stoTapsi

 

oikonomouΙδιαίτερα θερμή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση του Θανάση Οικονόμου για ανοιχτό διάλογο. Στην κατάμεστη αίθουσα του Φρόντζου έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου, αυτοδιοικητικοί, Δήμαρχοι, βορειοηπειρώτες, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και σημαίνοντες προσωπικότητες της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

Στην τοποθέτησή του ο Θανάσης Οικονόμου μίλησε με ειλικρίνεια, χωρίς ψεύτικους συναισθηματισμούς και υπερβολές, για όσα έχουν γίνει στη χώρα και για όσα πρέπει να γίνουν στα Γιάννενα για να βγουν μια ώρα αρχύτερα από τον φαύλο κύκλο της κρίσης. Ο υποψήφιος Βουλευτής μετά την τοποθέτησή του συνομίλησε για πολύ ώρα με τους πολίτες για ειδικότερα θέματα που αφορούν το νομό και τις προτάσεις που έχει βάλει στο δημόσιο τραπέζι όσον αφορά την περιφερειακή ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ η συγκέντρωση ξεκίνησε στις επτάμιση το απόγευμα ο υποψήφιος Βουλευτής συζητούσε με δεκάδες πολίτες που είχαν παραμείνει έως τις 11 το βράδυ.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε:

Για το ζητούμενο των εκλογών

«Αποφασίζουμε ποια Ελλάδα θέλουμε και με ποιους πολιτικούς θέλουμε να προχωρήσουμε. Αν επικρατήσει η εύκολη δημαγωγία και οι εκπρόσωποι της, τότε είναι βέβαιο ότι θα έρθουν νέα οριζόντια μέτρα».

Για το 2009

«Καλλιεργήσαμε προεκλογικές ψευδαισθήσεις και αρνηθήκαμε το βάθος της ελληνικής παθογένειας. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αν και είναι ξεκάθαρο ότι αφού τότε δεν ήμουν στη Βουλή, δεν θα μπορούσα να έχω πλήρη εικόνα της κατάστασης».

Για την ευρωπαϊκή πτυχή του προβλήματος

«Η Ευρώπη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ένα κομμάτι της ύφεσης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ρευστότητας από το υπέρογκο δημόσιο χρέος που δεν αντιμετωπίστηκε έγκαιρα. Φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν στην Ευρώπη δεν υπήρχαν δεξιές κυβερνήσεις».

Οι αλλαγές έχουν ξεκινήσει

«Έγιναν και γίνονται βήματα στην οικονομία και το κράτος που θα αργήσουν να φανούν αλλά ήταν απαραίτητα για να μην βρεθούμε έξω από την Ευρώπη. Αυτά τα βήματα, δυστυχώς, υποστηρίχθηκαν από λίγους αν και αφορούσαν όλη την κοινωνία».

Οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ έχει μάθει από τα λάθη του και ότι λέει το έχει μετρήσει λέξη λέξη. Εμείς λέμε αποδέσμευση για το Μνημόνιο μέχρι το 2015, όχι νέοι φόροι τον Ιούνιο και οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ειδική κάρτα για το αγροτικό πετρέλαιο, σταθερή φορολογία για δέκα χρόνια».

Ποιοι είναι αυτοί που αποφεύγουν να πάρουν θέση

«Δείτε τα κόμματα και τους υποψηφίους. Κάποιοι παριστάνουν τους καινούργιους έχοντας ενσωματώσει το πιο παλιό από το παλιό, κάποιοι το παίζουν νέοι υποψήφιοι ενώ στην ουσία είναι παλιοί, άλλοι είναι ετερόφωτοι διαδρομιστές. Πόσοι από αυτούς έχουν πει κάτι συγκεκριμένο για τα Γιάννενα;»

Το γιαννιώτικο μοντέλο ανάπτυξης

«Είναι άλλο να μιλάς για την ανάπτυξη της Ηπείρου και ταυτόχρονα να περιγράφεις μία παροπλισμένη μικρή Ελλαδίτσα των Βαλκανίων … και είναι άλλο να μιλάς για την ανάπτυξη της Ηπείρου, έχοντας στο μυαλό σου μία ευρωπαϊκή περιοχή που γίνεται τουριστικός προορισμός και τα προϊόντα της κερδίζουν τη μάχη στο ράφι. Είναι άλλο να μιλάς για περιφερειακή ανάπτυξη και να περιμένεις να την ξεκινήσεις μόνο και εφόσον διανείμει πόρους το κεντρικό κράτος. Και είναι τελείως άλλη λογική όταν λες ότι πρέπει να γίνει ηπειρώτικο σχέδιο. Για μένα, για εμάς, η περιφερειακή ανάπτυξη δεν είναι απλώς προτεραιότητα. Είναι ο βασικός άξονας για να έρθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας».

Προσωπική αυτοκριτική

«Αν η απειρία με οδήγησε σε κάποια λάθη, ξέρετε ότι έκανα πάντα αυτό που ένιωθα σωστό. Δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα, δεν προτίμησα τη βολική σιωπή. Και αν είμαι υπερήφανος για κάτι και στέκομαι μπροστά σας είναι γιατί ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αύριο μεθαύριο θα είμαι πάλι υποψήφιος και άρα είναι καλύτερα να το παίζω μουλωχτός. Γιατί αυτό σημαίνει να μην λογαριάζεις την καρέκλα».

 

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version