stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
koronaios«ΗΤΑΝ στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος...»! Αυτό ισχύει στην περίπτωση της χώρας μας. Δεν πρόλαβε καν να βγει από την φοβερή οικονομική κρίση, ο,τι είχε αρχίσει κάπως να ατενίζει φως στο βάθος του τούνελ και βρίσκεται αντιμέτωπη με τις χιλιάδες των λαθρομεταναστών, τους Τούρκους και τον κορωνοιό, που διαλύουν ( κυρίως ο ιός ) την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Η λήψη μέτρων επιβεβλημένη και το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε το μέγεθος του κινδύνου, αλλά και το στίγμα της σοβαρότητας, με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την πανδημία. Εξαίρεση αποτελεί η ηγεσία της Εκκλησίας, που επιμένει ότι από τον εκκλησιασμό και τη Θεία Κοινωνία, δε διατρέχουν κίνδυνο οι πιστοί, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των ειδικών και του πρωθυπουργού!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ την ίδια τακτική ακολουθεί και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος σε μήνυμά του διακηρύσσει ότι μπορούν οι πολίτες άφοβα και μετέχουν των αχράντων μυστηρίων, ως να μην έχει συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης! Κι όμως θα περιμέναμε όλοι οι Αρχιερείς τουλάχιστον να αίρονταν στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετούσαν τις απόψεις των γιατρών, πολύ δε περισσότερο όταν τώρα η ανθρωπότητα δίνει τη μάχη επιβίωσής της από έναν άγνωστο ιό.

ΑΛΛΑ αναζητούμε υπευθυνότητα, την ώρα που ο Μητροπολίτης κ. Μάξιμος με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, αγνοώντας τις οδηγίες αποφυγής ταξιδιών στο εξωτερικό, πήγαν πριν από πέντε ημέρες σε ένα οικονομικό forum στο Βερολίνο, χωρίς κανένα σοβαρό λόγο και μέτρο προστασίας δικής τους και όσων ήλθαν σε επαφή μαζί τους! Λέμε μετά παρρησίας πως έπρεπε να μπουν σε «καραντίνα», διότι ίσως αποτελούν δημόσιο κίνδυνο! Όμως, με ποιά ιδιότητα παρέστη στο forum ο Μητροπολίτης, του Αρχιερέως ή του... επιχειρηματία;

ΔΕ θα συνεχίσουμε με την εντελώς ανεύθυνη στάση των δύο «ταγών», την οποία αφήνουμε να κρίνετε εσείς. Ενδιαφέρει περισσότερο το γεγονός ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για δύο- τρεις περιοχές, επιβάλλεται να επεκταθούν σε όλη τη χώρα, απαραιτήτως δε στην Ήπειρο. Διότι είναι η πιο φτωχή, υπανάπτυκτη περιφέρεια της χώρας και η επέλαση του κορωνοιού την αποτελειώνει! Τις επιπτώσεις τις ζούμε όλοι, με επιχειρηματίες μικρούς και μεγάλους να βρίσκονται εκ νέου στα πρόθυρα της κατάρρευσης!

ΜΑΣ κάνει όμως εντύπωση, που δε ζητούν από την κυβέρνηση την ισχύ των ανακουφιστικών μέτρων και για την Ήπειρο, περιφερειάρχης, δήμαρχος και βουλευτές! Απεγνωσμένα όμως θέτουν ευθέως ζήτημα επιβίωσης, το Επιμελητήριο και η περιφερειακή παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου», μαζί και οι επαγγελματίες που βλέπουν να μην πατά άνθρωπος στα καταστήματά τους! Τι ακριβώς περιμένουν άραγε; Δεν αντιλαμβάνονται τη διάσταση του δράματος;

ΤΩΡΑ, σε ό,τι αφορά την... πολιορκία της χώρας στον Έβρο και στα θαλάσσια σύνορά μας από τους λάθρομετανάστες, που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως «πολιορκητικό κριό», είναι εθνικά αναγκαίο η κυβέρνηση να συνεχίσει την άκαμπτη στάση της. Με την οποία οψίμως συμφωνεί και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας, με θλιβερή εξαίρεση το ΚΚΕ και τον κ. Βαρουφάκη! Οι πολίτες επικροτούν την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται οι Τουρκικές προκλήσεις, έστω κι αν αυτό μας κοστίζει οικονομικά.

ΕΙΝΑΙ κοινό μυστικό. Θα περάσουμε πολύ δύσκολα τους προσεχείς μήνες. Με τις συνέπειες της διπλής κρίσης (Τουρκική «πίεση» και κορωνοιός), να χρειαστούν πολύ χρόνο για να ξεπεραστούν, κάπως. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ψυχραιμία και το πείσμα να συνεχίσουμε! Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος και επιβλαβέστερος του οποιοδήποτε ιού! Κι ακόμη χειρότερη η έλλειψη αλληλεγγύης και η στοχοποίηση όσων πληγούν, με τη γνωστή κι αποκρουστική τακτική του... bullying....
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr