείται ο κ. Νικολαΐδης, είχαν κατατεθεί μια σειρά εγγράφων από την πολεοδομία, την εφορία, το ΙΚΑ και το Ε9 δύο χρήσεων και συνεπώς προέκυπτε ότι υπήρχε οικοδομή στο οικόπεδο που ανέβαζε κατά πολύ την αξία του.

Ο κ. Μπέζας, υφυπουργός Υγείας τώρα, φέρει λοιπόν σοβαρές πολιτικές και ποινικές ευθύνες για την αποδέσμευση του οικοπέδου (μετά της βίλας) του ζεύγους Ντέμη Νικολαΐδη – Δέσποινας Βανδή και ευλόγως διερωτάται κάθε πολίτης: Ίσης αξίας είναι ένα οικόπεδο στην Κηφισιά με ένα του Δήμου Αλεξανδρούπολης και ο κ. Μπέζας δέχτηκε την ανταλλαγή για δέσμευση; Θα έκανε κάτι παρόμοιο για οποιονδήποτε άλλο πολίτη; Αν παρ’ όλα αυτά, δεχτούμε ότι… εξαπατήθηκε, τότε είναι παντελώς άσχετος και ανίκανος για να κατέχει δημόσια αξιώματα. Άλλωστε υπάρχει και το προηγούμενο με την αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του κ. Κουρή για το ALTER, όπως έχουμε αποκαλύψει, ένα σκάνδαλο που οδήγησε στην αυτοκτονία ενός εφοριακού, πέραν του έτερου σκανδάλου με τον διορισμό της συζύγου του. Και ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς τον έκανε Υφυπουργό Υγείας «μη και χάσει η Βενετιά βελόνι»!

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr