stoTapsi

A+ A A-
61% δεν θέλει τον σημερινό περιφερειάρχη! Κακή και η εικόνα των δημάρχων...
Kaxri RizopoulosΙδιαίτερα προβληματική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν ο περιφερειάρχης και οι δήμαρχοι της Ηπείρου, 17 μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση* του afttodioikisi.gr σε δείγμα 614 ατόμων:
- Περισσότεροι από 2 στους 3 (ποσοστό 64%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο του σημερινού περιφερειάρχη κ. Αλέκου Καχριμάνη, ενώ, απόρροια αυτού είναι, το 61% να ζητά να εκλεγεί άλλος περιφερειάρχης Ηπείρου. Μάλιστα, το ποσοστό που δηλώνει ότι ο κ. Καχριμάνης είναι «καταλληλότερος για περιφερειάρχης της Ηπείρου» είναι ακόμη χαμηλότερο (30%), με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο ΠΕΣΥ Ηπείρου, Σπύρο Ριζόπουλο να εμφανίζεται ως ο βασικός διεκδικητής με ποσοστό 25%.

- Ακόμη μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα για τους δημάρχους, καταρχήν των τεσσάρων μεγάλων πόλεων της Ηπείρου (Γιάννης -Μωϋσής Ελισάφ, Άρτα - Χρίστος Τσιρογιάννης, Πρέβεζα -Νίκος Γεωργάκος, Ηγουμενίτσα - Γιάννης Λώλος), αλλά και των υπόλοιπων δήμων της περιοχής, καθώς περισσότεροι από 3 στους 4 (ποσοστό 77%) δηλώνουν λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από το έργο τους. Με το 62% να ζητά να επανεκλεγεί άλλος δήμαρχος.

- Κι αυτό γιατί το 42% θεωρεί ότι περιοχή που κατοικεί έγινε μάλλον χειρότερη ή χειρότερη τα τελευταία 2 -3 χρόνια, έναντι του 32% που θεωρεί ότι μάλλον έμεινε η ίδια και μόλις 25% που πιστεύει ότι έγινε καλύτερη.

- Τα μεγαλύτερα τοπικά προβλήματα, κατά τους Ηπειρώτες, είναι κατά σειρά: Το οδικό δίκτυο (61%), καθαριότητα -σκουπίδια (53%), κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).

-Το οδικό δίκτυο είναι το πρώτο πρόβλημα στο δήμο Πρέβεζας και στους άλλους δήμους της περιοχής με 72 και 66% αντίστοιχα, η καθαριότητα στους δήμους Ιωαννιτών (67%), Αρταίων και Ηγουμενίτσας (51%) και το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης, επίσης στους δήμους Αρταίων (54%) και Ιωαννιτών (44%).

- Αναφορικά με τα γενικότερα προβλήματα, η ακρίβεια... χτυπάει κόκκινο με 86% των πολιτών να το θεωρεί το μεγαλύτερο πρόβλημα, και ακολουθούν η ανεργία (32%) και η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών (31%) και χρεών και δανείων (21%).

-Τέλος, περισσότεροι από 7 στους 10 Ηπειρώτες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι (λίγο ή καθόλου) από το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δείτε αναλυτικά την δημοσκόπηση ΕΔΩ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr