stoTapsi

A+ A A-
Γράφειο Κώστας Καλτσής
prosfigesΧωρίς κανένα σχεδιασμό η κυβέρνηση στέλνει "πρόσφυγες" στην Ήπειρο κυρίως στα Γιάννινα. Η Άρτα προς το παρόν εξαιρείται λόγω Όλγας Γεροβασίλη, που όμως συνιστά σε εμάς να είμαστε φιλόξενοι!
Σύμφωνα με πληροφορίες θα φέρουν περί τους δέκα χιλιάδες ανθρώπους, σε μια περιοχή χωρίς καμιά υποδομή και με δεδομένα την φτώχεια, την υπανάπτυξη και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Συμπονούμε τους δυστυχισμένους, προπαντός τα παιδάκια και κανένας δεν έχει αντίρρηση να τους βοηθήσει. Παρατηρούμε όμως ότι η κυβέρνηση, η οποία επέτρεψε την... "εισβολή" των χιλιάδων λαθρομεταναστών, μεταθέτει τώρα την ευθύνη για την "φιλοξενία" τους στους πολίτες,απαξιώνοντας τις προτάσεις των Δήμων, των οποίων όμως ζητεί την στήριξη!
Και τι γίνεται τώρα; Απευθύνεται στο φιλότιμό μας, στο συναίσθημα, στην ανθρωπιά που διακρίνει τους Ηπειρώτες, για να μην αντιδράσουν και να δεχτούν τον κύριο όγκο των ανθρώπων που αναζητούν μια θέση στη ζωή.
Να δείξουμε την ανθρωπιά μας, εντάξει. Δεν αρκεί όμως για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα, ούτε και το συναίσθημα φτάνει. Επιστρατεύοντας την λογική, θα δούμε να προκύπτουν δυσεπίλυτα θέματα. Πόσο καιρό θα μείνουν εδώ; Πως θα συντηρηθούν; Ποιος θα εξασφαλίσει την ομαλή συνύπαρξη με τους ντόπιους;
Πώς θα αποτραπεί ο κίνδυνος έκρηξης λοιμωδών νόσων; Ποιος θα πείσει τους φιλοξενούμενους ότι πρέπει να σεβαστούν τους νόμους, τους κανόνες, τις αξίες μας,τα ήθη και τα έθιμά μας;
Διότι διαπιστώνεται ότι απαιτούν να προσαρμοστούν οι 'Ελληνες στον τρόπο ζωής των λαθρομεταναστών και σε λίγο θα φτάσουν να είναι κράτος εν κράτει και εμείς όλοι σε καθεστώς μιας ιδιότυπης ομηρίας.
Όσοι σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για... ρατσισμό, ξενοφοβία και άλλα τινά βλακώδη που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, η οποία λέει ότι Ελλάδα, η Ήπειρος εν προκειμένω, αποδιαλύονται από την παρουσία χιλιάδων αλλοδαπών, που θα ζουν όχι σε κλειστά κέντρα!
Ως επιχείρημα για να ενδώσουμε, μας φορτίζουν συναισθηματικά και με τούτο το ανιστόρητο: και οι Ελληνες ξέρουν από προσφυγιά, όταν δέχτηκαν τους Πόντιους και Μικρασιάτες!!! Οι ηλίθιοι που το επικαλούνται, λησμονούν ότι εκείνοι ήταν Ελληνες και ζήτησαν προστασία στην πατρίδα τους, όταν τους σφαγίαζαν οι ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ!
Βεβαίως δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό από αυτούς που δεν έβγαλαν τσιμουδιά που ο κ. Τσίπρας συμφώνησε να έλθουν.. . Τούρκοι αστυνομικοί στα νησιά μας, για να... "τσεκάρουν" λέει όσους πρέπει να επαναπατρίζονται!!!
Δηλαδή, παρέδωσε στους Τούρκους την... "φύλαξη" των νησιών, που αν το έκανε άλλη κυβέρνηση θα γίνονταν χαμός και δικαίως. Δεν μιλάνε όμως τούτοι εδώ οι νεο-κομμουνιστές, που αποδεικνύονται... Τουρκολάγνοι και έχοντες αλλεργία σε ο,τιδήποτε εθνικό και Ελληνικό!
Έτσι έχουν τα πράγματα και να το θυμάστε, κάποια στιγμή θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα με τους αλλοδαπούς, (που πολλοί δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά) αλλά τότε θα είναι αργά. Ναι, να βοηθήσουμε τους ανήμπορους, αλλά έχουμε πάνω από τρία εκατομμύρια Ελληνες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τριακόσιες χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται, κοντά στα δύο εκατομμύρια ανέργους, επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα.
Παρά ταύτα να βοηθήσουμε, αλλά το κράτος μέσω της κυβέρνησης τι θα κάνει και πότε;
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr