stoTapsi

ElinaΤζένγκοΣτην αποτύπωση των πραγματικών γεγονότων και της μοναδικής αλήθειας, αναφορικά με όσα έγιναν τον Αύγουστο του 2020 στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», με το παγκόσμιο ρεκόρ από την Ελίνα Τζένγκο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο τελικά δεν αναγνωρίστηκε, αναφέρεται σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, μετά τις σχετικές τοποθετήσεις της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Σοφίας Σακοράφα.

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγα 24ωρα η Σοφία Σακοράφα είχε τηλεδιάσκεψη μαζί με τα μέλη του Δ.Σ., με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης η νέα πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων - στο παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο στο Ε.Σ. Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες».

Ο κ. Κολόκας αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής: «Με έκπληξη ενημερώθηκα για την τοποθέτηση της κας Σακοράφα στην τηλεδιάσκεψη της με τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Καταρχάς θεωρώ πως η τοποθέτηση της νέας προέδρου του ΣΕΓΑΣ και η αναφορά της στο παγκόσμιο ρεκόρ της Ελίνας Τζένκο, ήταν λανθασμένη και προϊόν μιας αποτυχημένης προσπάθειας για αντιπολίτευση.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω αρχικά πως το παγκόσμιο ρεκόρ της νεαρής αθλήτριας δεν κατακυρώθηκε εξαιτίας μη συνεννόησης του ΣΕΓΑΣ με τον ΕΣΚΑΝ προκειμένου η Ελίνα Τζένγκο να υποβληθεί σε αντιντόπινγκ κοντρόλ, σύμφωνα πάντα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος και τους διεθνείς κανονισμούς, κάτι που επισήμανε στην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο οποίος ήταν απόλυτα ενημερωμένος.

Παράλληλα όμως θα ήθελα να επισημάνω στην κα. Σακοράφα πως θα ήταν προτιμότερο να ενημερωνόταν σωστά πριν αποφασίσει να κάνει μια προσπάθεια για αντιπολίτευση η οποία απλά έπεσε στο κενό. Ως εκ τούτου την ενημερώνω πως η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ σε αγαστή συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου προέβει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη πιστοποίηση του τομέα ρίψης ακοντίου του Σταδίου «Οι Ζωσιμάδες» και να καλυφθεί έτσι το κενό που υπάρχει αναφορικά με την έλλειψη πιστοποίησης στα περισσότερα στάδια της χώρας μας. Μάλιστα, η πιστοποίηση αυτή έγινε με τον καλύτερο και πλέον επίσημο τρόπο, και έγινε αποδεκτή από τα αρμόδια όργανα της ΙΑΑF. Υπενθυμίζω επίσης στην κα. πρόεδρο πως η διοργάνωση του Αυγούστου στα Ιωάννινα πήρε τα εύσημα σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κυρίως απέσπασε τα συγχαρητήρια όλων των ανθρώπων του στίβου, αθλητών, προπονητών, κριτών και συνοδών, για την άρτια διοργάνωση των αγώνων, μια διοργάνωση που ακόμη και από τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας, χαρακτηρίστηκε από τις καλύτερες των τελευταίων ετών.

Θεωρώ λοιπόν πως η κα. Σακοράφα όφειλε να ενημερωθεί διεξοδικά και αναλυτικά από τους εκπροσώπους του ΣΕΓΑΣ στην Ήπειρο με τους οποίους εργαστήκαμε μαζί, σκληρά και μεθοδικά, για όλα τα παραπάνω αποτελέσματα, για τους πραγματικούς λόγους που δεν αναγνωρίστηκε το παγκόσμιο ρεκόρ της Τζένγκο, κάτι το οποίο και προφανώς δεν έπραξε, κάνοντας ένα σημαντικό λάθος. Ως πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, οφείλω δημόσια να εκφράσω τη λύπη μου για την λανθασμένη αναφορά της κας Σακοράφα, η οποία αφενός απέτυχε να αντιπολιτευτεί την Γ.Γ.Α. και τον υφυπουργό Αθλητισμού, αφετέρου έριξε - προφανώς άθελά της - «λάσπη» προς πολλούς ανθρώπους στα Γιάννενα και στην πόλη που παρ' όλες τις διαφορετικές παραταξιακές αφετηρίες εργάστηκαν και εργάζονται συλλογικά τόσο για την επιτυχία της εν λόγω διοργάνωσης όσο και για τη συνεχή αναβάθμιση των συνθηκών προπόνησης των αθλητών του στίβου.

Τέλος δηλώνω πως η εγκατάστασή μας καθώς και η πόλη των Ιωαννίνων είναι και πάλι έτοιμη ώστε να φιλοξενήσει όποτε χρειαστεί, μια αντίστοιχη διοργάνωση και να συνδράμει τα μέγιστα για αγώνες υψηλού επιπέδου. Αποδεκτή η προσπάθεια αντιπολίτευσης, φίλη η κριτική, φιλτάτη όμως η αλήθεια».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version