stoTapsi

asimakopoulouΦίλες και φίλοι,

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική εκλογική αναμέτρηση, την πιο κρίσιμη μετά τη μεταπολίτευση. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι μια ευκαιρία να αποφασίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη για το ποιο θέλουμε να είναι το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεν αφήνει περιθώρια ούτε για μοιρολατρία ούτε για ευχολόγια. Είναι η ώρα των αποφάσεων και πρέπει να είναι και η ώρα των αλλαγών. Κυρίως όμως, είναι η ώρα των υπεύθυνων και σωστών επιλογών.

Κάποιοι, επέλεξαν το δρόμο του λαϊκισμού που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από ωμή εκμετάλλευση του πόνου, της οργής και της αγανάκτησης που δικαιολογημένα διακατέχει κάθε Έλληνα πολίτη. Πρόκειται για τον ίδιο ακριβώς λαϊκισμό που έφερε τη χώρα στα πρόθυρα της κατάρρευσης και της χρεωκοπίας.Άλλοι πάλι, συνεχίζουν να δίνουν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα προβλήματα της χώρας όμως δεν λύνονται με κάποιο μαγικό ραβδί. Δεν χρειαζόμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

 Χρειαζόμαστε επιλογές ευθύνης και προοπτικής. Θέλουμε την Ελλάδα της δουλειάς, της αποτελεσματικότητας και της ελπίδας, όχι της κατάθλιψης και της απελπισίας.

Χρειαζόμαστε να παραμείνουμε στο δρόμο της Ευρώπης. Θέλουμε την ανάκαμψη, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε την πλήρη αποκατάσταση των αδικιών προς τα ασθενέστερα οικονομικά εισοδήματα και την ισχυροποίηση της μεσαίας τάξης. Θέλουμε άμεσες, υπεύθυνες και σοβαρές λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Χρειαζόμαστε περισσότερο από κάθε άλλη φορά ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και το δημόσιο τομέα, όπως και την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Χρειαζόμαστε μια ισχυρή και αποφασιστική κυβέρνηση, έναν υπεύθυνο και ικανό Πρωθυπουργό και μια ομάδα ικανών και αποτελεσματικών συνεργατών που ξέρει και μπορεί να ανατάξει τη οικονομία και να αλλάξει την πορεία της χώρας. Ειλικρινά και υπεύθυνα.

Χρειαζόμαστε συμμετοχή και όχι απάθεια. Χρειαζόμαστε δράση και όχι αντίδραση. Θέλουμε επιλογές ευθύνης και όχι αγανάκτησης ή θυμού.

Χρειαζόμαστε τα Γιάννενα της ανάπτυξης και όχι της απομόνωσης, τα Γιάννενα της δουλειάς και όχι της ανεργίας. Θέλουμε τα Γιάννενα της ευημερίας και όχι της ύφεσης, της προοπτικής και όχι της οπισθοδρόμησης. Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες.

Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή με νέους ανθρώπους. Για τα Γιάννενα και για την πατρίδα μας.

Για αυτή τη νέα αρχή, θέτω την επιστημονική μου κατάρτιση ως οικονομολόγος και νομικός, την επαγγελματική μου εμπειρία σε Ευρωπαϊκά θέματα και την πολιτική μου πείρα από την τοπική αυτοδιοίκηση στην κρίση σας και ζητώ τη στήριξή σας. Θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να τα καταφέρουμε.

Νέα αρχή με

 • Διατήρηση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της Ελλάδας.
 • Ενίσχυση της παραγωγικής οικονομίας. Σήμερα, το 85% του ΑΕΠ της χώρας μας είναι κατανάλωση και το 15% παραγωγή, ενώ το 80% των γεωργικών προϊόντων που καταναλώνουμε, εισάγεται.
 • Εξισορρόπηση του ισοζυγίου εισαγωγών - εξαγωγών. Σήμερα, έχουμε 5 φορές περισσότερες εισαγωγές από εξαγωγές.
 • Κανένα άλλο δάνειο. Όταν μάλιστα τα τελευταία 15 χρόνια δανειστήκαμε 200 δις ευρώ, ενώ το εθνικό εισόδημα αυξήθηκε μόνο 100 δις. Δηλαδή, 100 δις δανειακών χρημάτων πήγαν στην κατανάλωση και μάλιστα για αγαθά που παράχθηκαν στο εξωτερικό.
  • Στόχο τα πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Μείωση και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.
  • Προσέλκυση και διευκόλυνση μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα, συνέχιση και επιτάχυνση των μεγάλων έργων υποδομής και αξιοποίηση της αυτοχρηματοδότησης.
  • Άμεση και συνολική απορρόφηση Κοινοτικών πόρων και ΕΣΠΑ.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική αγορά για αναθέρμανση της οικονομίας.
  • Ουσιαστικές ρυθμίσεις από τις τράπεζες για τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αποκατάσταση αδικιών της τελευταίας διετίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.
  • Ενίσχυση και ανάπτυξη της ναυτιλίας, του τουρισμού και της οικοδομής, τριών από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας μας.
  • Αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας με έμφαση στην ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο.
  • Διαφάνεια και πάταξη της διαφθοράς. Σήμερα η Ελλάδα είναι 71η χώρα στη διαφθορά. Εμπέδωση σε κάθε πολίτη του τέλους στην ατιμωρησία και την ανομία.
  • Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους θεσμούς και ανάδειξη της Πολιτείας σε πραγματικό εγγυητή ενός Κράτους Δικαίου. Γρήγορη και αποτελεσματική απονομή Δικαιοσύνης για όλους και ορθολογικές παρεμβάσεις στο σωφρονιστικό σύστημα.
  • Ένα νέο πολιτικό τοπίο απαλλαγμένο πλήρως από τις πελατειακές σχέσεις.
  • Αναβαθμισμένη παιδεία που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, στηρίζει την καινοτομία και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αγορά εργασίας.
  • Αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με άξονες την ορθολογική διαχείριση, τη διαφάνεια και με επίκεντρο την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας για τον κάθε πολίτη. Πρόνοια και στήριξη ευπαθών ομάδων και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Στενότερη συνεργασία των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.
  • Αποκατάσταση της κοινωνικής γαλήνης. Δημιουργία αισθήματος ασφάλειας που είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη με αποτελεσματικά μέτρα για την πάταξη της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.
  • Υπεύθυνη και σταθερή Εθνική πολιτική για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης. Μεταναστευτική πολιτική με στρατηγική, με ορθολογικό σχεδιασμό, βασισμένη σε 3 παραμέτρους. Οικονομία, υγεία, ασφάλεια.

Νέα αρχή με

 • Τα Γιάννενα και την Ήπειρο πρωτοπόρους και όχι ουραγούς της ανάπτυξης. Με πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των φυσικών πόρων. Με επιπλέον στήριξη, αξιοποίηση και επέκταση του τουριστικού προϊόντος. Με γρήγορη και πλήρη απορρόφηση κοινοτικών πόρων και προγραμμάτων. Με στήριξη της επιχειρηματικότητας και ουσιαστικά κίνητρα για προσέλκυση επενδύσεων. Με ενθάρρυνση, και ενίσχυση κάθε επενδυτικού σχεδίου ειδικά όσων αφορούν τον πρωτογενή τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία) και τις εξαγωγές. Με επανεκκίνηση και επιτάχυνση των μεγάλων έργων υποδομής. Με ανάδειξη και ενίσχυση των προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

Νέα αρχή με

 • Νέες ιδέες, με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Με ειλικρίνεια και ευθύνη. Με θάρρος και αποφασιστικότητα. Με διαφάνεια και αξιοκρατία. Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Νέα αρχή με

 

   νέους ανθρώπους

 

 

 

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version