stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής 
stay home«ΜΕΝΟΥΜΕ σπίτι»! Η πανδημία του κορωνοιού, όπως μας λένε οι ειδικοί, οδήγησε και την κυβέρνηση της χώρας στη λήψη έκτακτων περιοριστικών μέτρων, απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλα, που ασφαλώς δεν είναι ευχάριστα και καλοδεχούμενα. Αναγκαία, όμως, για την αντιμετώπιση του ιού που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή μας, με κατεδάφιση και της οικονομίας, που θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει κι αυτή μαζί με μας.

ΘΑ αποφύγουμε τα τετριμμένα πλέον περί των προφυλάξεων, που καθένας μας πρέπει να λαμβάνει. Αφού τα λένε οι επιστήμονες, η δική μας σύσταση περιττεύει. Στεκόμαστε στο μέρος που αφορά τον περιορισμό, όπως διατείνονται πολλοί, των ατομικών μας ελευθεριών! Ασφαλώς και παραβιάζεται και η παράγραφος 4 του άρθρου 5 του Συντάγματος, όπου γίνεται μνεία των δικαιωμάτων των πολιτών σε ό,τι αφορά την ελευθερία στην κίνηση κλπ.

ΕΙΝΑΙ όμως παγκόσμιο φαινόμενο για την προστασία του πληθυσμού από μια φονική πανδημία. Με συνέπεια την παράλυση της ζωής και της οικονομίας, όπως προείπαμε. Με πολλές ακόμη παρενέργειες, οι οποίες θα καταστούν πιό εμφανείς μετά την κρίση που ενέσκηψε. Μένουμε σε αυτά, χωρίς καμιά πρόθεση επίκλησης συνομωσιολογικών θεωριών που άκριτα αναπτύσσονται. Και είναι πολλές αυτές, αλλά αναπόδεικτες και επικίνδυνο να τις υιοθετήσει οποιοσδήποτε.

ΝΑΙ, γνωρίζουμε ότι αυτό τον καιρό η έκφραση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης, στοχοποιείται. Καταδικάζεται από την εξουσία ως... αιρετική, παραπλανητική και ενέχουσα δόλο, που ενδεχομένως να επηρεάσει αρνητικά τους ήδη τρομαγμένους πολίτες. Δεν μπορεί όμως και για κανένα λόγο και κανείς να μας αφαιρέσει το δικαίωμα στην έκφραση της γνώμης μας, που βεβαίως δε θέτει εν αμφιβόλω εκείνη των ειδικών.

ΣΙΓΟΥΡΑ υπάρχει πρόβλημα. Καμιά δημοκρατική κυβέρνηση δε θα έπαιρνε τόσο σκληρά μέτρα χωρίς πολύ σοβαρό λόγο. Για αυτό και οι πολίτες πειθαρχούν. Έκλεισαν τις δουλειές τους και μένουν στο σπίτι! Το πως θα ζήσουν είναι άλλο θέμα, που εναπόκειται στην κυβέρνηση να το λύσει! Πως και για πόσο όμως; Και πόσο θα αντέξει το έτσι κι αλλιώς ετοιμόρροπο σύστημα υγείας; Που τόσα χρόνια επ’ αυτού ασέλγησαν πολλοί και πειραματίστηκαν ανεπιτυχώς;

ΑΥΤΕΣ τις ανησυχίες εκφράζουν επιστήμονες του ιατρικού κόσμου, μαζί και τις επιστημονικές τους διαφωνίες. Το αποτέλεσμα; Η απαγόρευση από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών τη δημόσια έκφραση των απόψεών τους, η πειθαρχική και η ποινική τους δίωξη! Γιατί; Αλλά και τα ΜΜΕ δεν προβάλλουν ποτέ κανέναν που προσεγγίζει διαφορετικά το θέμα του κορωνοιού! Για αυτό και ακούγονται μόνο οι γνώμες συγκεκριμένων γιατρών, που συντάσσονται με την «επίσημη» θέση, ως προς το τι είναι ο κορωνοιός και ποιές οι επιπτώσεις του . Όπως δε μας λένε τι γίνεται στον Έβρο και τι στα νησιά μας, με το λεφούσι των αλλοδαπών!

ΓΙΑ να μην παρασύρονται οι πολίτες από αναπόδεικτες θεωρίες, λένε. Μα όλες και οι «επίσημες» εν πολλοίς αναπόδεικτες είναι! Έτσι, όμως, υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών! Ότι δεν μπορούν να κρίνουν, να διακρίνουν το σωστό από το λάθος και την υπερβολή! Όπως και να έχει, «μένουμε σπίτι». Λαβαίνουμε μέτρα προφύλαξης. Δεν μπορούμε όμως να μη διερωτηθούμε, τέτοιες ώρες που βρίσκονται οι έχοντες και κατέχοντες, για να στηρίξουν την οικονομία και το σύστημα υγείας;

ΠΟΥ κρύφτηκαν μαζί με τον πλούτο που απόκτησαν, πολλοί δε λεηλατώντας το λαό; Που είναι αυτές οι περίφημες ΜΚΟ, να τρέξουν να βοηθήσουν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ασθενείς, ενώ αν επρόκειτο για λαθρομετανάστες θα αναστάτωναν τον κόσμο; Αυτοί που θησαύρισαν μέσω των ΜΚΟ, που ροκάνισαν εκατοντάδες εκατομμυρίων, που κόπτονται για τα δικαιώματα των αλλοδαπών που εισβάλλουν στη χώρα μας, γιατί δε στέκονται στο πλευρό των δοκιμαζομένων Ελλήνων; Διαλύστε τις, όλες!
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr