stoTapsi

A+ A A-
Θέλει να είναι επικίνδυνος μαλάκας!

filiosΠρος οριστική ρήξη οδεύουν οι κκ Φίλιος - Μπέγκας, πρώην και νυν δήμαρχος Ιωαννίνων, με αφορμή την ανάκληση από τον δεύτερο της απόφασης του υπό τον κ. Φίλιο ΔΣ της ΔΕΥΑΙ της απευθείας ανάθεσης συμπληρωματικού έργου 995.00 ευρώ στο αποχετευτικό της Πεδινής.

Ο κ. Φίλιος σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή εμφανίστηκε μάλλον εκτός εαυτού και χρησιμοποιώντας πεζοδρομιακές εκφράσεις επιτέθηκε κατά του κ. Μπέγκα και της δημοτικής αρχής συνολικώς, μηδέ εξαιρουμένου και του κ. Γκόντα.

Είπε ότι δεν καλύφθηκε απ' όσα ειπώθηκαν, δεν υπάρχει σκάνδαλο επικαλούμενος το συμφέρον των κατοίκων της Πεδινής, δεν προτίθεται να παίξει το ρόλο του ακίνδυνου... μαλάκα (προτιμά το ρόλο του επικίνδυνου μαλάκα;), προσέθεσε πως "εκεί που κρέμαγαν οι καπεταναίοι τα άρματα, ήρθαν τώρα τα λιμά να κρεμάσουν τ' άργανα" απαξιώνοντας έτσι τον Δήμαρχο και ολόκληρο το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Φίλιος μίλησε για τυμβωρυχία σε βάρος του, αλλά "εγώ δεν πέθανα, είμαι ζωντανός και θα μιλάω" ξεκαθάρισε και δε δίστασε να πει ότι δεν πήγαν εργολήπτες στη δημοπρασία για το έργο διερωτώμενος "μήπως τα βρήκαν στις σκάλες, τα πήραν μαύρα και τα έφαγαν;" Απείλησε πάλι με μηνύσεις και είπε ότι "η πόλη δεν διοικείται από τους εργολάβους και δημοσιογράφους, αλλά από τους αιρετούς"

Δεν αιτιολόγησε όμως το "κατεπείγον" του έργου για να γίνει η απευθείας ανάθεση, ούτε για ποιο λόγο η απόφασή του υπό την προεδρία του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ αναρτήθηκε στην "ΔΙΑΥΓΕΙΑ" με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, αλλά και ούτε γιατί αυτή η απόφαση πάρθηκε εσπευσμένα τρεις μέρες πριν τις εκλογές της 18ης Μαΐου, δημιουργώντας "τετελεσμένο" για τη νέα Δημοτική Αρχή.

Παρόλα αυτά ο κ. Φίλιος επέμενε ότι περιμένει ακόμη... νέα από τον κ. Μπέγκα για να του δώσει ρόλο, χωρίς να διευκρινίζει βεβαίως για ποιο λόγο είναι αναγκαίο αυτό για την πόλη.

Τέλος σχετικώς με την περίεργη δοσοληψία που γράφαμε, είπε ότι επειδή ήταν μικρή η έκπτωση του 12,6% που δόθηκε για το αποχετευτικό της Πεδινής ζητήθηκε από την ανάδοχο εταιρεία να κάνει ένα... δώρο στην πόλη, χαρίζοντας 250.000 ευρώ από όσα της όφειλε η ΔΕΥΑΙ από έργα και σε αυτό το πάρε δώσε δεν είδε κανένα πρόβλημα...

Κώστας Δ. Καλτσής

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr