stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
VartholomaiosΜΕ τα καμώματα του κακή τη μοίρα Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.Μάξιμου έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές, όπως και με τους ...συνοδοιπόρους του κκ.Ελισάφ και Καχριμάνη, δήμαρχο Ιωαννίνων και Περιφερειάρχη Ηπείρου αντιστοίχως. Που αποτελούν τη γνωστή «τριανδρία» που θέλει να κάνει κουμάντο στα Γιάννινα και στην Ήπειρο. Αυτά όμως που περιέγραφε ο «Πρωινός Λόγος» στο πρωτοσέλιδο άρθρο του την Πέμπτη, σχετικώς με τον ερχομό του Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου, είναι πρωτόγνωρα και εξοργιστικά. «Προστατέψτε το κύρος του Βαρθολαίου» ο τίτλος του, αλλά επειδή οι καταρτίσαντες το πρόγραμμα δεν πρόκειται να το κάνουν, οφείλει ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας να το πράξει, να προστατεύσει το κύρος του από το διασυρμό.

ΤΟ σωστό θα ήταν να επισκεφτεί και τις άλλες Μητροπόλεις της Ηπείρου. Μια ημέρα θα ήταν αρκετή για να έλθει σε επαφή με τους πιστούς ανά την Ήπειρο, να τονώσει την πίστη και το φρόνημά τους. Όμως η «τριανδρία» τον θέλει στα Γιάννινα για να καταστήσει σαφέστερο τον ιδιοτελή παραγοντισμό της και να αντλήσει κάποια αίγλη από την Πατριαρχική παρουσία. Σε αυτά πρωταγωνιστής ο έμπορος κ.Μάξιμος ή Βασίλειος Παπαγιάννης, που με περισσό θράσος ανακοίνωσε ότι ο Πατριάρχης θα πάει στη Βελλά! Η Ανωτέρα Ιερατική Σχολής όμως έκλεισε με νόμο της κυβέρνησης και την ανεκτική στάση των Ηπειρωτών και προπαντός της «τριανδρίας», που αρκέστηκε σε ένα σχεδόν ...μνημόσυνο! Τι θα κάνει εκεί; Θα ευλογήσει, λέει, τους στάβλους με τα γίδια και το τυροκομείο που έφτιαξε ο Μητροπολίτης (σε ξένη περιουσία) με την προσωπική Ανώνυμη Εταιρία του, όπως και στην παραλίμνιο τη μονάδα ανακύκλωσης, πάλι συμφερόντων της εταιρίας του, υπό τη σκέπη της Μητρόπολης!!! Με την αφείδωλη χρηματοδότηση αυτά της Περιφέρειας Ηπείρου, του κ.Καχριμάνη δηλαδή.

ΚΑΙ δεν ντρέπεται ο κ.Μάξιμος! Σέρνει τον Πατριάρχη να ευλογήσει τις επιχειρήσεις του! Ως αυτό να αποτελεί μέρος των θρησκευτικών καθηκόντων του θρησκευτικού ηγέτη της Ορθοδοξίας! Ως μέσω αυτών των περίεργων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων να στηρίζεται και το «φιλανθρωπικό» έργο της Μητρόπολης, ενώ ούτε ευρώ δεν κατευθύνεται σε αυτές, ούτε καν ένα λίτρο γάλακτος στο γηροκομείο η σε δεινοπαθούσες οικογένειες. Έτσι λένε οι πληροφορίες μας κι αν συμβαίνει το αντίθετο, εδώ είμαστε να επανορθώσουμε αν μας πείσουν με στοιχεία. Αλλά αν πρόκειται να δεχτούμε ως ...ιερές αυτές τις δράσεις, ας πάει ο Πατριάρχης και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του κ.Καχριμάνη στο Μέτσοβο να τις ευλογήσει μήπως κι έτσι αποκτήσουν νομιμότητα ή αν η διαδρομή τον κουράζει, ας πάει στην Αγ.Μαρίνα (Λυκοτρίχι) για τον ίδιο λόγο και για την ευλογία των υλικών που πήρε από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις! Ηχούν ως αστεία, αλλά για αυτό τα λέμε. Διότι οι ανεγκέφαλοι εκθέτουν τον κ.Βαρθολομαίο, για να κάνουν τις δουλειές τους.

ΑΠΟ την άλλη έχουμε και τον δήμαρχο κ.Ελισάφ που θα τιμήσει εξ ονόματος της πόλης τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο. Με χαρές και πανηγύρια, τραπεζώματα και λογίδρια, με τη σειρά του ο κ.Καχριμάνης και ο πρύτανης κ.Αλμπάνης. Με τους πολίτες της Ηπείρου να βιώνουν μιά όχι και τόσο ευτυχή συγκυρία, άλλοι να δυστυχούν και εκατοντάδες να ασθενούν κάθε ημέρα από τον κορωνοιό και τις μεταλλάξεις του. Ούτε αυτό έλαβε υπόψη του ο κ.Μάξιμος που καλεί τους ανά την Ήπειρο πιστούς να προσέλθουν στα Γιάννινα στη λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγ.Παίσιου! Για να κάνει πάρτυ ο κορωνοιός, αφού κανένα μέτρο προστασίας δεν πρόκειται να τηρηθεί. Υπεύθυνη για τις δραματικές συνέπειες η τριανδρία, κυρίως δε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, που κάποιος θα έπρεπε να τον μαζέψει- ίσως ο Αρχιεπίσκοπος κ.Ιερώνυμος που τον έφερε εδώ.

ΠΕΡΑΝ όλων αυτών των κωμικοτραγικών, η επίσκεψη του Πατριάρχη στα Γιάννινα, χωρίς καμιά αμφιβολία είναι ένα ιστορικό γεγονός. Που δυστυχώς «εμπορευματοποιείται» και σε εξ αυτού επιχειρείται άντληση πολιτικών και ...εμπορικών οφελών. Το «σεμνά και ταπεινά», όπως σημείωνε ο «Πρωινός Λόγος» στο άρθρο του, θα έπρεπε να κυριαρχεί σε κάθε βήμα των ηγετών της Ορθοδοξίας και την Ελλαδικής Εκκλησίας. Λέμε για αυτούς, διότι οι «άλλοι» που οργανώνουν τις φιέστες είναι όπως λέει ο λαός μας ... «για τον γάιδαρο καβάλα». Είναι για τα πανηγύρια, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Μόνο που με τη ματαιόδοξη συμπεριφορά τους πληγώνουν την εικόνα του ηγέτη της Ορθοδοξίας και τον παραδίδουν βορά στα δικαιολογημένα αδηφάγα σχόλια της Κοινής Γνώμης, που απαξιώνει πλέον τους επιδεικτικομανείς και τα μικροπολιτικά τους τερτίπια.
*
Και ο Πατριάρχης με τον Αρχιεπίσκοπο, αντί για ...αγιασμούς αιγοπροβάτων, πρέπει να αρπάξουν την «αγιαστούρα» και μετά ιεράς οργής, όπως ο Ιησούς με το φραγγέλιο κατά των καταληψιών εμπόρων του Οίκου του Θεού, να τους κάνουν μαύρη την πλάτη μπας και συνέλθουν...

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 07/07/22

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version