stoTapsi

A+ A A-

Πενήντα προμήθειες συνολικού προϋπολογισμού 455.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ιωαννιτών (ΟΚΠΑΠΑ), ύστερα από εισήγηση του προέδρου του κ. Φίλιππα Τσουμάνη!!! Η απόφαση ελήφθη στις

 

22 Φεβρουαρίου 2013 (αρ. πρωτ. 2/22-2-2013-αριθμ. απόφασης 35) απόντων των εκπροσώπων στο Δ.Σ. στελεχών της μείζονος αντιπολίτευσης και τα ποσά ξεκινούν από τα 1.000 και φτάνουν (τα περισσότερα) στις 10 και 15.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού και υλικών κυρίως για τα ΚΑΠΗ αλλά και για παιδικούς σταθμούς , ως να μην είχαν τίποτα μέχρι σήμερα (δείτε αναλυτικά την απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ΑΔΑ ΒΕΤ60ΚΠΕ-7Υ8).

 Φυσικά και δεν είναι η μόνη ανάθεση από τον ΟΚΠΑΠΑ. Με την ίδια διαδικασία της απευθείας ανάθεσης αποφασίστηκε η προμήθεια ψυχαγωγικού υλικού από την εταιρεία «ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ ΕΠΕ» μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ, με την απόφαση 68 – πρακτικό 4/4-4-2013.

Εντύπωση όμως προκαλεί και η απόφαση του ίδιου Οργανισμού (αρ. πρακτικού 4/13-2013 αριθμ. απόφασης 51) για τη μίσθωση εννιά γραφείων επί της οδού Αβέρωφ 6 (3ος όροφος) έναντι του ποσού των 1.450 ευρώ μηνιαίως. Σύμφωνα με την απόφαση έγινε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και ανοίχτηκε… μία προσφορά, αυτή του κ. Γεώργιου Μπραχαντίνη και εγκρίθηκε. Αυτό θα πει ότι μόνο ένας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό ο οποίος λογικώς θα έπρεπε να κηρυχθεί άγονος και να επαναληφθεί. Θα επρόκειτο όμως για τα γραφεία που ήδη είχε ενοικιάσει ο ΟΚΠΑΠΑ και δεν ήθελε ν’ αλλάξει στέκι, ευρισκόμενο κοντά στο δημαρχείο και στην πλατεία. Αυτή η διαδικασία προφανώς και δεν είναι διαγωνισμός αλλά ανάθεση.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι αυτά διότι με τις αναθέσεις – προμήθειες «χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr