stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
ftoxiaΟι πρόσφυγες από την Συρία άρχισαν να έρχονται κατά κύματα και στην Ήπειρο. Χρειάζονται βοήθεια και πρέπει να την δώσουμε. Υπάρχουν βεβαίως και οι "μετανάστες", "οι λαθρομετανάστες", που πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή τουλάχιστον στη Τουρκία, από όπου ήρθαν,όπως και οι Σύριοι να πάνε στις χώρες που επιθυμούν, επειγόντως κιόλας!
Ομάδες αλληλεγγύης δραστηριοποιούνται ζητώντας από τούς πολίτες να βοηθήσουν με είδη ρουχισμού, τρόφιμα και φάρμακα. Τα δύο τελευταία είναι από τα πιο δύσκολα να βρεθούν εν αφθονία, προπαντός τα φάρμακα, όταν μάλιστα πολλά από αυτά λείπουν και από τα νοσοκομεία μας.
Η ευθύνη κάλυψης αυτών των αναγκών ανήκει κυρίως στο κράτος, δεδομένου ότι οι Ελληνες πολίτες αδυνατούν να καλύψουν δικές τους βασικές ανάγκες.
Άλλωστε χτες μόλις ανακοινώθηκε επισήμως ότι ένας στους δύο Ελληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ένας στους τρεις δεν έχει καν τα στοιχειώδη, τριακόσιες χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται, τετρακόσιες χιλιάδες οικογένειες δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, οι άνεργοι ξεπέρασαν το ενάμισι εκατομμύριο, ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των αστέγων, περί τις πεντακόσιες χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και άλλες εκατό χιλιάδες θα βάλουν λουκέτο μέχρι το τέλος του χρόνου!!!
Για αυτή την εφιαλτική κατάσταση που ολοένα επιδεινώνεται, κανένας δεν ενδιαφέρεται στα σοβαρά και οι όποιες αποσπασματικές... χλιαρές δράσεις, δεν είναι δυνατόν να λύσουν το πρόβλημα.
Να βοηθήσουμε λοιπόν τους πρόσφυγες με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά σίγουρα αυτές δεν αρκούν, για να διερωτώνται δικαίως πολλοί: το κράτος πού είναι με τις περίφημες "δομές" του, που υποτίθεται είχε σε ετοιμότητα; Και κάτι ακόμη: τούς Ελληνες ποιος θα τους βοηθήσει?
Αντιλαμβάνομαι ότι με τούτες τις αράδες θα ενοχληθούν οι "προσφυγολάτρεις" και οι προσποιούμενοι τους... θεματοφύλακες των ανθρωπίνων αξιών, αλλά δεν μας ενδιαφέρει. Μας νοιάζει όμως να μάθουμε αν τρέφουν τα ίδια συναισθήματα και για τους συμπατριώτες μας που εξαθλιώθηκαν...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version