stoTapsi

Να πως κάλυπτε ο κ. Φίλιος τις ''τρύπες''.

filiosΈχουν χάσει τον ''μπούσουλα'' στο δημαρχείο Ιωαννίνων κυρίως μετά την υπεξαίρεση του ενός και πλέον εκατομμυρίου ευρώ και για να θολώσουν τα νερά ο ''ανεύθυνος'' για όλα δήμαρχος κ. Φίλιππας Φίλιος έδωσε ως φαίνεται εντολή στα στελέχη της παράταξης που ηγείται να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Έτσι ακούσαμε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ITV τον δημοτικό σύμβουλο κ. Ελευθέριο Δουβανά (σε συζήτηση με τον κ. Κώστα Τσάγκα) να λέει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή βαρύνεται διότι ''χάθηκαν'' εκατ. Ευρώ (!) από τα ΚΑΠΗ και ρωτούσε που πήγαν...

Απ ότι ειπώθηκε αυτά δεν “χάθηκαν” αλλά πήγαν σε μισθούς εργαζομένων και αυτή η τακτική (της ''μεταφοράς'' χρημάτων από ένα φορέα σε άλλον) ήταν συνήθης.

Πρώτος διδάξας ο νυν δήμαρχος κ. Φίλιος και δήμαρχος τα έτη 1986-1994, ο οποίος όπως είχε αποκαλυφθεί στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου (με δήμαρχο πλέον τον κ. Ελευθέριο Γκλίναβο) στις 1/2/1995 και 1/3/1995 έκανε τούτο το καταπληκτικό:

Για να πληρώσει διάφορες υποχρεώσεις, κυρίως δε μισθοδοσία, πήρε ως ''δάνειο'' 132 εκατ δραχμές – ποσό ιλιγγιώδες για την εποχή- από το κληροδότημα Πυρσινέλλα και τα δίνει στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ το κληροδότημα Πυρσινέλλα δανείζεται το ίδιο ποσό από το Ζωγράφειο κληροδότημα!

Αυτό το δάνειο ουδέποτε επιστράφηκε, όπως είχε ειπωθεί στις συζητήσεις που προαναφέραμε...

Ας το έχουν υπ’ όψιν τους το θέμα οι ασχολούμενοι με τα του δήμου, ενώ σε ό,τι αφορά την έλλειψη διατήρησης βιβλίων υλικών κ.λ.π στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Δουβανάς, (το επικαλούνται και άλλοι συνάδελφοί του) για να δείξει ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή τα είχε... διαλύσει όλα, υπενθυμίζουμε ότι:

Στο εμπιστευτικό πόρισμα ελέγχου των ορκωτών λογιστών το 1991 για τη χρήση του 1988 μεταξύ άλλων συγκλονιστικών αναφέρονταν:''Δεν τηρούνταν βιβλία για τα υλικά και τις αποθήκες, δεν μπορούσε να ελεγχθεί και το ταμείο της ημέρας διότι δεν μπορούσε να προσδιοριστεί ακριβώς το ύψος των δανείων και οφειλών, οι αναθέσεις ήταν καθεστώς όπως και οι προσλήψεις και... μονιμοποιήσεις..."

Αν θέλουν περισσότερες λεπτομέρειες και για πολλά άλλα, ας μας το πουν, αλλά προς το παρόν αρκούμαστε στην λαϊκή ρήση ότι ''στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί'' κι ας βρουν ποιός ή ποιοί έφαγαν το 1 εκ. Ευρώ και πλέον....

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version