stoTapsi

tsoxatzopoulosΤο σκάνδαλο με τις μίζες εκατομμυρίων για την αγορά υποβρυχίων και διαφόρων εξοπλιστικών συστημάτων, δεν αφορά μόνο τον ήδη προφυλακισθέντα Άκη Τσοχατζόπουλο, τη λογίστριά του, τον εξάδελφό του και έναν ακόμη επιχειρηματία, όπως επιχειρεί απεγνωσμένα το ΠΑΣΟΚ να πείσει την Κοινή Γνώμη.

Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του άλλοτε κραταιού «Κινήματος», πρώην υπουργός Άμυνας και άλλων υπουργείων, παρ’ ολίγον …πρωθυπουργός, ασφαλώς και δεν έδρασε μόνος του, αν έχει η υπόθεση όπως την παρουσιάζουν. Θα ήταν αφελές να πιστέψει οποιοσδήποτε κάτι τέτοιο, όπως περισσότερο αφελές θα ήταν να πιστέψουμε ότι ήταν σύμπτωση η σύλληψη του Άκη την ημέρα προκήρυξης των εκλογών.

Για ένα τέτοιου εύρους σκάνδαλο, με τα ιλιγγιώδη ποσά «προμηθειών» απαιτούνται η σύμπραξη πολλών εκ της ηγεσίας των τότε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της στρατιωτικής ηγεσίας, χωρίς να αφήνουμε απ’ έξω και τον τότε πρωθυπουργό, τον ολίγιστο κ. Σημίτη (που έβαλε τη χώρα στο ευρώ με ψεύτικα στοιχεία, συμπράττοντος του «σωτήρα» κ. Λουκά Παπαδήμου και την «έκαψε»).

Άλλωστε εκεί στο ΠΑΣΟΚ έχουν …παράδοση με τις μίζες και τα δωράκια, τα οποία επέτρεπε ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου όχι όμως πάνω από 500 εκατ. δραχμές! Θυμάστε τον επονομαζόμενο και «στρατηγό» κ. Τσουκάτο, δεξί χέρι του κ. Σημίτη, που δήλωσε ευθαρσώς ότι από τη SIEMENS πήρε 1 εκατ. Μάρκα τα οποία κατέθεσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον κ. Μαντέλη, υπουργάρα κι αυτός, που παραδέχθηκε ότι ήταν αποδέκτης «χορηγιών» της SIEMENS. Ασφαλώς και δεν μπορεί κανένας να λησμονήσει τον Μένιο Κουτσόγιωργα με τα 2 εκατ. δολάρια που βρέθηκαν στο λογαριασμό του, από τον Γιώργο Κοσκωτά και άλλους πολλούς.

Αυτές οι υποθέσεις με κυρίαρχη αυτή του Άκη Τσοχατζόπουλου, αφορούν το ΠΑΣΟΚ και ας επαίρεται ότι εκείνο τον έστειλε στη Δικαιοσύνη, όταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλος το 2004 στην εξεταστική επιτροπή τον υπερασπίζονταν και αποφαίνονταν ότι τίποτε δεν συνέβη και άδικα ενέπλεξαν το σύντροφο Άκη.

Αυτός ο «σύντροφος» όμως, πρέπει να εξηγήσει πώς από … «ανέστιος» που ήταν και από ένα νοικιασμένο δυάρι στην Αχαρνών, βρέθηκε με νεοκλασικά κτήρια στην Αθήνα και αλλού και μια περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων, κάνοντας κι έναν γάμο με μια νεαρή γραμματέα του, στο Παρίσι που κόστισε περί το 1,5 δις δραχμές, ποσό ιλιγγιώδες για την εποχή και για κάθε Έλληνα πολίτη, πολύ δε περισσότερο πολιτικό…

Εδώ που τα λέμε, πολλοί πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν πώς έγινε και κατέχουν τεράστιες περιουσίες χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ τους, τις οποίες απέκτησαν αφ’ ότου αναμίχθηκαν με την πολιτική. Απαιτούνται οι εξηγήσεις διότι πάει πολύ να καμώνονται τους τιμητές πάντων και διαπρύσιοι κήρυκες ηθικής και νομιμότητας ενώ είναι αχόρταγα τρωκτικά, λωποδύτες με πατέντα…

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version