stoTapsi

A+ A A-
Απαντήσεις ακόμη δεν πήραμε...

Εποίησε την νήσσαν η συνήθως λαλίστατη Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικώς με τις αποκαλύψεις μας (12/3) για τις αναθέσεις έργων και δράσεων προγράμματος του ΕΣΠΑ-αποκαλύψεις που συζητήθηκαν και στο περιφερειακό συμβούλιο στις 13 Μαρτίου. Φυσικό ήταν να περιμένουμε κάποιες διευκρινίσεις επί όσων αποκαλύψαμε τότε για εκείνα στις 20 Μαρτίου, ότι δηλαδή:

 

 

  • Έγινε ανάθεση (προφανώς από την αντιπεριφερειάρχη κ. Τατιάνα Καλογιάννη που είχε τον χειρισμό) και υπογράφηκε από τον κ. Καχριμάνη δράση ύψους 126.690 ευρώ στην περιβαλλοντολόγο κ. Αικατερίνη Βίνη, συνεργάτιδα στην Μ.Κ.Ο της κ.Καλογιάννη,''Humanet''.
  • Έγινε ανάθεση από την ίδια στον κ. Γιώργο Μακρυγιάννη (και σε συνεργάτη του) άλλης δράσης του ΕΣΠΑ, γιό της κ. Ελένης Ρόκου, προϊσταμένης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας , η οποία χειρίζεται το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Επειδή τα χρήματα δεν ήταν δικά της αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας, λογικό ήταν να αναμέναμε να δοθούν σαφείς εξηγήσεις , όταν μάλιστα ο κ. Καχριμάνης για τα πλέον ασήμαντα συνηθίζει να απαντά σε απίθανα siteακόμη και των Αθηνών.

Δεν το έπραξε αλλά δεν πειράζει.

Άλλωστε εάν το έκανε, θα έπρεπε να δικαιολογήσει επαρκώς τις αναθέσεις και το λόγο που έγιναν και βεβαίως όχι με τον τρόπο της κυρίας Καλογιάννη που είπε στους κ.κ. Βαγγέλη Αργύρη και Μιχάλη Κασσή...'»ελάτε στο προσωπικό μου γραφείο να τα ξεκαθαρίσουμε».

Πάντως η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ''υπερήφανη'' για τα έργα της Μ.Κ.Ο που ίδρυσε (Humanet) άρα και για τα ψαράδικα με αρχαιοελληνικά ονόματα στη ...Σρι Λάνκα και την πληθυσμιακή μελέτη των ...Γκαγκαούζων της Μολδαβίας!

Αμ εμείς , τι είμαστε κυρία μου... Πανευτυχείς με τέτοια εθνική δράση και αν μας λέγατε πως έγιναν οι επιλογές αυτές και που διατέθηκαν τα 2,4 εκ. Ευρώ που πήρε η Μ.Κ.Ο, θα ήμασταν ευτυχέστεροι.

Δείτε όμως στο βίντεο τι δήλωσε στο περιφερειακό συμβούλιο, προς άρση πάσης αμφιβολίας....

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr