stoTapsi

Εξ αφορμής μιας αναβληθείσας δίκης

Ποιός διοικεί αυτή τη πόλη;

Η σύζυγος του δήμαρχου Ιωαννίνων ξεπέρασε τα όρια


filios xarisi

Καλά κάνεις δήμαρχε και καμαρώνεις τέτοια ομορφιά και κομψότητα, αλλά πες της και καμιά κουβέντα (στα..."Γαλλικά) για να προσγειωθεί...

 Αναβλήθηκε την Πέμπτη, για τις 20 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση στο Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων η υπόθεση των μεταδημοτεύσεων με κατηγορούμενους τον πρώην δήμαρχο κ. Νικόλαο γκόντα, τον πρώην αντιδήμαρχο και κατόπιν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλειο Κοσμά, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημ. Πανοζάχο και μια …εικοσάδα πολιτών, ύστερα από καταγγελία των κ.κ. Φίλιππα Φίλιου (νυν δημάρχου) και του συνεργάτη του κ. Λεωνίδα Δουβανά.

Η υπόθεση αναφέρεται στην περίοδο προ των δημοτικών εκλογών του 2006, όταν ο κ. Φίλιος είχε χάσει γι’ άλλη μια φορά, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών επηρεάστηκε από … «παράνομες μεταδημοτεύσεις»! Αυτό βεβαίως δεν είναι αληθές αφού η διαφορά των ποσοστών υπέρ του κ. Γκόντα δεν καλύπτονταν όχι με …1250 «παράνομες» μεταδημοτεύσεις που λέει ο κ. Φίλιος, αλλά ούτε με …πέντε χιλιάδες και βάλε, κάτι που είχε δηλώσει και ο τότε υποψήφιος κ. Γιάννης Μελανίδης.

Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Φίλιος δείχνει να διακατέχεται από μια εμμονή στις μηνύσεις και καταγγελίες κατά των αντιπάλων του και όσων αμφισβητούν την αυθεντία του!

Αυτό είναι «σύμπτωμα» των τελευταίων ετών, διότι παλιότερα δεν ήταν έτσι και δεν είναι λίγοι εκείνοι που διατείνονται μετ’ επιτάσεως ότι ενεργεί πλέον έτσι υπό την αφόρητη πίεση και επήρρεια της συζύγου του κ. Κατερίνας Χαρίση, δικηγόρου.

Η κ. Χαρίση, λοιπόν, μετά της συνεργάτιδάς της επίσης δικηγόρου κ. Καλογήρου (και προσληφθείσης ως νομικής συμβούλου στον Οργανισμό Πρόνοιας-Αλληλεγγύης κλπ του Δήμου, στη θέση του κ. Δημήτρη Καλτσή που τον απέλυσαν παράνομα) ήταν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής, των κ.κ. Φίλιου-Δουβανά, δηλαδή, που ζήτησαν την αναβολή της δίκης επειδή απεργούσαν, ενώ οι δικηγόροι των κατηγορουμένων, έχοντας πάρει την άδεια του Δικηγορικού Συλλόγου, επέμεναν να συζητηθεί η υπόθεση, για ν’ αναβληθεί τελικά για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η ουσία του θέματος για μας είναι άλλη και όχι αν έγιναν «παράνομες» μεταδημοτεύσεις και αν ευθύνονται οι πρώην δήμαρχος, αντιδήμαρχος και Γενικός Γραμματέας και μια υπάλληλος, που δεν ευθύνονται, διότι δεν υπάρχει αδίκημα.

Επικεντρωνόμαστε σε τούτο: Είναι δυνατόν δήμαρχος να στρέφεται κατά πολιτών του Δήμου του επειδή ήρθαν στην πόλη; Και αν ακόμη αυθαίρετα υποτεθεί ότι κάποιες παραλείψεις ίσως υπήρξαν (υπήρξαν;) 18-20 συμπολίτες …επηρέασαν την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης όταν ο κ. Γκόντας το 2006 εξελέγη με συντριπτικά ποσοστά έναντι άλλων τεσσάρων-πέντε υποψηφίων δημάρχων;

Δεν αρκείται όμως σ’ αυτό ο κ. Φίλιος, διότι επιμένει ότι πρέπει ή έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι άλλοι .1240 Γιαννιώτες, εκτιμώντας ότι όλοι(!) ψήφισαν τον κ. Γκόντα και δεν επέλεξαν εκείνον, όπως μετά περισσής μανίας και της γνωστής αμετροέπειας υποστηρίζει και η σύζυγός του δικηγόρος κ. Κατερίνα Χαρίση.

Πάμε παρακάτω τώρα διότι υπάρχει και η άλλη παράμετρος του ζητήματος: πού αλλού στον κόσμο ακούστηκε, σύζυγος δημάρχου να παρίσταται ως δικηγόρος-Πολιτική Αγωγή εναντίον πολιτικού αντιπάλου του συζύγου της, μετά συνεργάτιδάς της και δικηγόρου-υπαλλήλου Οργανισμού του Δήμου, στρεφόμενοι και κατά πολιτών;

Εντάξει, είναι γνωστό ότι η κ. Χαρίση φέρεται να είναι … «άμισθη νομική σύμβουλος» του δημάρχου-συζύγου της (κατά δήλωση σ’ επιτροπή του αντιδημάρχου κ. Βας. Μασσαλά) αλλά αυτό δεν είναι ούτε πολιτικά ηθικό ούτε νομικά δεοντολογικό.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η δημαρχιακή σύζυγος συμπεριφέρεται ως να γράφει στα ψηλοτάκουνα κομψά υποδήματά της κανόνες μαζί και τη γενική περί δικαίου και πολιτικής ευπρέπειας αντίληψης. Έχει διαπράξει το ίδιο ατόπημα τουλάχιστον άλλες δύο φορές, έχει παραστεί σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, άλλοτε ζητώντας να γίνει η εμποροπανήγυρη στη Λιμνοπούλα (ο δήμαρχος σύζυγός της έλεγε όχι…) άλλοτε υπερασπιζόμενη «φρουτάκηδες» όταν δίνονταν μάχη κατά του ηλεκτρονικού τζόγου και άλλοτε να αναλαμβάνει παλιότερα νομική υπόθεση του Δήμου (σχετική με κληροδοτήματα) από τον και τότε δήμαρχο-σύζυγό της κατά παράβαση πάσης λογικής και δεοντολογίας.

Και άντε καλά, να υποθέσουμε ότι είναι ατίθαση ή δεν καταλαβαίνει τι επιβάλλει η θέση της, ο δήμαρχος-σύζυγός της δεν μπορεί να της πει δυο-τρεις κουβέντες για να συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα; Όπως φαίνεται, όχι και θα βλέπουν οι Γιαννιώτες την κ. Κατερίνα Χαρίση να δίνει την εντύπωση ότι εκείνη κάνει κουμάντο στην πόλη και τους έχει όλους … «γραμμένους».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version