stoTapsi

A+ A A-

papandreou-pasokΕίδατε τι έγινε με τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Μακη Βορίδη, την οποία στήριξε ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης. Χαμός! Τα εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξανέστησαν, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους για την προσβολή των… ιερών και οσίων του Έθνους και της Δημοκρατίας, ζητώντας την κεφαλήν του επί πίνακι.

Τι είπε οκ. Βορίδης; Ότι «για τη διάλυση της χώρας ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κατά τη δεκαετία του 80»

Αυτό ήταν, και το έτσι κι αλλιώς άθλιο πολιτικό σκηνικό πήρε φωτιά. Χουντοδεξιός, φασίστας, εξτρεμιστής είναι μερικά από όσα του προσήψαν, αποδυόμενοι ταυτοχρόνως σε υμνωδίες υπέρ της μέγιστης προσφοράς του Αντρέα Παπανδρέου στη χώρα και στη δημοκρατία, αφορίζοντας τον κ. Βορίδη εν ονόματι της συγκυβέρνησης και της στήριξης που παρέχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση!

Τι υποκρισία και αυτή… Υπάρχει άραγε κανείς που να μη γνωρίζει «τα έργα και τις ημέρες του Αντρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης; Είναι τοις πάση γνωστό ότι τον Ανδρέα ενδιέφερε μόνο η εξουσία και μετά την ανάληψή της έδωσε το σύνθημα «φάτε, πιείτε, γαμ…, αρχίζει το πάρτι»!

Λεηλασία του δημοσίου χρήματος, ρεμούλα, διαφθορά, μια υποκουλτούρα αναδειχθείσα σε… «σοσιαλιστική διανόηση», εξαπάτηση του λαού, έξω οι βάσεις του θανάτου για να μένουν, έξω από την ΕΟΚ για να προεδρεύσει σε λίγο και να σκορπίσει τα δις των Ευρωπαϊκών πακέτων, αναξιοκρατία, εννοιοκρατία, δίωξη των διαφωνούντων.

Αυτή ήταν εν ολίγοις η κατάσταση για να πάρει την σκυτάλη ο κ. Κώστας Σημίτης με τους «εκσυχγρονιστές» για να συνεχιστεί το πανηγύρι και η αρπαγή μέχρι που ενέσκηψε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου για να διαλυθεί ότι είχε απομείνει.

Όχι πως δεν έχει ευθύνες και η ΝΔ (με κραυγαλέα και τραγικά λάθη) στα διαλείμματα που κυβερνούσε, αλλά αυτές του ΠΑΣΟΚ δεν τις ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας όπως λέει και ο λαός μας. Ενοχλεί η αλήθεια και θίγεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στελέχη και οπαδοί, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η συγκυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ που θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα μαλακίαν, κατά τας γραφάς.

Ακόμα περισσότερο πρέπει να εμβαθύνουν και σε τούτο: το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τη ΝΔ ή εκείνη το ΠΑΣΟΚ που το εγκατέστησε εκ νέου την εξουσία και που σε διαφορετική περίπτωση θα είχα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη; Μήπως πρέπει να σκεφτούν πόσο πολύ ευθύνεται και ο κ. Βενιζέλος για τα επαίσχυντα μνημόνια και τη δανειακή σύμβαση, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των κοινωνικών δομών και αυτών της Υγείας για την εφαρμογή μιας εξοντωτικής πολιτικής που δυστυχώς συνεχίζεται και από τον κ. Σαμαρά, για να δίδεται άφεση αμαρτιών στους κκ. Παπανδρέου – Βενιζέλο και όλους των πέριξ αυτών;

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr