stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
tatianna kalogianni 2ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ενδιαφέρον οι συνάξεις στελεχών που κάνουν οι παρατάξεις, δημοτικές και περιφερειακές. Δυστυχώς, όμως, συνήθως τις εντυπώσεις κερδίζει η γραφικότητα των επικεφαλής τους, που εμφανίζονται ως μεσσίες και Τιμητές των πάντων, αρκούμενοι στο να αυτοδοξάζονται, να... ευχαριστούν το Θεό που τους έστειλε να μας σώσουν. Φυσικά θα ανέμενε ο ακροατής να ακούσει κάτι σημαντικό για τον τόπο, χωρίς περικοκλάδες και εκείνο τον «ξύλινο» λόγο που τσακίζει τα νεύρα και του πιό υπομονετικού. Απλά και κατανοητά δεν μπορούν ή δε θέλουν να τα πούνε, νομίζοντας ότι εντυπωσιάζουν με... τεχνοκρατικές «Ελληνικούρες», αλλά τους διαβεβαιώνουμε πως το αντίθετο συμβαίνει και προπαντός όταν αποφεύγουν να αναφερθούν σε όσα τους προσάπτουν με στοιχεία ότι διέπραξαν. Άλλωστε η ζωή ενός πολιτικού προσώπου πρέπει να είναι γνωστή με λεπτομέρειες στους πολίτες και οποιαδήποτε άλλη θεωρία απορρίπτεται άνευ ουδεμιάς συζήτησης.

ΚΑΠΩΣ έτσι ήταν και η συγκέντρωση της άλλοτε, νυν (και ίσως αεί ...) επιδόξου υποψήφιας δημάρχου Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη πριν από λίγες ημέρες. Επιδόθηκε σε κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων που συμπράττουν. Πολύ καλά έκανε. Άλλωστε είναι η χειρότερη Αρχή (μετά από εκείνη του κ. Μπέγκα) και όσα κάνει είναι όλα λάθος, τόσο που θα ήταν προτιμότερο να μην κάνει τίποτε. Σωστά λοιπόν της επετέθη με ιδιαίτερη σκληρότητα και δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά η προκλητικότητα του λόγου της που προφανώς εκπορεύεται από την αντίληψη του Θεόσταλτου της ύπαρξής της. Χαρακτηριστική δε ήταν η αναφορά της στη «σύμπραξη παρατάξεων και διαφόρων συμπληρωμάτων» (!), εννοώντας προφανώς τα στελέχη της που την εγκατέλειψαν και συνεργάζονται με τον κ. Ελισάφ. Ως αυτό να μην αποτελεί πάγια πρακτική στην πολιτική ζωή, όπως άλλωστε συμβαίνει και με την κυβέρνηση της ΝΔ, στην οποία μεταπηδούν στελέχη άλλων κομμάτων. Αυτά δεν είναι ...«συμπληρώματα»; Ή μήπως δεν τολμά να επικρίνει εκείνους που της παρείχαν στήριξη στις εκλογές;

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ κι εμείς με τη «σύμπραξη» και την προς τον κ.Ελισάφ στήριξη, αλλά δε λοιδορούμε όσους συνεργάζονται για τη συγκρότηση Δημοτικής Αρχής. Διερωτόμαστε όμως, αν στελέχη των κκ. Ελισάφ- Γκόντα- Μπαρτζώκα και άλλων, προσχωρούσαν στη δική της παράταξη, θα τα έλεγε απαξιωτικά... «συμπληρώματα»; Σίγουρα όχι και ασφαλώς θα εξανίστατο, αλλά σε τελική ανάλυση ούτε αυτό μας νοιάζει. Άλλωστε στελέχη του κ. Γκόντα πήγαν στη δική της παράταξη, αλλά ουδείς τα προσέβαλε όπως έκανε εκείνη. Το επισημαίνουμε για να καταδείξουμε την έπαρση της γυναικός, που η τακτική της εν τέλει φανερώνει και το χαρακτήρα της. Που κάτι παθαίνει όταν ερωτάται για την πορεία της και την υποτιθέμενη εμπειρία της στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και δη το ΕΣΠΑ. Που αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι να πει ότι η ... πείρα της αποκτήθηκε από την ενασχόλησή της με την ΜΚΟ Humanet, τα «έργα» στην Αλβανία, Κούβα, στη Σρι Λάνκα του Ινδικού Ωκεανού με τις ψαρόβαρκες με αρχαιοελληνικά ονόματα και τη μελέτη για τους ...Γκαγκαούζους της Μολδαβίας, που μας κόστισαν περί τα 3 εκατ. ευρώ, πάντα στο όνομα της προώθησης του ...Ελληνισμού! Που ανάθεμα κι αν έχει υπόψη του ότι κάποιοι που τον επικαλούνται θησαυρίζουν.

ΝΑΙ φυσικά, ίσως πει ότι τυμβωρυχούμε ή πως όλα ελέγχθηκαν και βρέθηκαν απολύτως εντάξει. Να το πιστέψουμε, αλλά ας δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα των ελέγχων κι όχι μόνο κάποιες βεβαιώσεις των «τοπικών αρχών», που μόνο να τις εμπιστεύεται δεν μπορεί κανείς, δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε αυτές τις χώρες. Θέλετε να τα παρακάμψουμε κι αυτά; Καμιά αντίρρηση και διάθεση για παρελθοντολογία. Ας δούμε το σήμερα κι ας πάμε στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, στα οποία όπως λέει συχνά είναι εξπέρ. Εκεί τα έκανε κυριολεκτικώς θάλασσα, όπως πχ με το έργο της οικογενειακής εταιρίας (της) Veritek στο Τζάνειο νοσοκομείο, από όπου είχε κηρυχτεί έκπτωτη. Αν θέλει λεπτομέρειες, να το κάνουμε άλλη φορά- καμιά βιασύνη άλλωστε. Απλώς λέμε πως ένας ειδικός στο ΕΣΠΑ δε θα διέπραττε όσα η εταιρία της. Μήπως θέλει να μας πει για το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων που βρίθει ατελειών ή για εκείνο του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό, που βγήκε σχεδόν άχρηστο;

ΚΑΤΩ από άλλες συνθήκες η ανάμιξη με τα Κοινά της κ. Τατιάνας Καλογιάννη, θα μπορούσε να ήταν χρήσιμη για την πόλη και την Ήπειρο ακόμη. Η παρουσία της όμως και στην Περιφέρεια Ηπείρου ως αντιπεριφερειάρχης, δε δικαιώνει το μύθο που καλλιεργεί- πολύ δε περισσότερο που δεν είχε τεθεί στη δοκιμασία της ψήφου, αφού ο κ. Καχριμάνης τη «διόρισε». Ούτε όμως το ύφος της συνάδει με την σεμνότητα που απαιτούν οι πολίτες από εκείνους που φιλοδοξούν να διοικήσουν τον τόπο. Η προσήνεια είναι απαραίτητη και εκείνη δεν τη διαθέτει, με πλεόνασμα όμως εγωκεντρισμού, που διαλύει τις προσδοκίες και του πλέον καλοπροαίρετου. Μπορεί να παρουσιάσει ένα στρωτό, ρεαλιστικό πρόγραμμα και με τη σοβαρότητα που αρμόζει, δίνοντας εξηγήσεις για το παρελθόν; Ας το κάνει, αφού όμως πρώτα προσγειωθεί και να την κρίνουμε στη συνέχεια, γνωρίζοντας ότι απεχθάνεται την κριτική καίτοι δημόσιο - πολιτικό πρόσωπο.

Δημοσιεύθηκε στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ, το Σάββατο 25/09/21

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version