stoTapsi

Με καλούς ρυθμούς και η ανακύκλωση.

logo iwanninaΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νέες πρωτοβουλίες που αναπτύσσει και υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιωαννιτών. Πρωτοβουλίες που έρχονται να στηρίξουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους.
Σε αυτές εντάσσονται οι δημοτικοί λαχανόκηποι, η σπιτική κουζίνα αλλά και τα νέα ΚΗΦΗ που θα λειτουργήσουν σύντομα.
«Γίνεται φανερό ότι ο ΟΚΠΑΠΑ αγωνίζεται αδιάκοπα για να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες. Εφαρμόζει μία ολοκληρωμένη και σχεδιασμένη πολιτική με στόχο να κάνει τα Γιάννινα μία ανθρώπινη πόλη, μία πόλη της αλληλεγγύης», τόνισε στις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φίλιππας Τσουμάνης.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ
Οι Δημοτικοί Λαχανόκηποι, μία δράση που έχει υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας, θα δημιουργηθούν στο Βοιδολίβαδο, όπως έχει αποφασίσει ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διαμόρφωση του χώρου νωρίτερα. Ήδη όμως έχει ξεκινήσει και θα αποπερατωθεί με την ολοκλήρωση υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, ώστε στις αρχές Μαΐου να έχουν παραδοθεί στους δικαιούχους.
Στον κάθε δικαιούχο θα παραδοθούν εξήντα τετραγωνικά για ένα χρόνο προκειμένου να καλλιεργεί τα κηπευτικά για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέχρι τις 26 Απριλίου και η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με διαφάνεια και αξιοκρατία, όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππας Τσουμάνης.


ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Το πρόγραμμα της Σπιτικής Κουζίνας είναι μία δράση που αποσκοπεί κυρίως στη στήριξη των εργαζομένων καθώς θα προσφέρει γεύματα χαμηλού κόστους.
Ο ΟΚΠΑΠΑ μέχρι τις 18 Απριλίου θα δέχεται τις προσφορές των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων ώστε να προχωρήσει στην επιλογή της πλέον συμφέρουσας.
Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το πρόγραμμα είναι αυτός του 1ου ΚΑΠΗ, καθώς πληρεί τις προυποθέσεις. «Πιστεύουμε πολύ σύντομα το πρόγραμμα να είναι πραγματικότητα», σημείωσε ο κ. Τσουμάνης.


ΝΕΑ ΚΗΦΗ
Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων είναι χώροι όπου φιλοξενούν για οκτώ ώρες ηλικιωμένους οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν. Παρέχουν νοσηλευτική φροντίδα, διατροφή, ψυχαγωγία αλλά και άλλες δραστηριότητες που κάνουν ευχάριστη και δημιουργική την ημέρα των φιλοξενούμενων.
Το 1ο ΚΗΦΗ του Δήμου Ιωαννιτών λειτούργησε το Δεκέμβριο του 2011 και σήμερα φιλοξενεί σαράντα ηλικιωμένους.
Το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΟΚΠΑΠΑ θα λειτουργήσει δύο ακόμη ΚΗΦΗ, ένα στην Καλούτσιανη κι ένα προς τους Αμπελοκήπους ώστε να παρέχει υπηρεσίες σε  ακόμη περισσότερους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Ο ΟΚΠΑΠΑ βρίσκεται στη φάση της αναζήτησης κτιρίων και στη συνέχεια θα προχωρήσει στην ειδική διαμόρφωση ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμοι οι νέοι χώροι για λειτουργία.


Ανακύκλωση
Ικανοποιητική  είναι η ανταπόκριση των κατοίκων στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, το οποίο συμπληρώνει μία εβδομάδα εφαρμογής.
Σε αυτή  την πρώτη βδομάδα εντοπίστηκαν πολλά ενθαρρυντικά  στοιχεία, αλλά και ορισμένα προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Μαζί με τους πολίτες μαθαίνουμε και μεις κι έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα», υπογράμμισε σε δηλώσεις που έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.
Με βάση λοιπόν τις παρατηρήσεις που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία και  προκειμένου να υπάρξουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από το πρόγραμμα της ανακύκλωσης δίνονται οι ακόλουθες διευκρινήσεις:
-    Στους κάδους ανακύκλωσης τα σκουπίδια τοποθετούνται χύμα κι όχι δεμένα σε σακούλες.
-    Στα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να τοποθετούνται εφημερίδες και περιοδικά.
-    Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να τοποθετούνται διπλωμένα. Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους καταστηματάρχες της πόλης τέτοια υλικά να εναποθέτουν στους νέους κάδους ανακύκλωσης και όχι στους συρμάτινους που υπάρχουν σε ορισμένα σημεία, καθώς αυτοί σταδιακά θα απομακρυνθούν.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι στους κάδους ανακύκλωσης δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σύμικτα απορρίμματα. Κάτι τέτοιο  παρατηρήθηκε τις πρώτες ημέρες σε λίγες όμως περιπτώσεις.
Διευκρίνισε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα μπουν στο σύστημα και παλιοί μπλε κάδοι που  είχαν τοποθετηθεί σε κάποια σημεία από την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα φέρουν την χαρακτηριστική αφίσα που έχουν οι νέοι.
Με βάση τις παρατηρήσεις της πρώτης εβδομάδας διαπιστώνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν θέσεις στους κάδους. Μόλις οι ακριβείς θέσεις των τριακοσίων νέων κάδων οριστικοποιηθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιωαννιτών.
Παράλληλα συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης η οποία περιλαμβάνει τη διαμονή ενημερωτικού υλικού και της σακούλας πολλαπλών χρήσεων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version