stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kleista-ta-sunora-stin-eidomeniΑυτό που γίνεται δεν είναι άσκηση πολιτικής, αλλά δημιουργία χάους. Η Ελλάδα κινδυνεύει με διάλυση, μαζί και η Ευρωπαϊκή Ένωση, εξ αιτίας του λεγόμενου μεταναστευτικού προβλήματος.
Οι ευθύνες της Ελληνικής κυβέρνησης δεδομένες. Η τακτική των ανοικτών συνόρων, φέρνει εκατομμύρια λαθρομεταναστών ή όπως αλλιώς θέλετε να τους πείτε και τώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα.
Σίγουρα δεν περίμενε τέτοιο κύμα "προσφύγων", ούτε ίσως και οι άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά αυτό δεν αλλάζει την κατάσταση. Όμως αντί λύσεων ακούμε απίθανα πράγματα, όπως ότι και η Συρία φιλοξένησε το 1922 περί τους 17.000 Έλληνες της Μικράς Ασίας ή πως οι πρόσφυγες - το είπε υπουργός -αποτελούν λύση για το δημογραφικό πρόβλημα!
Εδώ όμως δεν έχουμε μερικές χιλιάδες να ζητούν καταφύγιο, αλλά κυριολεκτικά επέλαση εκατομμυρίων, με τις χώρες ολόγυρά μας να έχουν κλείσει τα σύνορά τους. Ούτε βεβαίως ζητήσαμε να έλθουν... νύφες, γαμπροί και "έτοιμα" παιδιά, για να .. ζωντανέψει η χώρα μας.
Ο κίνδυνος ανθρωπιστικής κρίσης άμεσος, όπως και εκείνος των συγκρούσεων στο εσωτερικό και στα σύνορα. Δεν πρόκειται για ξενοφοβία και άλλα τέτοια φαιδρά, αλλά για ρεαλιστική αντιμετώπιση ενός τραγικού φαινομένου.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr